altior-logoAltior 1 – De Peelkorf 1
Op zondag 6 februari streden de senioren 1 van Altior thuis tegen De Peelkorf uit IJsselstein. In de eerste helft liep de thuisploeg al flink uit, zodat de stand in de rust 11-5 was. Omdat de aandacht in de tweede helft verslapte, wisten de gasten het gat iets te verkleinen tot 13-8 met nog 15 minuten speeltijd op de klok. Altior herpakte zich hierna en bij het laatste fluitsignaal was de stand 16-10. De doelpunten kwamen vandaag van Jet van Gerwen (7x), Loes van Gerwen (4x), Inge Ponsen (3x), Kim Steenbakkers en Marly van Crey. Altior staat nu stevig op de tweede plaats met een achterstand van 3 punten op de nummer 1, Jes uit Venhorst. Volgende week wordt er in Boekel tegen deze ploeg gestreden. De Venhorstse dames kunnen daar het kampioenschap pakken, maar Altior zal proberen er alles aan te doen dit feestje nog even uit te stellen. Alle support is dus van harte welkom om 13.00 uur.

Altior 2 – De Korfrakkers 2

De vorige wedstrijd tegen deze tegenstander verloren we met 19-6. Veel slechter kon het dus niet worden en met een beetje geluk zouden onze kwaliteiten onderschat worden en zouden we het

De Korfrakkers nog moeilijk kunnen maken. En dit laatste bleek! In de eerste helft gaven we goed tegenstand en bleven we in doelpunten heel goed bij. Met slechts een 7-9 achterstand op het scorebord konden we gaan rusten. Ook na de rust bleven we goed spelen en hard werken. Helaas lukte het De Korfrakkers uiteindelijk wel om steeds verder uit te lopen en werd de eindstand 9-17. Een vertekend beeld want we hebben het de koploper en jaarlijks kampioen erg moeilijk gemaakt en hadden een kleiner verschil in doelpunten zeker verdiend. We hebben keihard gewerkt en ook fysiek goed van ons afgebeten. Complimenten voor de neergezette prestatie!

Altior 4 – Emos 3               Uitslag: 3-13

Altior 5 – NDZW 4

O,o,o, wat misten we mooie uitgespeelde kansen in de eerste helft. We kwamen maar niet tot scoren en de tegenstandsters wel. In de rust keken we tegen een 1-4 stand aan. Na de rust gingen we steeds meer gooi- en vangfouten maken en NDZW kon daar gebruik van maken. Met hun zuivere schoten en hogere snelheid kwamen wij er bijna niet meer aan te pas. We streden voor wat we waard waren en konden nog 3 maal scoren, onze tegenspeelsters 6 maal. Eindstand dus 4- 10. Doelpunten van; Wieneke (2), Angelique, Jolanda.

Altior A1 – Rosolo A2           Uitslag: 8-8

Altior B1 – Geko B1             Uitslag: 5-6

Altior B2 – Alico B2

We hadden de opdracht heel goed voor te verdedigen en de ballijn te pakken. Er werd heel hard gewerkt door ons. De 2de helft was iets minder, maar toch hebben we goed gekorfbald met 100% inzet en dat is toch heel belangrijk. We wonnen met 7-3.

Suzanne 2x Sanne Karly Kirsten van S. Marloes en Maartje allemaal !x.

Altior C1 – Flash C1

We begonnen fel aan de wedstrijd en kwamen met een doorloopbal van Nieke-Janne op 1-0. Kort daarop kreeg Flash een strafworp en die werd benut 1-1. We bleven fel en attent spelen, veel beter als vorige week !! , en liepen door doelpunten van Pleun, Marleen en Nieke-Janne uit naar 4-1.

Daarna was het een beetje om en om, eerst Flash met de 4-2, maar Marlou met een afstandschot de 5-2. Weer Flash 5-3, maar Kaylee ook met een afstandschot 6-3. Flash met de 6-4, en uiteindelijk Pleun, met ook tevens de einduitslag 7-4. Dit was meiden, weer een goede wedstrijd !!!

Altior C2 – Klimop C1           Uitslag: 4-2

Altior C3 – Geko C1             Uitslag: 2-7

Altior D1 – Geko D1

Vol goede moed beginnen we aan de wedstrijd. Het ging erg gelijk op.

We krijgen best veel kansen alleen weten we ze niet af te maken, jammer.

Uiteindelijk bleken we vandaag even sterk te zijn.

Eindstand 2-2. Marleen en Sanne bedankt voor de ondersteuning.

Altior D2 – Tovido D2

Vandaag kregen we Tovido op bezoek. De uitwedstrijd hadden we met 6-3 verloren. Door wat blessures kregen we 2 gastspeelsters van de D1, dank daarvoor. De 1e helft werd hard gewerkt en we boden Tovido zeer goede tegenstand maar Tovido scoorde de geboden kansen direct,

ruststand 2-5. In de 2e helft kwamen we fris uit de rust, we speelden erg goed en konden terug komen naar 5-5. We maakten zelfs 6-5....helaas konden we deze voorsprong niet handhaven en verloren we de wedstrijd met 6-7. Meiden erg goed gespeeld. Als er elke week zo hard gewerkt wordt, komen de punten vanzelf, misschien volgende week al.

Altior E1 – Alico E1             Uitslag: 1-2

Altior E2 – Be Quick E2

Omdat we de vorige keer dat we tegen deze tegenstander moesten spelen voor niets naar Geffen waren gereden ( Be Quick was er niet!) was het een nieuw team waartegen we moesten spelen en wisten we dus niet wat we moesten verwachten. Al snel in de eerste helft bleek dat dit een overwinning moest worden, en eigenlijk ook een ruime. We konden goed aanvallen, kregen heel veel kansen en verdedigend kwamen we niet echt in de problemen. Het grote probleem was dat we de kansen die we kregen niet afmaakten. Ondanks de belofte van een snoepje per doelpunt bleef de score beperkt tot 3 tegen 0 van Be Quick. Uiteraard heel goed gedaan en het geeft hoop voor de volgende keer. De uitslag in kansen was 27-3, dus de volgende keer hopen we dat er toch echt meer doelpunten vallen zodat we ons doelgemiddelde verder kunnen opschroeven.

Volgende week kunnen we genieten van een welverdiend vrij weekend waarna we ons gaan opmaken voor de laatste wedstrijden en misschien wel een derde plaats in het eindklassement!

Altior F1 – Korloo F1

Heel veel publiek kon genieten van een mooie wedstrijd tegen Korloo.

Er werd vlug gespeeld en beide teams hadden meteen al veel kansen.

De eerste helft ging gelijk op maar na de rust ging het voor ons nog beter.

Anna had vele kansen, de bal raakte steeds de korf maar viel er net niet in.

Femke en Anne wisten wel te scoren doordat Vera en Sharyn de bal zo goed konden onderscheppen. Maud speelde de bal goed door naar diegene die vrij stond zodat we toch nog vrij gemakkelijk konden winnen. 5-2

Korloo W1 – Altior W1         Uitslag: 1-3    Strafworpen: 2-6