Korfbal

09-10-2011__Lieke_van_Zutphen_copyAltior 1 – NDZW 1
Afgelopen zondag trad Altior 1 aan tegen NDZW 1. Ondanks dat Altior bovenaan staat in de poule en NDZW op een gedeelde laatste plek, weten we uit het verleden dat dit een niet te onderschatten tegenstander is. We moesten dus fel uit de startblokken.

Al snel bleek dat de tegenstandsters dit ook van plan waren en de doelpunten gingen gelijk op. Gelukkig wisten wij toch redelijk snel weg te lopen bij NDZW, waardoor ze met een ruime voorsprong konden gaan rusten. In de tweede helft bleef de scherpte goed, waardoor de eindstand op een mooie 19-8 kwam te staan. De pupil van de week Lieke van Zutphen had het dus erg druk om het scorebord bij te houden. De doelpunten kwamen vandaag van Anne Lucius (7x), Loes van Gerwen (5x), Jet van Gerwen (3x), Marly van Crey (3x) en Inge Ponsen. Volgende week mogen we in Berlicum aantreden tegen BMC, welke momenteel de 3e plaats in de poule bezet.

Altior 2 – NDZW 2                           Uitslag:  9-6

Rosolo 4 – Altior 3

Na een week waarin de helft niet getraind had wisten we dat we vol aan de bak zouden moeten tegen Rosolo. Als we mee willen blijven doen om het kampioenschap is het belangrijk om tegen een dergelijke goede tegenstander punten te pakken. We waren er dan ook erg op gebrand om te winnen. Op een slecht en loodzwaar veld gingen we moeizaam van start. We kwamen nog vrij snel op 0-1, maar net zo snel kregen we de 1-1 om onze oren. Vervolgens scoorde Rosolo na ongeveer een kwartier 2-1, en konden wij gelukkig meteen aanhaken met 2-2. Met deze stand (niet echt korfbal-waardig) gingen we rusten. Afgesproken werd om ruim te gaan spelen, meer 4-0 te spelen en vooral zonder bal te gaan. De overnames van Rosolo waren namelijk gewoon goed waardoor we niet veel kansen konden creëren. Daarnaast stak het probleem van vorige week ook weer de kop op: we misten enorm veel kansen, mede te danken aan het feit dat we veel onder druk moesten schieten. De tweede helft lukte het ons om inderdaad wat ruimer te spelen en we maakten in korte tijd 3 doelpunten. Eindelijk leken we een beetje in de wedstrijd te komen… Helaas konden we dit niet vasthouden en kwam Rosolo nog terug tot 4-5. We hielden het hoofd echter koel (met dat weer niet zo moeilijk!) en scoorden nog éénmaal voor het eindsignaal klonk. De einduitslag was 4-6. Een zwaar bevochten overwinning, maar wel grotendeels gevochten tegen onszelf. Ik hoop dat we volgende week ook weer punten kunnen pakken. Dan kunnen we met een gerust hart de zaal in.

Avanti 4 – Altior 5                    Uitslag: 7-9

Altior 6 – Be Quick 7

In een goede eerste helft konden we met veel gemiste kansen een voorsprong creëren van 4-2. Tot de 6-4 hadden wij de touwtjes in handen maar daarna kwamen de tegenstandsters in hun spel in liepen in en kwamen met 6-7 voor. Vervolgens scoorden wij weer tot 10-7 en kwam Be Quick weer langszij. Bij een 10-10 stand ging Anja onderuit en blesseerde haar enkel. Helaas verloren we de wedstrijd in de laatste minuut met één doelpunt verschil.

NDZW Recreanten – Altior/De Kangeroe Recreanten

Weer een uitwedstrijd voor ons en gingen we van start tegen een bekende ploeg. We kregen zóveel kansen en zóveel zijn er ook niet afgemaakt, het had wel 1-10 kunnen zijn in de rust! We hebben ontzettend hard gewerkt en voor zowat iedere bal werd gelopen. Heerlijk! In de aanval leek het wel kermis, onze mispoes van vandaag misten 3 doorloopballen en wat kleine afstandjes! De score werd geopend door een mooi afstandsschot van Jacqueline, helaas maakte NDZW gelijk. Na een mooie doorloopbal van Ilse, 1-2, gingen we de rust in en werd onze mispoes gewisseld voor Lisanne. Ook onze nieuwe speelster Hannie maakte plaats voor een andere Kangoeroe. De tweede helft verliep een stuk minder sportief verliep waarin de scheidsrechter behoorlijke steken liet vallen waarop wij terecht reageerden. NDZW kwam voor te staan maar Jacqueline bracht de stand weer gelijk met een doorloopballetje. Een goed spelende Mireille bepaalde de eindstand op 3-4 met haar kort schotje. Jammer van de trubbels maar verschrikkelijk leuk om ons weer te zien winnen!

SVOC ’01 A1 – Altior A1              Uitslag: 6-2

Rosolo B2 – Altior B1                  Uitslag: 5-3

Avanti B1 – Altior B2

De wedstrijd begint, Merle, Robin, Tessa en Kim staan in de aanval, Mara, Lisanne, Marlijne en Lobke in de verdediging. We hebben met 8-2 verloren wat niet aan de kou lag. Iedereen deed goed zijn best, alleen Avanti was net iets beter waardoor we met

6 doelpunten achterstand verloren hebben. Nu gaan we douchen en volgende week proberen te winnen, ondanks dat we weten dat het kampioenschap er niet meer in zit.

Altior C2 – BMC C2                           Uitslag: 0-1

Nijnsel C2 – Altior C3

We speelden uit tegen Nijnsel die samen met ons op de 1e plek stond, dus werd

dit een spannende wedstrijd. We keken nogal op tegen deze meiden omdat ze toch wel

groot waren, maar we gingen onze best doen en meer konden we niet doen, en dames

dat hebben we dan ook gedaan, na verschillende kansen lukte het ons dan ook om te

scoren, we gingen de rust dan ook in met 0-1.

De tweede helft scoorde we al gauw 0-2 en toen werd het dan ook nog een hele spannende wedstrijd want Nijnsel scoorde ook nog 1 keer, maar gelukkig daar bleef het bij en zo wonnen we deze wedstrijd met 1-2 van Nijnsel. Dames wij zijn trots op jullie.

Scores: Jasmijn 1x en Demi 1x. Robin en Marlijne bedankt voor jullie inzet.

Altior D2 – Avanti D1

Na de overwinning van vorige week begonnen vol zelf vertrouwen aan de wedstrijd.

We konden de bal niet goed in bezit houden, aan de andere kant ging het verdedigen goed. We gingen de rust in met 0-1 achterstand.

In de tweede helft ging het aanvallen een stuk beter, alleen jammer dat er niets in ging.

Avanti wist nog twee keer te scoren. Eindstand 0-3. Sanne bedankt voor het meedoen.

Dames jullie hebben goed gespeeld.

Prinses Irene E2 – Altior E3

Als we naar de standenlijst keken zou dit wel eens een leuke wedstrijd kunnen worden. Allebei verschillende wedstrijden verloren en super veel zin om hier verandering in te brengen. Helaas stonden we binnen een paar minuten al met 1-0 achter. Gelukkig waren we in één keer klaar wakker. We gingen hard werken voor de bal, maar het lukte ons niet om te scoren. Met deze stand was het ook rust. De tweede helft bleef de bal meer in onze eigen aanval en konden we de bal steeds beter en steeds vlugger doorgooien en lieten we de bal minder vallen. Hierdoor kwamen we ook vaker in de buurt van de korf, dus konden we ook steeds vaker schieten. Na heel veel oefenen gingen de ballen er ook in, wel 3 keer !!! Super, we hebben gewonnen met 1-3. Volgende week is alweer de laatste wedstrijd buiten en dan mogen we weer in de zaal. We hopen dat er dan weer veel supporters zijn om ons flink aan te moedigen. Dan kunnen we laten zien dat we ook deze wedstrijd willen winnen ! Tot dan !!

EDN ’56 E2 – Altior E4                Uitslag: 1-1

Korloo F1 – Altior F1                  Uitslag: 7-0