altior-logoJes 1 - Altior 1
Op zondag 13 februari streden de dames van Altior tegen Jes uit Venhorst. Jes kon vandaag het kampioenschap pakken, maar bij winst voor Altior zouden de Heeswijkse dames ze tot 1 punt naderen. Met nog 2 wedstrijden te gaan zou dit een spannend slot van de competitie betekenen. In de eerste vijf minuten van de wedstrijd werd Altior compleet overdonderd en via 3 afstandschoten was de stand 3-0 in het voordeel van Jes.

Via een strafworp deed Altior voor het eerst iets terug: 3-1. De grote inhaalrace was begonnen, maar steeds als de uitploeg weer een puntje wist te naderen, was het Jes die opnieuw de korf vond. Aan het einde van de eerste helft was de stand dan ook 10-8. Beide ploegen begonnen wat zwak aan de tweede helft en even leek het of Altior hier aan het langste eind zou gaan trekken. Het werd 10-9 en even later 12-11, zaak dus voor de Heeswijkse dames om langszij te gaan. Echter, tussen de 37e en de 52e minuut wist Altior niet één keer te scoren, waardoor Jes kon uitlopen naar 15-11. Alles leek weer mogelijk toen de uitploeg met nog 6 minuten op de klok weer tot 15-13 was genaderd, maar het was Jes die aan het einde van de wedstrijd het kampioenschap mocht gaan vieren, met als eindstand 17-14. Jes heeft verdiend gewonnen en de eerste plaats gepakt, maar Altior heeft zeker goede weerstand geboden wat resulteerde in een prachtige wedstrijd. Doelpunten kwamen vandaag van Jet van Gerwen (4x), Loes van Gerwen (3x), Jessica van Houtum (3x), Inge Ponsen (2x), Marly van Crey en Anne Lucius.

Jes 2 – Altior 2                      Uitslag: 8-8

Concordia 2 – Altior 3          Uitslag: 13-12

Nijnsel 2 – Altior 5

Deze wedstrijd moesten we erg laat spelen en het leek wel of iedereen even wakker geschud moest worden. Net als de thuiswedstrijd tegen Nijnsel kwamen we eerst op achterstand alvorens we zelf tot scoren kwamen. Dit herhaalde zich zelfs nog een keer maar vervolgens namen wij het spel over en kwamen we naast de vele, vele kansen toch aan scoren toe. In de rust hadden we een matige voorsprong, te weten 2-4. Na de pauze probeerden we allerlei spelletjes uit, scoorde Mariska met een bal achteruit over haar hoofd (heel knap) en verzonnen we verschillende nieuwe variaties, zo mooi dat we ze nu niet meer uit kunnen leggen...helaas. Vooral Angelique droeg daar haar steentje aan bij en denderde iedereen voorbij en wist 4 maal uit een doorloop te scoren. Nijnsel gaf zich echter niet gewonnen en scoorden 2 maal. Eindstand 4-14. Doelpunten van: Angelique (4), Anja (3), Juliënne (2), Chantal, Wieneke, Ilse, Mariska, Marice.

SCMH Recranten – NDZW/Altior Recreanten

De return tegen SCMH was een pittige wedstrijd. Het leek wel of SCMH revanche wilde van vorige week! We stonden binnen no-time achter met 3-0 voor we aan de kant van NDZW konden scoorden. Het werd 3-1 en 3-2 door Anja met een kort schotje, zou het dan toch nog kunnen? Helaas was het SCMH die weer zorgden dat we moesten wisselen, 4-2 en ook de 5-2 kwam op het scorebord te staan. Na de rust lieten Linda, Mireille, Ellen en Anja even zien dat we met goede aanvallen ook konden scoren! Het was Ellen die met een raar balletje de korf wist te vinden, 5-3. Toch liep SCMH weer uit door wat verdedigende fouten aan onze zijde en werd het weer 6-3.

We kwamen wat dichterbij, 6-4 maar de eindstand werd bepaald door SCMH, 7-4. Weer een leuke wedstrijd, dames !

Altior D2 – Odisco D1

Vandaag moesten we tegen Odisco, doordat ze bij de verkeerde zaal stonden begonnen we 20 minuten later dan gepland. Tevens hadden we wat afmeldingen en hadden we wat gastspeelsters van D1, daarvoor onze dank. De 1e helft starten we zeer goed, we waren goed warm gespeeld en lieten dat direct ook zien. We kwamen eenvoudig op 1-0 en daarna direct op 2-0.
Er werd erg goed gespeeld. Na de 2-0 kwam Odisco wat opzetten en ze maakten 2-1, wat tevens de ruststand was. Na een korte rust konden we goed in ons spel blijven en we gaven geen kansen weg, we creëerde zelfs diverse kansen en uit een van deze kansen kwamen we dan ook verdiend op 3-1. Deze stand konden we vast houden tot het eindsignaal en zo behaalde we keurig onze 2e overwinning in de zaal. Erg knap gespeeld meiden, ga zo door.

Altior E1 – SCMH E1           Uitslag: 1-4

Tovido F1 – Altior F1

O, wat was het spannend deze wedstrijd ! Als we zouden winnen hadden we nog kans om bovenaan te komen staan. We begonnen super goed en we kwamen met 0 -1 voor. Maar Tovido scoorden meteen weer 1-1. Voor de rust had Tovido al 3 strafworpen gehad maar gelukkig niet gezet.

Met de rust was het 2-2. We kregen een heerlijk bekertje ranja van onze tegenstanders, super lief. Tot 4-4 stonden wij telkens voor en maakte Tovido telkens gelijk.

Wij hadden toen nog maar een strafworp gehad (ook niet gescoord). Jammer dat de scheids niet alles goed gezien had want sommige doelpunten waren zelfs verdedigd ! Bewijs staat zelfs op de video. Maar we hadden ontzettend hard gewerkt en heel hard gelopen. Het mocht helaas niet in ons voordeel eindigen maar als jullie zo blijven spelen, krijgen de toeschouwers nog heel veel mooie wedstrijden te zien! Helaas verloren met 7- 4 en met de strafworpen met 3 -1, maar ga zo door dames. Van ons krijgen jullie een dikke pluim !!!!!!!