Evie DangéAltior 1 – De Merels 1
Onze tegenstander was bij de dames niet onbekend, aangezien het De Merels uit Melderslo waren die vorig jaar de titel net wegkaapten en daarmee Altior op de tweede plaats zetten. Er was dus duidelijk wat recht te zetten. De wedstrijd begon goed, met een prachtige doorloopbal van de pupil van de week Evie Dangé, die helaas maar net mis ging.

Gedurende de gehele wedstrijd was de thuisploeg de bovenliggende partij, maar door onrust en gebrek aan scherpte lukte het niet een grote voorsprong neer te zetten. De ruststand was dan ook 9-6. De tweede helft werd zowel de aanval als de verdediging rustiger neergezet, waardoor Altior kon uitlopen naar een 20-13 overwinning. Doelpunten kwamen vandaag van Jet van Gerwen (6x), Anne Lucius (3x), Marly van Crey (3x), Loes van Gerwen (3x), Inge Ponsen (2x), Jessica van Houtum, Cindy van der Steijn en Kim Langenhuijsen. Volgende week speelt Altior een uitwedstrijd tegen koploper Avanti, bij winst kunnen de dames hun concurrent tot 1 wedstrijdpunt naderen. Alle support is dus zoals gewoonlijk weer van harte welkom !!

Altior C1 – Flamingo’s C1

Het was een zonnige dag om weer te mogen beginnen aan de competitie. Het was al gelijk een sterke tegenstander dus moesten we vol aan de bak. We begonnen wat nerveus en maakte teveel gooifouten waardoor uiteindelijk de gasten uit Mariahout op voorsprong kwamen 0-1. Maar wij hebben Kim die met een afstandsschot de 1-1 maakte. Wederom door stomme foutjes en ook door zelf de kansjes die we kregen niet te benutten liep Flamingo’s uit naar 1-3. Tijdens de rust kregen we te horen dat we wat feller moesten zijn en dat we meer met mekaar moesten communiceren . Gelijk na rust kregen we een strafworp die benut werd door Marlou 2-3. Het was wederom Kim met weer een mooi schot voor de 3-3. Het werd door Marleen met een doorloopbal 4-3. Maar we wisten niet te voorkomen dat de gasten nog een keer gingen scoren. Einduitslag 4-4.

DSV C1 – Altior C2                    Uitslag: 2-6

Altior D1 – Jes D1

Na een paar weken rust begonnen we met heel veel zin aan de eerste wedstrijd.

We kwamen  al snel met 1-0 voor te staan maar dat was maar van korte duur. Het werd 1-1.

Gaande de wedstrijd gingen we gelijk op. Het werd 3-3 . Goed gespeeld meiden.

Jes F2 – Altior F1

Onze eerste wedstrijd weer buiten! Iets na 10 uur kwamen we door een “lekke band” bij Jes aan. Alle mama’s moesten vlug de schoenen mee aantrekken, zodat we snel konden starten. Het spel ging net zo snel als het aankleden, we mochten namelijk op kunstgras. De 1e helft stonden we al met 0-2 voor. Helaas ging er geen bal meer in. De tegenstandsters werden steeds vlugger en vinniger naar de bal, maar ook zij konden gelukkig niet scoren. Met een heerlijk zonnetje mochten we de strafworpen nog nemen. En dat ging super goed……. 8–9 gewonnen.

Blauw Wit F1 – Altior F2

De allereerste wedstrijd van de F2, met de coaches Sarah en Jolijn was meteen een uitwedstrijd in Handel. Voor Els was het de eerste wedstrijd en Kristel viel in voor Lynn. Na het fluitsignaal was de tegenstandster meteen op dreef en binnen één minuut ging er al een bal van Blauw Wit door de korf. Gelukkig werden onze meiden toen meteen wakker en werd er volop tegenstand geboden. In de 1e helft werd er over en weer op de korf geschoten, maar voor Altior wilde de bal niet door de korf. De tegenstandster scoorde nog wel een keer, maar door de goede verdediging telde dit doelpunt niet. Na de rust (met een lekker glaasje ranja op) gingen de meiden er weer volop tegenaan en al snel scoorde Eline de gelijkmaker. Het spel bleef op en neer gaan en het treintje kwam goed op gang met goede overspeelballen door Emma en Lieke. Door alle meiden werd er geregeld op de korf geschoten, maar ook nu wilde de bal er niet door gaan, helaas wist Blauw Wit nog wel een bal door de korf te spelen, waardoor de wedstrijd eindigde in 2-1.

Met de strafworpen wist Altior vijf ballen in de korf te krijgen en Blauw Wit twee ballen. Goed gespeeld meiden en de volgende keer gaan we voor de winst!

Altior W1 – Prinses Irene W2         Uitslag: 1-7       Strafworpen: 4-8