110131Klimroos1_-_Altior1Klimroos 1 – Altior 1
Op zondag 30 januari speelden de senioren 1 van Altior uit tegen Klimroos. De dames van Altior stonden op nummer 2 in de poule, terwijl Klimroos op 1 punt afstand plaats 3 innam. Dit beloofde een spannend duel met als inzet de tweede plaats. Vanaf het begin van de wedstrijd namen de Heeswijkse dames het voortouw. Binnen enkele minuten was de stand 0-2, en deze voorsprong werd uitgebouwd tot 3-7 in de 22ste minuut. Door persoonlijke fouten en onscherp verdedigen kwam de thuisploeg via 3 strafworpen en een velddoelpunt terug tot een 7-7 gelijke stand bij rust. De opdracht tijdens de pauze was duidelijk: rustiger spel, zowel aanvallend als verdedigend. Dit werd in de tweede helft perfect uitgevoerd waardoor Altior na ruim een kwartier spelen een voorsprong van 8-15 op het scorebord wist te zetten. Deze stand werd goed uitgespeeld in de resterende minuten, met een 11-17 overwinning als resultaat. De doelpunten kwamen vandaag van Loes van Gerwen (5x), Jet van Gerwen (4x), Inge Ponsen (2x), Kim Langenhuijsen (2x), Kim Steenbakkers (2x), Jessica van Houtum en Marly van Crey. De volgende competitiewedstrijd van Altior is op zondag 6 februari om 15.45 uur in de Zaert. Er wordt dan gespeeld tegen de Peelkorf, waartegen de vorige ontmoeting gelijk werd gespeeld. Alle support is wederom van harte welkom.

Klimroos 2 – Altior 2                  Uitslag: 17-11

Flamingo’s 3 – Altior 3                 Uitslag: 13-12

Celeritas 2 – Altior 4                  Uitslag:  6-8

Odisco – Altior 5 (inhaalwedstrijd)

In een spannende, gezellige en aan elkaar gewaagde wedstrijd hadden we veel uitgespeelde kansen gemist. Na 2 punten achter kwamen we gelijk en wist Odisco voor rust toch nog te scoren. Met de uitworp konden we uit een draaischot scoren en was de stand even 3-3. Vervolgens scoorden de tegenstanders weer 2 maal voordat wij één puntje dichterbij kropen en tenslotte scoorden we over en weer zodat de uitslag 7-6 was. Doelpunten van: Angelique, Anja, Juliënne, Chantal, Wieneke en Marice.

De Kangeroe 3 – Altior 5

Pas in de 9e minuut voor rust viel het eerste doelpunt. Het tempo lag hoog maar beide teams kwamen in het eerste deel van de wedstrijd niet echt tot goede doelpogingen. De dames uit Veghel konden na het eerste doelpunt snel de 2-0 maken maar ook wij wisten ineens te scoren en zo was het binnen 5 minuten 2-2. Na de rust werd er in beide ploegen gewisseld en was het een heel ander spel. Het tempo lag lager en tegen de verwachtingen in kwamen er meer kansen. Een strafworp verdiend door Anja werd benut door Wieneke en zo konden wij ook deze helft 2 doelpunten maken en wonnen de wedstrijd met 2-4. Doelpunten van: Ilse, Mariska en Wieneke (2).

NDZW/Altior Recreanten – SCMH Recreanten
Eindelijk weer een wedstrijd voor de recreanten:
Linda, Ellen, Mariska (van het 4de) en Anja deden met het recreantenteam van NDZW mee, die door ziekte en blessures geen volledig team meer hadden. We starten met ons viertal in de aanval waaruit wij de eerste treffer maakte d.m.v. een mooie doorloopbal van Ellen, die net twee weken aan het trainen is! We moesten lang wachten op het tweede doelpunt, deze viel aan de kant van SCMH, 1-1. Binnen no-time was het 3-1 dus veel te verdedigen was er niet. We hadden de pijp tegen de rust aardig leeg en de laatste minuut duurde erg lang..
Na de rust gingen we er weer tegenaan en was het weer Ellen die weer met een doorloopbal de stand verder uitbouwde naar 4-1. SCMH scoorde de 4-2 en meteen was het weer NDZW die er 5-2 van maakte. Op het scorebord kwam 5-3 te staan waardoor wij dus weer konden aanvallen! Mariska had een pittige dame tegen maar Mariska speelde haar kansen mooi uit en scoorde een mooi doelpunt van afstand, 6-3!  Dit was ook de eindstand.

De Korfrakkers A1 - Altior A1        Uitslag: 13-5

De Korfrakkers B1 – Altior B1        Uitslag: 7-6

Flash B3 – Altior B2

We hadden allemaal zin in de wedstrijd. We begonnen vol goede moed en 100 % inzet dat werd beloond. Onze kansen gingen er allemaal in. Bo was na een blessure van maanden weer terug. We zijn op de training bezig met score en kansen afmaken dat konden we super goed merken in de wedstrijd. We wonnen met 0-17. KEI KNAP…. Goed gedaan meiden.  Karly 4x, Susanne 4x, Marloes 3x, Maartje 2x, Kirsten van L, Joellë, Sanne en Bo allemaal 1x.

De Horst C2 – Altior C1

Vandaag moesten we uit met ons team, jammer genoeg zonder Anne, tegen e Horst C2 in Groesbeek. We wisten als we deze wedstrijd zouden winnen we op kampioenskoers lagen, en daardoor denken wij dat de druk voor ons team te hoog is geweest en kwam r voor ons gevoel niet het korfbalspel uit wat het had moeten zijn. We hebben toch nog wel kansen gehad maar die werden gewoon niet goed afgemaakt door ons team. We hebben de wedstrijd helaas dan ook verloren met 6-0.

De Horst C1 – Altior C2               Uitslag: 8-2

BMC C2 – Altior C3                           Uitslag: 4-2

De Korfrakkers D2 – Altior D1

We gingen met goede moed aan deze wedstrijd beginnen. We wisten ook vrij snel te scoren. Ook De Korfrakkers scoorde, verdedigend en aan vallend waren we sterker. We gingen  de rust in met 2-4. Na de rust wisten we er nog twee te maken en in de verdediging het goed dicht te houden. Hard gewerkt met zijn allen. Eindstand 2-6. Charlotte en Ilona bedankt voor het meespelen.

SDDL D1 – Altior D2                  Uitslag: 7-0

Flash E1 – Altior E1                   Uitslag: 0-1

De Horst E1 – Altior E2

Nadat we bijna een uur in de auto gezeten hadden waren we eindelijk in Groesbeek waar we de wedstrijd tegen de koploper in onze poule moesten spelen. De eerste wedstrijd hadden we met 0-0 gelijk gespeeld, wat heel knap was. En na de wedstrijd van vorige week waarin we heel mooi korfbal hebben laten zien hadden we zelfs hoop op misschien wel 2 punten.

Het begon ook goed. Nadat De Horst de bal mocht uitnemen werd de bal snel onderschept waarna we in onze aanval goed het 4-0 opzetten en een goede fop-bal maakten waaruit keurig onderhands werd gescoord. Dat beloofde wat… Helaas ging het hierna een stuk minder. De grote meiden van De Horst maakten het ons erg moeilijk om te gooien en het lukte hun ook regelmatig om doorloopballen te maken of een schot te lossen. Het is dan ook aan onze verdediging en de niet-trefzekerheid van De Horst te danken dat het tot de rust 0-1 bleef. In de rust volgde een donderpreek. Er werd niet goed geluisterd naar wat er voor en tijdens de wedstrijd door de coaches werd gezegd waardoor er veel onnodige fouten werden gemaakt en we veel ballen onnodig kwijt raakten.

Na de rust ging het stukken beter maar de druk van De Horst bleef groot. We konden helaas zelf niet goed tot aanvallen komen waardoor we niet echt kansen kregen. Verdedigend bleef het goed gaan, maar dit kon toch niet voorkomen dat De Horst nog scoorde uit een afstandsschot. De eindstand was 1-1. Er is kei-hard gewerkt en de opdracht om fel te zijn is door iedereen goed uitgevoerd. Meiden, we weten dat we beter kunnen, dus de komende wedstrijden zullen we onze tegenstanders weer eens laten zien wat korfballen is !

Be Quick F2 – Altior F1

Vandaag werd er vlug gespeeld maar de ballen kwamen niet allemaal goed aan. Toen dat wat beter ging werd er ook veel gescoord.Tijdens de wedstrijd hadden we zelfs 2 strafworpen gekregen maar die gingen er helaas niet in. Ondanks het goede voorverdedigen, het vechten voor elke bal hebben we de wedstrijd gewonnen met 0 – 7.Bij de strafworpen gingen er heel veel ballen op het randje of op de punt maar er ging er maar 1 in. Gewonnen met 0 -1. Volgende week hopen we weer op veel publiek ! Tot dan.

Altior Welpen – Flash Welpen

Vandaag speelde de welpen een thuiswedstrijd in de gymzaal in Loosbroek. Na even zoeken door Altior en de tegenstander was de gymzaal gevonden en kon iedereen zich omkleden voor de wedstrijd. Helaas was er voor de derde maal op rij geen scheidsrechter aanwezig. Gelukkig wilde een toeschouwer van de tegenstanders de wedstrijd fluiten. Hiervoor hartelijk dank. De wedstrijd ging gelijk op en al snel werd het 0-1 voor Flash. Net voor de rust maakte Tessa de gelijkmaker    1-1. Na de rust ging Altior steeds beter spelen, er werd veel vrij gelopen en erg veel op de korf geschoten. Eline scoorde vijf maal op rij, zodat de wedstrijd eindigde in 6-1 voor Altior. Emma en Myrthe hebben allebei ook erg goed gespeeld en hebben ook zeker een aantal keer op de korf geschoten. Voor Lynn was het de eerste wedstrijd en ook zij heeft het supergoed gedaan. Met de strafworpen vlogen er voor beide teams drie ballen in de korf, dus gelijkstand. Meiden supergoed gedaan en ga zo door!!!