Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Korfbal

altiorOp een zeer zonnige zaterdagmiddag speelde onze B1 een thuiswedstrijd tegen Geko. Het had heel wat voeten in aarde gehad, want we waren per slot van rekening op kamp. De wedstrijd werd dan ook gespeeld met een record aan publiek, op het sportveld van de kampeerboerderij in Loon op Zand.

Onze meiden waren er erg op gebrand om te winnen, vooral voor zoveel publiek. Ze gingen dan ook goed en fanatiek van start. De verdedigende opdracht werd erg goed uitgevoerd waardoor Geko niet goed wist hoe ze moesten aanvallen. Onze eigen aanval creëerde veel kansen maar wisten die de hele wedstrijd niet te verzilveren. Met een 0-0 stand op het denkbeeldige scorebord gingen de dames rusten.

Direct na rust scoorde Geko uit de uit-bal 0-1. Gelukkig kwam het antwoord direct. Uit de eerstvolgende aanval van Altior werd gescoord, 1-1. We bleven duidelijk de overhand hebben en het lukte nog 2 maal om te scoren. Verdedigend kwamen we niet echt in de problemen maar helaas kregen we toch nog een tegen-doelpunt te verwerken. De eind-uitslag was 3-2. Een verdiende overwinning, behaald onder bijzondere omstandigheden. Alle meiden van de B1 en natuurlijk Susan en Marloes: bedankt voor deze goede invulling van het middag programma!

Andere uitslagen:
Flamingo’s 1 – Altior 1          Uitslag: 7-8

De Kangeroe 2 – Altior 3              Uitslag: 7-9

TOG 2 – Altior 4                Uitslag: 9-2

Altior 5 – Be Quick 5

In een moeizame eerste helft scoorden we pas in de laatste tien minuten. Dat deden ook onze tegenstandsters en zo stond het met de rust 2-2. Het begin van de tweede helft scoorden we redelijk snel en kwamen met 2 doelpunten voor te staan, nadat Anja een piep klein stukje vlees genuttigd had. Uiteindelijk wisten de Nulandse dames ook nog 1 maal de korf te vinden.

Eindstand 4-3. Doelpunten van Marice, Marita, Juliënne en Mariska.

Alico B2 – Altior B2             Uitslag: 1-6

DKB C3 – Altior C2                    Uitslag: 2-9

Emos C3 – Altior C3

Emos had nog geen wedstrijd gewonnen dus we wisten wat we moesten doen: proberen te winnen door te doen wat we moeten doen! En dit is heel goed gelukt! We speelden goed rond, zo nu en dan een beetje op een kluitje en het pootje lukte ook vrij aardig. Helaas kon Emos de score openen door een klein onoplettend foutje in de verdediging maar kon Fleur op aangeef van Kelly gelukkig meteen de stand gelijk maken met een doorloopbal, 1-1! Daarna kwam Emos niet meer aan scoren toe want ook Marlou kon met een doorloopbal de stand zetten op 1-2. Daarna was het de beurt aan Charlotte die óók met een doorloopbal op aangeef van Ilona de eindstand bepaalde en was het 1-3 voor ons. Allemaal kei goed gespeeld, goed geluisterd naar de coach en hopelijk zit er dit seizoen nog meer in! Marlou, bedankt voor het meedoen en heel veel beterschap met je pink.

RoDeBo D1 – Altior D2         Uitslag: 6-2

Altior E1 – De Korfrakkers D2 Uitslag: 1-0

Altior E2 – OVC ’63 E1         Uitslag: 2-4

We hebben een heel vreemde tweede helft van de buitencompetitie gespeeld tot nu toe…

Op zaterdag 10 april hadden we al  gespeeld tegen Emos E1. In de eerste helft van de buitencompetitie hadden we van dit team met 1-7 verloren. We waren benieuwd hoe het ons nu zou vergaan. We kwamen op 1-0 voor en werden zeker niet, zoals voor de zaal, weggespeeld. We speelden een mooi spelletje en wisten het spel van Emos goed te verstoren door in de steun ervoor te gaan staan. Mede door een betere trefzekerheid wist Emos met 2-3 te winnen. Wat ons wel bleek was dat wij veel hebben bijgeleerd, en de tegenstander niet!

Doordat tijdens het eerste speelweekend Be Quick op kamp was hebben we deze wedstrijd gespeeld op 13 april. We speelden toen uit en wonnen met 1-2. Van de coach van de tegenstander kregen we complimenten over ons spel, en terecht! Het rondspelen met indraaien (taartpunten met fopballen) hebben we inmiddels behoorlijk onder de knie en onze tegenstanders hebben hier geen antwoord op…

Op 17 april moesten we voor de eerste keer spelen tegen OVC’63. Over deze wedstrijd kan ik zelf niet veel zeggen omdat ik er niet was. Ik hoorde van de andere coaches dat de wedstrijd erg slecht was en dat er terecht met grote cijfers verloren was. Misschien misten jullie dan toch de schreeuwlelijk langs de kant?

En op 19 april traden we op eigen veld opnieuw aan tegen OVC voor onze vierde wedstrijd in anderhalve week. Door de grote nederlaag van een paar dagen ervoor wilden we eigenlijk wel graag laten zien wat we waard waren. En dat lukte vrij aardig. We speelden niet echt goed, maar konden wel ons eigen spelletje spelen en hiervan profiteren door veel kansen te creëren. Maar het Altior probleem stak de kop weer op. Uit al die kansen wisten we maar 2 keer te scoren. Terwijl OVC maar een kans of 10 nodig had voor 4 doelpunten. En ondanks dat we dus niet onder deden voor de tegenstander lukte het ons niet om punten te pakken…

Na het kamp hebben we 2 weken vrij en daarna spelen we nog een keer tegen Emos en Be Quick. Minstens 2 punten moeten we nog wel kunnen halen, en dat terwijl we gerekend hadden op een wekelijkse grote nederlaag. Meiden, blijf zo doorgaan!!!

Altior F2 – De Korfrakkers F2  Uitslag: 1-10    Strafworpen: 4-7

Flash Recreanten – Altior Recreanten        Uitslag: 9-2