25-09-2011_Amber_van_de_RijdtAltior 1 – Jes 1
De pupil van de week Amber van de Rijdt zag de wedstrijd tegen de koploper uit
Venhorst vol vertrouwen tegemoet. De wedstrijd werd onder toezicht van onze nieuwe hoofdsponsor Van Gerwen Industriebouw gespeeld.

Een erg belangrijke wedstrijd, met als inzet de bovenste plaats in de ranglijst. Altior is de competitie niet sterk begonnen, maar heeft zich de laatste wedstrijden terug in de bovenste regionen weten te spelen. JES daarentegen, is het seizoen sterk begonnen en heeft afgelopen wedstrijd het eerste puntje laten liggen in een gelijkspel tegen NDZW. De opdracht in de voorbespreking was duidelijk: felheid en met vertrouwen spelen. Dit zorgde voor een vliegende start aan de zijde van Altior, die al snel een 2-0 voorsprong wisten te pakken. Het duurde tot de 5-5 voordat JES op gelijke hoogte wist te komen, maar binnen twee minuten wist de thuisploeg weer een voorsprong van 7-5 te pakken. Nog voor de rust kwam JES dichterbij tot 7-6. In de tweede helft waren het de dames uit Venhorst die de score openden: 7-7. Maar zoals al eerder gebleken wist Altior bij een gelijke stand de korf weer snel te vinden en liepen ze uit naar 10-7. Het laatste kwartier van de wedstrijd was inmiddels aangebroken en JES, die de hele wedstrijd op het voorverdedigen speelde, schakelde om naar zwaar achterverdedigen. De uitploeg wist hiermee nog op 10-8 te komen, maar binnen enkele minuten had Altior haar aanvallende spel aangepast en met een doelpunt van Jessica en twee van Toos werd de wedstrijd bij een 13-9 stand beslist. JES kon nog wat terug doen, maar de eindstand was 14-11 in het voordeel van Altior, die hiermee de eerste plaats van de Venhorstse dames overneemt. Doelpunten kwamen vandaag van Anne Lucius (5x), Toos van der Pas (3x), Jet van Gerwen (2x), Jessica van Houtum (2x), Marly van Crey en Loes van Gerwen. Volgende week mogen we om 13.00 uur in Bladel tegen Bladella proberen steviger op de bovenste positie te komen.

Altior 2- Flamingo’s 2           Uitslag: 14-5

Altior 4 – Emos 2               Uitslag:  8-11

Corridor 4 – Altior 5            Uitslag: 11-13

Flash Recreanten – Altior Recreanten

We gingen onze tweede wedstrijd van start met weer twee invallende dames. Het was een erg spannende wedstrijd, al stonden we met 3-0 achter! We gingen de rust in met een 5-4 achterstand door hard werken en goed aangeven waardoor Marloes, Ellen en Ilse 2x konden scoren. Na de rust bleef het gelijk opgaan tussen de twee goed spelende teams en je zag de frustratie bij Flash, ze hadden de vorige keer nl. met 9-2 gewonnen van ons. Door de hattrick van Ilse werd het gelijk maar we konden er niet voor zorgen dat we voor kwamen te staan. Uit bijna elke aanval kwam wel een doelpunt. Na de 6-5 van Flash ging het tempo aan het einde van de wedstrijd ook omhoog en Astrid scoorde met een doorloopbal, 6-6. Heel snel werd het weer 7-6 en kon Ellen met een doorloopbal in de laatste minuut de stand bepalen op 7-7. Wat een heerlijke partij om te zien, goed gespeeld dames! Lisanne en Marloes, hartstikke bedankt voor het meedoen !

Altior A1 – DSV A1             Uitslag: 8-12

Altior B1 – Jes B1              Uitslag: 6-8

Altior B2 – Tovido B1           Uitslag: 6-8

Altior C2 – Celeritas C1

Vandaag moesten we thuis tegen Celeritas. Een best moeilijke tegenstander. In het begin ging het gelijkwaardig op. Daarna werden ze sterker. Gelukkig hadden we er wel 2 gescoord. Kelly had er een gescoord en Charlotte maakte een mooi afstandsschot. Het was uiteindelijk 2-6 geworden. Jammer, we hebben verloren.

Alico D2 – Altior D2

Het was een spannende wedstrijd. Technisch waren we sterker maar we maakte er

geen gebruik van. Alico was wat sneller en wist 4 maal te scoren.

Volgende keer beter. Eindstand 4 – 0.

De Korfrakkers E1 – Altior E1        Uitslag: 2-4

De Korfrakkers E3 – Altior E2        Uitslag: 0-6

Flash E1 – Altior E3                   Uitslag: 9-0

Korloo E1 – Altior E4

Vandaag een uitwedstrijd, maar toch lekker dichtbij huis, dus er was veel publiek langs de lijn voor beide teams. Het publiek werd getrakteerd op een zeer spannende wedstrijd die alle kanten op ging. De meiden hadden er zin in, maar waren zo’n tegenstand nog niet gewend na drie gewonnen partijen en als eerste scoorde Korloo. Onze dames werden toen wakker en de partij werd alleen maar spannender. Met de rust was de stand 1-3. Na de rust kwam Korloo snel terug en kwam zelfs op een voorsprong, maar de meiden van Altior lieten dit niet over zich heen komen en vochten als leeuwen terug. De bal ging van de ene naar de andere korf en uiteindelijk wisten onze meiden net voor het einde de stand in hun voordeel te beslissen, het werd 5-7. De strafworpen werden gewonnen door Korloo met 3-1. Het was een zeer mooie wedstrijd en we gaan in dit tempo door !!!

Altior F1 – De Korfrakkers F2        Uitslag: 0-5       Strafworpen: 1-1