110221Luka_OttenhofAltior 1 – BMC 1
De pupil van de week Luka Ottenhof zag Altior het in de 2e helft nog moeilijk krijgen tegen de gasten uit Berlicum. Maar de 2 punten bleven in Dinther.  Uitslag: 15-14.  Joa Vos was de pupil van de week, van een paar weken terug maar bij deze…. de foto was ff kwijt ….. !!!!!

110221Joa_VosAltior 2 – Be Quick 2           Uitslag: 8-8

Altior 3 – Be Quick 3           Uitslag: 11-7

Altior 4 – Avanti 4              Uitslag: 11-7

Concordia 4 – Altior 5

De eerste 2 doelpunten vielen aan onze zijde maar vervolgens kwamen we achter met 4-2 en in de rust was het 6-3. Met regelmaat was het een erg fysieke wedstrijd en konden we ons kranig weren. Heel even kwamen we dicht bij een gelijke stand (8-6) maar helaas waren de dames van Concordia erg snel en zuiver en wonnen zij de wedstrijd met 14-6.

Doelpunten van; Angelique (2), Wieneke, Jolanda, Juliënne en Marice.

De Peelkorf A1 – Altior A1     Uitslag: 16-9

De Kangeroe B1 – Altior B2

Vandaag  ’n spannende wedstrijd tegen De Kangeroe.

Wie wint staat 1e  dus….. Coaches zenuwachtig spelers viel wel mee gelukkig.

Na enkele minuten gespeeld te hebben maakte Maartje 1- 0 met een mooi afstandsschot tevens ons 100e doelpunt deze binnen competitie. Kirsten L maakte 2-0 met een mooie doorloopbal.

Vrij vlug daarna maakte De Kangeroe 2-2. Het was erg spannend , ook hadden we geluk dat hun vele kansen miste, maar ook 2 strafworpen. We gingen met 3-3 de rust in Susanne maakte net voor de rust dit doelpunt met een mooi afstandsschot. Rust: Tonnie gaf ons nog enkele nuttige tips in de rust. Na de rust duurde het erg lang voor er weer gescoord werd, van beide kanten.

De Kangeroe maakte 4-3 en wij vlug erna met ’n mooi afstandsschot  van Marloes 4-4.

Nog 5 minuten te gaan, voor menig mens duurde het erg lang. Dan maar gelijkspel dachten we, en samen kampioen. De coaches stonden te rillen op hun benen, maar op de bank was het ook stress.

Toen kwam Susanne met een mooie doorloopbal 4-5. Even nog doorballen tot het fluitsignaal.

KAMPIOEN GEFELICITEERD. Dames goed gespeeld we hebben er voor gevochten.

Volgende week onze laatste wedstrijd dus iedereen is welkom om half 5 in Nistelrode.

Robin heel erg bedankt voor het meespelen( Kunnen we je niet contracteren hahaha)

En Tonny bedankt voor het meegaan op je vrije zaterdag.  KAMPIOENEN……………!!!!

Altior C1 – Odio C2 (inhaalwedstrijd van 16-02)

We moesten vandaag vol aan de bak om bovenin de competitie mee te blijven draaien.

Het werd dan ook een super-spannende wedstrijd. We begonnen heel fanatiek en we deden ook veel dingen te overhaast maar we lieten de tegenstander wel zien wat uiteindelijk korfballen is !! We kwamen op voorsprong door een mooie aanval en een kort schotje van Pleun. Het duurde eventjes voor het volgende doelpunt viel  maar met een doorloopbal maakte Marleen de 2-0. Onze tegenstandsters kwamen er eigenlijk niet aan te pas en wij bleven het meeste aanvallen, alleen er gingen heel veel kansen mis !!! Het publiek was op dat moment de grootste winnaar want er was al heel veel oeh en ooh geroepen na al die gemiste kansen. De bevrijding kwam er een beetje toen Demi met een kort schotje de 3-0 noteerde. Odio wist met een strafworp nog iets terug te komen maar met een prachtig afstandschot van Marleen werd de eindstand 4-1. We bedankten het publiek voor hun opkomst maar het belangrijkste was toch ,,,, de 2 punten !!!!

TOG C1 – Altior C1

De gehele wedstrijd bleef het onrustig en kwamen er heel veel verkeerde passes en werd vaak de bal veel op een kinderlijke manier verloren. Het blijft toch een spel waarin concentratie voorop staat ….. maar al met al we kwamen wel op voorsprong met 2 doorloopballen van Marlou 0-2. Maar TOG kwam terug en nam zelfs een voorsprong 3-2. Weer met een doorloopbal van Marlou werd het 3-3. Maar weer was het TOG die de voorsprong nam 4-3. Toch wisten we weer gelijk te maken met een doorloopbal van Marleen. Het bleef gelukkig 4-4 zodat we kunnen blijven hopen op een goede afloop van de competitie !!!  Publiek tot zaterdag ….. WE HEBBEN JULLIE NODIG !!!!!!

Avanti C1 – Altior C2           Uitslag: 7-2

Celeritas C1 – Altior C3         Uitslag: 7-2

Prinses Irene D1 – Altior D1

Prinses Irene begon de wedstrijd al gelijk erg fel en scoorde meteen 1-0. Er werd veel op het blok gelopen dat voor ons moeilijk te volgen was, maar we wisten er wel 1-1 van te maken.

Wij misten de pit en lieten Prinses Irene nog 3 keer scoren.

Eindstand 4-1. Jammer volgende keer beter. Zoë bedankt voor het meespelen.

Blauw Wit D2 – Altior D2

Na onze overwinning van vorige week gingen we vol goede moed naar Blauw Wit.
In het eerste kwartje werd er hard gewerkt maar kwamen we met 1-0 achter. In het 2e kwartje kregen we diverse kansen, een ervan werd gescoord 1-1 wat tevens de ruststand was.
In de 2e helft werd er erg goed verdedigd, de doorloopballen gingen goed, een van deze doorloop- ballen werd verzilverd, 1-2 voorsprong. Deze voorsprong wisten we te behouden tot het eind signaal. Een mooie en verdiende overwinning, knap gedaan meiden.

Celeritas E1 – Altior E1         Uitslag: 3-0

Prinses Irene E2 – Altior E2

Door de oplettendheid van de ouders reden we gelukkig naar Heesch voor de wedstrijd tegen Pr. Irene (de leiding was zó naar Nistelrode gereden…). De vorige keer hadden we ruim gewonnen, en ook deze keer moest dat volgens ons kunnen. Helaas bleek het niet zo te zijn. We speelden goed genoeg, hoewel de wedstrijden tegen moeilijkere tegenstanders beter gaan, maar het Altior-kwaaltje speelde weer op. We konden maar niet scoren! We moesten dan ook met een teleurstellende 0-1 gaan rusten. In de tweede helft ging het beter. We speelden beter over en keken naar de kansen van de anderen. Hierdoor konden we in de tweede helft nog 5 keer scoren. Door zeer goed verdedigend werk (en dat is al weken zo!) kwam Pr. Irene er aanvallend niet aan te pas. Ze hebben maar een paar doelkansen gehad en wisten deze niet te verzilveren. Heel goed gewerkt dames! De volgende wedstrijd, thuis tegen Ona, zal duidelijk worden of we de derde plaats kunnen bemachtigen in de zaal. Als we winnen moet dat vast wel lukken, dus nog maar eens een keer er vol tegenaan volgende week!

Altior F1 – SCMH F1

Vandaag moesten we tegen SCMH F 1 in Bernrode. De 1e helft was erg hard werken. De bal wilde niet wat wij wilden en veranderde vaak van hand. Anne en Maud gooiden wel op de korf maar helaas ging hij er niet in. Ruststand 0-0. Na de rust gingen we met frisse moed er tegen aan. Er werd meteen door Vera gescoord, Anna zag nu ook haar kans, zij scoorde haar eerste doelpunt in haar korfbal carrière. Daarna werd het goede spel voortgezet en wisten we nog meer te scoren. Sharyn kon de bal goed rond spelen zodat er meerdere kansen kwamen. Femke had een moeilijke tegenspeelster maar ze kon scoren. Eindstand 8-0. Strafworpen wonnen we met 8-7.