Korfbal

1109011__Jessie_van_HedelAltior 1 – VVO 1
De pupil van de week Jessie van Hedel zag Altior 1 afgelopen zondag aantreden tegen VVO uit Hapert. Omdat VVO het afgelopen jaar promoveerde naar de hoofdklasse, kenden we deze ploeg nog niet en wisten niet precies wat we van ze konden verwachten. De eerste minuten waren we niet scherp genoeg, zodat we al vrij vlot tegen een 0-3 achterstand aankeken. In deze fase van de wedstrijd miste VVO 2 strafworpen, dus de schade voor ons bleef beperkt. We herpakten ons en via twee afstandsschoten kwamen we tot een ruststand van 2-3. De tweede helft begonnen we direct scherper en we liepen uit naar een 6-3 voorsprong. VVO kwam dichtbij tot 6-5, maar via een strafworp van Anne en een doorloopbal van Jet liepen we weer uit naar 8-5. Opnieuw misten de dames van VVO twee strafworpen, maar even later wisten ze toch de 8-6 erin te leggen. Via een kort schot en een strafworp wisten we de wedstrijd op slot te gooien, eindstand 10-6. Doelpunten kwamen vandaag van Jet van Gerwen (3x), Anne Lucius (3x), Loes van Gerwen, Marly van Crey, Kim Langenhuijsen en Inge Ponsen.a.s. Zondag spelen we om 13.00 uur een uitwedstrijd tegen de Merels in Melderslo.Altior 2 – Rosolo 3De wedstrijd van afgelopen seizoen tegen Rosolo stond nog in ons geheugen gegrift en omdat we die wedstrijd net verloren, waren we vandaag erop gebrand wat terug te doen. Rosolo opende de score via een vrije worp, maar voor de rust wisten we uit te lopen naar 4-1. In de tweede helft liep de spanning op, maar omdat we op ieder doelpunt van Rosolo direct een antwoord hadden, kwam de zege niet in gevaar. Eindstand 7-5. Doelpunten waren van Daisy Voets (2x), Susan van Gerwen, Jessica van Houtum, Britt Verkuijlen, Cindy van der Steyn en Martine van Dongen.a.s. Zondag spelen we om 10.30 uur een uitwedstrijd tegen SCMH in Mariaheide.

Altior 4 – De Kangeroe 2       Uitslag:  7-5
Geko 2 – Altior 5               Uitslag:  5-5
Altior A1 – Spes A1            Uitslag:  9-17
Altior B1 – Be Quick B1        Uitslag:  3-11
Altior B2 – Celeritas B1         Uitslag:  6-8

Altior C1 – Spes C1
We zouden vandaag gaan knallen. En dat hebben we ook gedaan na de domper van vorige week. Het werd een spannende wedstrijd waarin we hebben laten zien dat we met de beste meekunnen. Alleen we moeten onze kansen afmaken want die kregen we genoeg.We begonnen de wedstrijd goed, fel, scherp en wat brutaler dan vorige week. Alleen een score bleef uit, maar Marlou zette ons uiteindelijk wel op voorsprong. Maar Spes kwam terug en namen zelfs een voorsprong 1-2. Het werd tijd voor de rust !!!  Na rust namen we toch weer het heft in handen en het werd zelfs 3-2. Maar Spes kwam toch weer langszij en in een zinderende slotfase en in de allerlaatste minuut wisten de gasten toch nog te scoren 3-4. Een gelijkspel was zeker verdiend, maar…… we komen in ons ritme !!!!

Altior C2 – De Kangeroe C1
De wedstrijd begon goed. Het stond 0-0 tot aan de laatste minuut voor de pauze, maar toen scoorde De Kangeroe 0-1. Het is pauze. De wedstrijd begon. Charlotte scoorde gelijk in het begin 1-1. Na die 1-1 kreeg Altior een strafworp. Maartje maakte 2-1 met de strafworp. En kort daarna 2-2 en zelfs 2-3. Charlotte maakte de stand gelijk met een mooie doorloopbal 3-3. Dit was ook meteen de eindstand.

Altior C3 – Geko C2
Vandaag speelden we onze eerste thuiswedstrijd. De wedstrijd begon goed, het ging mooi gelijk op en al gauw kregen wij onze eerste strafworp, waardoor we voor kwamen met 1-0 en zo gingen onze kansen door en uit eindelijk is het 6-0 voor ons geworden. Dames goed gespeeld. Scores waren (Lynn 1x Sanne 2x Vera 2x en Mara 1x).Mara en Tessa bedankt voor het meespelen bij de C3.
Emos D2 – Altior D1            Uitslag: 2-6

NDZW D1 – Altior D2
We beginnen vol goede moed aan de eerste helft. Het viel niet mee om de bal aan onze kant te houden. NDZW wist al vrij snel te scoren, ons wilde het maar niet lukken. We gingen de rust in met 3-0 achterstand. De tweede helft ging een stuk beter, we hadden zelfs wat schot kansen. Ook het verdedigen ging beter en lieten we er nog maar één door. De volgende keer beter dames, het komt goed ! Eindstand 4-0.

Boskant E1 – Altior E1
Na de zeer ruime en gemakkelijke overwinning vorige week was het deze week toch weer afwachten hoe de wedstrijd zou gaan. Al bij het inspelen bleek wel dat het geen splinternieuwe E-speelsters waren en dat we dus meer tegenstand zouden kunnen verwachten. Vanaf het begin van de wedstrijd was echter duidelijk dat we ook deze wedstrijd met gemak moesten kunnen winnen. We onderschepten de bal bijna meteen als hij bij Boskant in de aanval kwam en zelf lukte het heel goed om de bal lang in onze aanval te houden. Het was dan ook ons eigen gebrek aan scorend vermogen dat we in de rust pas met 0-4 voor stonden. In de rust besloten we dat het doel voor vandaag zou zijn om de 0 op het scorebord van de tegenstander te houden. En dat lukte. In de tweede helft scoorden we nog 4 keer zonder zelf ook maar één moment in de problemen te komen. De eindstand was dan ook 0-8. Wat in twee wedstrijden duidelijk is geworden is dat we zelf al héél veel kunnen en al echte korfbalspelletjes kunnen spelen. De kunst is nu om die mooie spelletjes ook vast te blijven houden en goed naar elkaar te blijven kijken, ook nu we tegenstanders tegen krijgen, waar tegen alles lijkt te lukken. Hard gewerkt meiden, op naar de volgende wedstrijd !
Avanti E1 – Altior E2           Uitslag: 0-1

Be Quick E2 – Altior E3
Vandaag speelden we voor de eerste keer 8 tegen 8. Spannend maar ook wel moeilijk. We moeten in één vak blijven. Dan zijn we of alleen aanval of alleen verdediging.Na 12 minuten wisselen we dan van functie. Myrna en Marieke zijn onze leidsters en zij hadden al heel veel nieuwe dingen geleerd. Het is wel moeilijk om het allemaal te onthouden, maar het ging heel goed vandaag! We hadden goed overgespeeld. We zagen goed wie er vrij stond en de bal onderscheppen ging ook goed. Het ging heel erg gelijk op. Met 0-1 was het rust. Na de rust hadden we heel snel 0-2 gescoord en Be Quick scoorde weer heel snel 1-2. Allebei de teams hadden daarna nog 1 keer gescoord zodat de uitslag 2-3 in ons voordeel was. Heel goed gespeeld dames ! Evie bedankt dat je met ons meegedaan hebt. Met de strafworpen hebben we ook met 1-2 gewonnen.

Blauw Wit E1 – Altior E4       Uitslag: 0-2       Strafworpen: 3-0
Altior F1 – Emos F1            Uitslag: 0-6       Strafworpen: 2-1