altiorkorf_Avanti 2 – Altior 2
Vandaag de derby tegen de nummer 2, Avanti 2 uit Schijndel.
Altior kwam niet goed uit de startblokken, het team was niet het team van de laatste wedstrijden. We waren over gefocust, te bang om fouten te maken, en dan maak je fouten. Zo kon Avanti uitlopen naar een 4-0 voorsprong.

Bladella 1 - Altior Uitslag: 9-12

Zigo 2 – Altior 3 (inhaalwedstrijd d.d. 27-09)     Uitslag: 8-7

Altior 3 – ELKV/Gibo Groep 2                           Uitslag: 15-1

Korloo 2 – Altior 4                                             Uitslag:  4-6

Flash 3 – Altior 6

Het was een gelijk opgaande wedstrijd met prachtig warm zomerweer. De eerste helft liepen we uit naar 2–4. Helaas moesten we toen even tegen “9” man korfballen wat resulteerde in 4-4 als ruststand. De tegenstandsters gingen de 2e helft iets beter van start en liepen snel een paar doelpunten uit. Wij kregen nog vele mooie kansen en kwamen terug tot 8–7. Helaas werd het mooie doelpunt van Mariska (8-8) onterecht afgekeurd en scoorde Flash de 9–7. Dit was tevens de eindstand. Veel kansen door 7 verschillende mensen gescoord. Prima teamprestatie !

De Korfrakkers Recreanten – Altior Recreanten
Met negen eigen dames gingen we op het kunstgras van start bij De Korfrakkers. De vorige keer werd met ruime cijfers verloren, beetje hetzelfde verhaal als vorige week tegen Flash ! We begonnen erg sterk en kwamen voor te staan door een doorloopbal van Ellen met helaas meteen het tegendoelpunt. Een paar dames van De Korfrakkers waren erg zuiver in haar schot, hier was ook weinig tegen in te brengen maar wij zouden het huidige Altior/De Kangeroe niet zijn om de stand steeds weer gelijk te trekken ! Jacqueline en Ilse konden door op goed aangeven van de rest in het vak scoren en we gingen de rust in met 4-3. Na de rust wist Astrid ook met een doorloopbal de stand op 4-4 te brengen, daarna liepen De Korfrakkers uit naar 6-4. Dit duurde niet lang, het werd weer wissel door een doelpunt van Mireille en eentje van Meriam, 6-6. Je zag wéér de frustratie bij onze tegenstandsters op (gelukkig) voornamelijk de scheidsrechter, wij speelden gewoon ons spelletje en na de 7-6 was het weer Ilse die de stand op gelijke hoogte bracht, 7-7. Gered door een minuutje extra spelen van de scheidsrechter wist ook Jacqueline te scoren en dit maakte dat we de wedstrijd wonnen met 7-8 ! Je zou toch maar coach zijn van zo'n TEAM, werd er gezegd ! Nou inderdaad, ik ben zo trots als een pauw en het is werkelijk een verademing om jullie zo goed te zien spelen ! Volgende week weer ?

Rosolo A2 – Altior A1                 Uitslag: 13-10

Boskant B1 – Altior B1                Uitslag:  5-7

Corridor B1 – Altior B2                Uitslag:  3-0

Rosolo C1 – Altior C1
Deze week maar een heel kort verslag, want wat we ook probeerde, het lukte niet en moesten onze meerdere erkennen in Rosolo. We verloren met 12-3. Volgende week zijn we vrij, dus over 2 weken gaan we hopelijk vlammen !!!

De Korfrakkers C3 – Altior C2
We speelde in ‘t zonnige Erp een mooie wedstrijd tegen De Korfrakkers.
Een hele tijd bleef ‘t 0-1 voor Altior, gescoord door Nancy, maar we hebben na hard werken en verschillende doelpogingen toch verloren met 3-1. Jammer, maar onze coaches Rita en Ingrid waren tevreden.

Altior C3 – SCMH C1
Vandaag moesten we weer een thuiswedstrijd, we hebben super gespeeld al was het eigenlijk veel te warm om te spelen maar we zorgden dat we goed dronken en ons eigen regelmatig met water nat gooide om zo toch een goede wedstrijd te kunnen spelen. Het scoren ging als een trein en we wonnen de wedstrijd dan ook met 11-3. Dames goed gespeeld, op naar volgende week. Scores: (Lynn 2x, Sanne 1x, Jasmijn 2x, Demi 2x, Maaike 2x, Vera 1x en Lieke 1x). Mara bedankt voor het meespelen.

Altior D1 – Tovido D1
Vandaag moesten we tuis. We hadden er veel zin en we hadden goede hoop dat het kon gaan lukken. De 1e helft waren we net zo sterk 1-1 , maar na de rust zakte de moed in onze schoenen. Tovido kwam vrij makkelijk door onze verdediging heen en zo kwamen ze op verre voorsprong te staan. 1-9 verloren. We gaan deze week heel hard oefenen zodat we over twee weken er helemaal klaar voor zijn om al weer onze laatste buitenwedstrijd te gaan spelen. Groetjes speelsters van de D1.

Altior D2 – Prinses Irene D2
We gingen vol goede moed van start. Al vrij snel wisten we te scoren.
Er werd goed samen gespeeld en dat werd beloond met nog een doelpunt.
We gingen de rust in met 2-0 voorsprong. In de tweede helft ging Prinses Irene goed van start en scoorde  2-1,  maar we herstelde snel. We wisten nog 2 keer te scoren. Eindstand 4-1. Proficiat meiden met jullie overwinning, ga zo door.

Altior E1 – De Korfrakkers E2               Uitslag: 6-2

Altior E2 – Jes E1
Met een grote emmer water naast de lijn begonnen we aan de wedstrijd. We werkten hard en de aanval liet mooie dingen zien. De verdediging had het wat rustiger, en dat was ook best even fijn in dat hete weer. Na 20 minuten stonden we ook al op een 5-0 voorsprong. De tweede helft begonnen we weer vol goede moed en een nieuwe emmer water. De eerste was al helemaal leeg. We wilden graag nog 5 keer scoren, want vandaag zouden we bij 10 doelpunten een zakje chips krijgen. We speelden netjes 4-0 met fopballen en fopschoten. Vijf minuten voor tijd stonden we op 9-0. Dat tiende doelpunt wilden we zo graag scoren, dat de aanval helemaal vergat om vanuit het 4-0 te spelen. We stonden met z’n allen heel dicht om de korf heen, en onze tegenstandsters stonden daar ook nog tussen. En op die manier is het wel heel erg moeilijk om doelpunten te maken. Het lukte dan ook niet om dat tiende doelpunt te scoren. Maar 9-0 is ook een hele mooie uitslag ! Evie, Luka en Joni S: jullie doorloopballen waren een extra snoepje waard, Kristel en Nikki bedankt voor het meedoen en Nicolle bedankt voor het mee coachen.

Altior E3 – De Korfrakkers E4
Afgelopen week was onze leidster, Marieke, 18 jaar geworden !!! Aan het einde van de training gingen we met Marieke voorop, lang zal ze leven zingend, in een polonaise naar het kleedlokaal. We kregen een lekkere traktatie en hebben nog eens heel erg hard gezongen ! Zal ze net zo goed kunnen autorijden als trainen/coachen ? We zullen het wel zien. Nogmaals van harte gefeliciteerd !

Nu moesten wij natuurlijk laten zien wat we al allemaal geleerd hebben. Na een paar hele moeilijke tegenstandsters, hadden we vandaag een gelijkwaardige tegenstandster. In de eerste helft waren we wel al veel aan de bal, maar we kwamen nog niet zo veel bij onze eigen korf. Het was dan ook 0–0 in de rust. In de tweede helft ging ’t allemaal een beetje vlugger. De tegenstandsters en wij kwamen steeds vaker bij de korf. Overnemen, ballen verder gooien, vrijlopen, het lukt allemaal steeds beter. Helaas konden De Korfrakkers wel één keer scoren en hebben we verloren met 0–1. Dames ga zo door, wie weet gaat het volgende week nog beter en kunnen jullie een keer scoren ! Succes.

Altior E4 – Alico E1                      Uitslag: 1-8

Altior F1 – Be Quick F1               Uitslag: 0-27