altiorkorf_De Merels 1 - Altior 1
Afgelopen zondag speelde Altior 1 in Melderslo tegen 'De Merels'. Altior ging fel uit te starblokken en wist snel op een voorsprong te komen, die, ondanks het missen van een aantal opgelegde kansen, in de eerste helft kon worden uitgebouwd naar 1-6. Ook in de tweede helft kwamen onze dames niet meer in gevaar met als resultaat een 3-10 overwinning. Doelpunten van Anne Lucius (3x), Jet van Gerwen (3x), Inge Ponsen, Toos van der Pas, Kim Langenhuijsen en Loes van Gerwen.

a.s. Zondag staat een zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen JES uit Venhorst op het programma. Inzet is de eerste plaats, dus alle support is welkom om 13.00 uur.

SCMH 2 – Altior 2              Uitslag: 6-9

Altior 3 – Concordia/Boskant 3

De oudjes doen het nog niet zo slecht…Onze tweede wedstrijd dit seizoen, en wat valt erover te zeggen. Ik heb het na de wedstrijd aan mijn medespeelsters gevraagd en ook die wisten het eigenlijk niet zo goed.

We begonnen sterk en stonden in no-time enkele doelpunten voor. Net voor de rust hadden we wat meer moeite elkaar en de korf te vinden en liepen we niet zo ver uit als in het begin had geleken. Toch konden we met een geruststellende 6-3 voorsprong gaan rusten. Na de rust kwamen we goed terug en lag het tempo in de aanval weer iets hoger dan net vóór rust. We maakten onze kansen redelijk af, maar toch misten we ook nog een hoop. Daarbij kregen we eigenlijk net iets teveel doelpunten tegen naar onze zin. Uiteindelijk hebben we met een ruime 16-5 gewonnen. Alle reden tot tevredenheid dus !

Odio 2 – Altior 4               Uitslag: 10-8

Altior 5 – Nijnsel 1                    Uitslag:  6-5

NDZW 3 – Altior 6

Na een vlotte start aan onze zijde met 4 doelpunten en vele gemiste kansen kwamen onze tegenstanders ook in vorm. Het ene na het andere doelpunt vloog bij ze in de korf. Wij kwamen ondanks mooie kansen niet echt meer in het spel en verloren volgens de scheidsrechter met 14-6. Wij telden echter anders en met 4 doelpunten van Wieneke en 3 doelpunten van Mariska werd het naar ons inzien 13-7 !

Be Quick A1 – Altior A1        Uitslag: 8-5

De Korfrakkers C1 – Altior C1

Vol verwachting gingen we richting Erp. Want zeg nou niet De Korfrakkers is wel een begrip in het korfbal ! Maar we startte heel brutaal en kwamen op voorsprong 0-1. De wedstrijd ging gelijk op en je zag dat ze dat bij De Korfrakkers niet hadden verwacht. Toch kwamen de dames uit Erp voor rust op voorsprong 2-1. Na rust kwamen we wederom sterk uit de startblokken en kregen volop kansen en mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar dat lukte niet. De Korfrakkers lukte het wel om te scoren 3-1. We kwamen nog wel iets terug 3-2 maar moesten uiteindelijk met lege handen naar huis 4-2. We hebben toch weer laten zien dat we kunnen korfballen, nu nog onze kansen en 100% kansen afmaken dan pakken wij zeker ook nog voor de zaalcompetitie punten !!!

Geko C1 – Altior C2             Uitslag: 6-4

Korloo C1 – Altior C3

We gingen naar Loosbroek om tegen Korloo te spelen, en we begonnen ook super sterk en al gauw scoorde we ons eerste doelpunt. Toen duurde het vrij lang voor het tweede doelpunt viel (na al die gemiste kansen). Daarna ging het een beetje gelijk op maar wisten we toch de overwinning binnen te halen de einduitslag was dan ook 2-5 voor ons. Dames goed gewerkt. Scores, (Demi 1x, Marlijne 2x en Lynn 2x). Marlijne en Robin bedankt voor het meespelen.

Altior D1 – Prinses Irene D1

We begonnen heel goed aan de wedstrijd en kwamen dan ook met 1-0 voor.

Prinses Irene maakte snel 1-1. Na een mooie aanval maakte we 2-1.

Met een 2-1 voorsprong gingen we ranja drinken. Na de rust ging het minder goed en gaven we onze voorsprong al snel uit handen. We verloren de wedstrijd met 2-5.

Altior D2 – Concordia D2

We gaan vol goede moed aan de wedstrijd beginnen. Alle begin is moeilijk en we raken de bal dan ook snel kwijt. Concordia weet dan gelijk te scoren. We laten het er niet bij zitten en gaan weer in de aanval, helaas raken we weer de bal kwijt. Gelukkig verdedigen we goed en gaan we de rust in met 0-1. In de tweede helft spelen we een stuk beter en sneller. Jammer dat de mooie schotkansen er niet in gaan. Concordia weet nog een keer te scoren 0-2. Dit is ook de eindstand. Goed gespeeld meiden.

Altior E1 – Concordia E1

Om alles wat we vorig jaar hebben geleerd niet weer heel snel te verliezen is voor de wedstrijd door de trainers gezegd dat we wel in het 4-0 moeten blijven spelen en daar vanuit goede kansen te creëren (en afmaken). Daarnaast waren de specifieke doelen voor deze wedstrijd: zelf 10 keer scoren en geen doelpunten tegen krijgen. In verband met een herstellende Merel en Lotte met draden in haar teen startten we met gastspeler Lieke v.Z. in de basis en ook gastspeler Evi op de bank. Het draaide goed en het lukte ons goed om ons eigen spel te spelen en hier voor de rust 6 keer uit te scoren. Ook verdedigend zat het goed in elkaar, Concordia kwam nauwelijks in de buurt van hun eigen korf en kon niet tot scoren komen. De tweede helft gingen we goed verder waar we gebleven waren en scoorden we nogmaals 6 keer. Ook de tweede helft lukte het ons om de 0 voor de tegenstanders te houden. De doelstellingen zijn dus weer ruim gehaald!

Kristel, Isa (jij krijgt nog een extra snoepje), Leonie en Evi: goed onderhands de doorloopbal afgemaakt! En verder kreeg ik na de wedstrijd nog een compliment van een moeder van één van onze tegenspeelsters. Zij vond dat we zo mooi speelden en dat het er zo goed uitzag. Meiden: grote complimenten dus opnieuw voor jullie! Hou dit vast !

Altior E2 – Flamingo’s E1

Na 2 zwaar bevochten en nipte overwinningen, wisten we dat we vandaag weer vol aan de bak zouden moeten. We speelden tegen Flamingo’s E1 en die staan samen met ons bovenaan. Voor de wedstrijd werd gezegd dat we fel moesten spelen, en net zo moesten gaan aanvallen als we de vorige wedstrijd geëindigd zijn.

Dat er goed geluisterd was, werd meteen al duidelijk. De aanval liep als een trein. We speelden goed 4-0, en omdat onze tegenstandsters erg graag wilden tussenspringen, gooiden wij heel veel fopballen. Hieruit kwamen dan prachtige doorloopballen.

Ook werd er goed geschoten en afgevangen, na de afvang weer geschoten, en zelfs de fopschoten hebben we gezien. Of het nu kwam omdat we gewoon zo lekker aan het korfballen waren, of omdat we zo veel zin in chips hadden, met de rust stonden we al met 5-0 voor. En als we 5 keer zouden scoren dan kregen we chips ! Dat hadden we dus al verdiend. In de rust werd ons wel verteld dat de wedstrijd nog niet afgelopen was, en dat er dus nog van alles kon gebeuren. We moesten dus vooral zo door blijven korfballen.

De scherpte in de aanval werd wel wat minder, maar de verdediging stond als een huis, en er kwamen weinig ballen in het aanvalsvak van Flamingo’s. Omdat we zelf zoveel balbezit hadden, kreeg onze aanval de tijd om goede kansen te creëren. In de tweede helft wisten we dan ook nog 3 keer te scoren.

Dames, het was een prachtige wedstrijd om te zien, en de 8-0 overwinning is zeker verdiend. Vanuit het 4-0 zijn er nog veel meer korfbalspelletjes die we kunnen doen. Wij hebben er al zin in om jullie die te gaan leren.

Altior E3 – BMC E1

We hadden er weer zin in deze week. 2-Vaks korfbal is moeilijk maar wel super leuk. Als snel bleek dat de tegenstandsters wel heel vlug en balvaardig waren, zij hadden het spelletje al iets beter door dan wij, maar toch kwamen we na 5 minuten op 1-0 voorsprong. Helaas bleef dit niet zo. We gingen met 1-3 de rust in. Nog wat tips van de leidsters, en we konden er weer tegen aan. Jammer genoeg lukte het vandaag niet zo goed. De tegenstandsters waren in alles een stukje beter, maar we bleven onze best doen. Het was 1-6 geworden. Volgende keer beter !

Altior E4 – Corridor E1         Uitslag: 3-0       Strafworpen: 1-2

Celeritas F1 – Altior F1         Uitslag: 3-0       Strafworpen: 1-0