110418Byrthe_SikkemaAltior 1- Klimroos 1
Onze pupil van de week Byrthe Sikkema zag dat Altior het moeilijk had tegen Klimroos. Lange tijd zag het er naar uit dat de gasten er vandoor zouden gaan met de punten maar in de slotfase kwamen de meiden van Altior 1 iets meer in hun ritme in wisten de wedstrijd nipt te winnen 9-8.

Altior 2 – DDW 2                  Uitslag: 14-8
Flamingo’s 4 – Altior 3          Uitslag:  4-15
SCMH 4 – Altior 4                Uitslag:  9-4

Geko 5 – Altior 5
In de eerste helft kwamen we moeilijk tot scoren maar slechter waren we niet. Helaas keken we tegen een 7-4 achterstand aan in de rust. In een zinderend einde konden we niet langszij Geko komen doordat de scheids in het laatste deel van de wedstrijd een tikkie in het voordeel van de thuisploeg floot. Met een gemiste strafworp en 3 afgekeurde doelpunten aan onze zijde werd het jammer genoeg 12-11.
Doelpunten van Angelique, Anja (2), Ilse (3), Mariska, Wieneke (2), Juliënne, Marita.\

Flamingo’s A1 – Altior A1              Uitslag: 6-8  (inhaalwedstijd 14 april)
De Korfrakkers A1 – Altior A1       Uitslag: 9-2
Concordia B1 – Altior B1              Uitslag: 9-8
Altior B2 – Alico B2                    Uitslag: 9-0

Altior C1 – Flash C1
Vandaag kregen we te maken met een sterk team waarin de wedstrijden altijd  spannendblijken te zijn. Zo ook deze weer, waar we moeilijk uit de startblokken kwamen en het aanvals-vakmoeilijk tot scoren kwam. Het duurde een hele tijd voordat er iets op het scorebord kon worden veranderd maar uiteindelijk, de bal werd er letterlijk ingepraat, was daar Lieke met een afstandsschot die de score opende 1-0. Dit was ook de ruststand. We kregen in de rust te horen dat we zeker nog een keer moesten gaan scoren om zo de verdediging, die het al lang volhield, met succes, een beetje rust te geven. Maar het was gelijk Flash die na rust scoorde 1-1. Toch wisten we weer op voorsprong te komen door Marleen met een doorloopbal en een kort schotje 3-1. Met een kort schotje van Pleun werd het nog 4-1. Toch wist Flash nog 2 keer te scoren 4-3. Het werd nog effe benauwd maar de 2 punten waren voor ons !!!  Tipje: Geniet lekker van het kamp en kom fris terug .

Altior C2 – DKB C3                    Uitslag: 16-0
Altior C3 – NDZW C1                 Uitslag:  4-12

Altior D1 – De Korfrakkers D4
In de eerste helft waren we wat sterker, we kwamen met 1-0 voor.Net voor rust wisten De Korfrakkers er ook nog een te scoren 1-1.Na de rust waren De Korfrakkers beter en scoorde nog 2 keer 1-3.Vlak voor het einde wisten wij er nog een te maken  2-3.Dit was ook de eindstand.  Sanne, Iona en Marije bedankt voor de hulp.
Altior D2 – Be Quick D2        Uitslag: 0-6  (inhaalwedstrijd 12 april)
Altior D2 – NDZW D1            Uitslag: 3-2
Korloo E1 – Altior E1            Uitslag: 5-0
Be Quick E1 – Altior E2        Uitslag: 1-2  (inhaalwedstrijd 13 april)
OVC ‘63 E1 – Altior E2         Uitslag: 7-1

Concordia F1 – Altior F1
De eerste helft was het heel hard werken om de bal bij onze eigen korf te krijgen. De tegenstandsters waren feller en sneller. Bijna alle ballen werden onderschept. We gingen met 2-0 de rust in. Na de rust ging het een stuk beter. We gingen scoren, verder gooien en beter vangen. Het werd even nog heel spannend. Het was zelfs 3-3 geworden. De 3-4 zat er aan te komen maar helaas ging de bal er bij ons niet in en bij Concordia wel. Uiteindelijk met 5-3 verloren maar de tweede helft hebben we heel goed laten zien wat we kunnen. De strafworpen hadden we ook met 5-3 verloren. Jammer. Met pasen mogen we lekker op kamp, en dan zijn we nog 2 weken vrij !

Concordia F2 – Altior F2
Vandaag was het voor het eerst dat de F2 compleet was. Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. Al vlug bleek dat Concordia een maatje te groot was voor ons. We kregen veel doelpunten tegen en met 7-0 gingen we de rust in. De peptalk in de pauze had geholpen, want in de tweede helft stond er een heel ander Altior F2 te korfballen. We verdedigden beter en overspelen liep ook vlotter. Els en Lynn sprongen er regelmatig tussen om de bal te onderscheppen. Lieke liep beter vrij en had regelmatig de bal. Emma verdedigde goed en na de wissel met Eline liet ook zij zien dat ze fanatiek kan spelen. Concordia was echter beter. Ze wonnen met 13-0. De strafworpen gingen gelijk op: 5-4. Ach ja: De Concordia meiden speelden al 3 jaar in hetzelfde team. Tsja, en wij maar 3 wedstrijden. Toch hebben jullie goed gespeeld. Het was helemaal super dat jullie niet opgaven en vooral in de 2e helft er flink tegenaan gingen. Hou dit vol meiden, dan komen jullie er wel.

Altior W1 – Avanti W2         Uitslag: 0-3    Strafworpen: 5-12