altiorkorf_Altior 3 – Bladella 3
De laatste wedstrijd buiten hadden we geluk met het weer. Niet té koud en een heerlijk zonnetje, ideale omstandigheden om te sporten. Niets stond dan ook in de weg van een mooie wedstrijd en liefst een overwinning… Als deelnemer aan het spelletje denk ik dat het goed gelukt is om een mooie wedstrijd te laten zien.

Nu eerst een weekje rust en dan in de zaal er weer vol tegenaan!

BMC 1 - Altior 1               Uitslag: 9-13

De Wilma’s 2 – Altior 2         Uitslag: 12-5

Spes 4 – Altior 4               Uitslag: 5-10

Altior 5 – Be Quick 5           Uitslag: 10-1

Avanti 5 – Altior 6

Tegen een goed, scherp en snel spelende tegenstander konden we niet veel voor elkaar krijgen. We deden hard ons best en creëerden veel kansen maar konden niet verder komen dan 3 afstand-doelpunten tegen 14 doelpunten van Avanti. Doelpunten door Angelique (2) en Mariska, mede mogelijk gemaakt door de overige speelsters.

Altior Recranten – SCMH Recreanten

Eindelijk een (droge) thuiswedstrijd voor ons en op het kunstgras ontvingen we het oude bekende. Tegen SCMH is het altijd een leuke, gezellige wedstrijd en ook deze keer ging het er weer erg sportief aan toe. Onze aanval begon sterk en na een paar mooie kansen schoot Ilse er van afstand het eerste doelpunt in. Dezelfde Ilse kon ook via een doorloopbal scoren door op mooi aangeven, 2-0. Het andere vak liep in het begin niet zo lekker, het ronddraaien was ver zoek en er werd continue op de doorbraak gespeeld. Hoe ze het voor elkaar kreeg, weet ik niet maar Mireille krijgt elk balletje er wel in op een bepaalde afstand, 3-0! En toch lukte het rondspelen op een of andere manier waardoor Meriam erg mooi kon indraaien en de stand op 4-0 zette. Van verdedigen werden we niet moe, des te meer energie hadden we om mooie aanvallen op te zetten.
Ellen stond na een afstandsschot goed af te vangen en kon doordat haar tegenstander een steekje liet vallen in de rebound scoren en het werd 5-0. Aan het eind van de eerste helft twijfelde Linda of ze op grote afstand ook kon schieten, we bleven erop hameren dat ze het gewoon moest proberen en het werd nog 6-0 ook! Zie je Linda, niet geschoten is altijd mis he, áls er maar een afvang staat! Na de rust scoorde Meriam nog met een mooi afstandsschot, 7-0 en Sonja scoorde ook bijna na een paar mooie indraaiballen.
We telden zelf de 8-0 al maar deze zullen we SCMH maar besparen. Leuke wedstrijd!

Op naar de binnen-competitie in Sportzaal ’t Zwijsen (hoe kan het ook anders) in Veghel.

Altior A1 – Oranje Wit A1     Uitslag: 3-8

Altior B1 – BMC B1                    Uitslag: 2-3

Altior B2 – NDZW B1

De wedstrijd begint. Sylvia krijgt de bal op haar vinger gaat eruit en Kim komt er voor haar plaats in. Beterschap Sylvia ! Het is heel warm, we hebben veel publiek. Mara scoort 1-0. De tegenpartij scoort 1-1. Kom op we moeten winnen.
Kim krijgt een strafworp en helaas. Rust..... 2e helft. NDZW scoort met strafworp. Tessa krijgt strafworp en mist. Kim en Tessa wisselen. Sylvia probeert, NDZW pakt de bal, Lisanne pakt de bal. NDZW krijgt strafworp maar ze missen gelukkig.
Toch later scoren ze 3-1. Kim neem goed over, Marlijne mist, Marlijne mist weer.
Altior speelt rond, jammer Lisa. Goed verdedigd Merle! Lobke wordt pissig op de coach, Mara mist, Sylvia pakt de bal af van de tegenpartij. Altior speelt rond, Merle pakt de bal mar verliest hem ook. NDZW scoort 4-1. Volgens Lobke gaat het slecht, nog 1 minuut Altior heeft verloren. Dit was de laatste wedstrijd buiten

Altior C1 – Prinses Irene C1

We konden het niet waar maken, misten hele goede mogelijkheden, waren niet fel en snel genoeg en daarom gingen de meiden uit Nistelrode met 2 punten naar huis. We verloren met 3-5. Nu de zaal in, nieuwe mogelijkheden en punten pakken !!

Blauw Wit C1 – Altior C2

9.30 uur begin van de wedstrijd. De aanval van Blauw Wit kreeg de bal uit. In de 1ste minuut hadden ze al gescoord (1-0). De aanval van Altior kreeg de bal uit. En moesten een doorloop bal maken. Jammer genoeg zat die niet. De tegenpartij maakten er 2-0 van. We moesten van vak wisselen. De verdediging werd aanval en de aanval werd verdediging. Nancy stond onder de korf bij de aanval en gaf de bal aan Charlotte voor een doorloopbal, en ja hoor, Charlotte maakte er 2-1 van. Nancy stond weer onder de korf bij de verdediging. Charlotte maakten een doorloopbal en Iona stond vrij, Nancy gooide hem naar Iona en Iona maakten een mooie doorloopbal. Iona maakten er mooi 2-2 van.

Rust.De aanval van Altior kreeg de bal uit. Hij zat niet. De bal ging naar de aanval van Blauw Wit. De aanval van Blauw wit maakte een doorloopbal en hij zat. Het was 3-2. Sanne maakte een doorloop bal, en hij zat. Goed gedaan Sanne! Het is 3-3. En het bleef 3-3. We hebben dus gelijk gespeeld met 3-3

Altior C3 – De Korfrakkers C4

Vandaag onze laatste wedstrijd buiten en we speelden onze wedstrijd tegen

De Korfrakkers. We wilden deze wedstrijd winnen ondanks dat we al wisten dat we herfstkampioen waren. We begonnen goed maar we kwamen er niet echt goed uit in de eerste helft, en gingen de rust in met 2-1 voorsprong. Na de meiden verteld te hebben wat ze moesten gaan doen kwamen we na de rust weer fel terug om te laten zien dat we wel goed konden korfballen. Dames we zijn Super trots op jullie, we hebben de wedstrijd gewonnen met 6-1. Dus nu zijn we echt kampioenen. Scores: Sanne 2x, Maaike 1x, Tessa 1x, Lynn 1x, Jasmijn 1x. Tessa en Mara bedankt voor jullie inzet.

Be Quick D1 – Altior D1              Uitslag: 0-7

Korloo D1 – Altior D2

We begonnen vol goede moed aan voorlopig de laatste buiten wedstrijd.

Korloo wist vrij snel te scoren . Onze aanval had moeite de bal in het vak te houden.

Na de rust ging dat een stuk beter en werd er ook geschoten, helaas kwam het niet tot scoren. Jammer meiden de volgende keer beter. Eindstand 7-0.

Lotte en Yara bedankt voor het mee spelen.

Spoordonkse Girls E1 – Altior E1

In de vroege en koude ochtend vertrokken we naar Spoordonk. Uiteraard wilden we, na alle wedstrijden gewonnen te hebben, ook deze wedstrijd graag winnen.

Toen we het veld gevonden hadden (Sp. Girls had zich geprobeerd te verstoppen achter de heg, dus het was nog effe zoeken) bleken onze tegenstanders allemaal een jaar jonger en een stuk kleiner te zijn dan wij. Doel was dan ook: proberen warm te blijven, zoveel mogelijk scoren en geen tegendoelpunten. De tweede en derde doelen hebben we met het grootste gemak behaald. Sp. Girls kwam er niet aan te pas. Aanvallend hadden we (weer eens) meer moeten scoren, en verdedigend lukte het ons de bal niet verder dan een meter of 2 in het vak van de tegenstanders te laten komen. We wonnen dan ook heel gemakkelijk met 0-12. Het eerste doel: warm blijven, was, juist door het grote klasse-verschil, een stuk moeilijker. We waren dan ook blij dat we konden gaan douchen en bij terugkomst in ons clubgebouw een stukje taart konden eten. Vol goede moed gaan we ons nu richten op de zaal-competitie. We hopen ook hier als eerste te kunnen eindigen… En o ja, E2: Ook super gefeliciteerd met jullie on-officiële kampioenschap!

Celeritas E1 – Altior E2

De laatste wedstrijd van de buitencompetitie stond op het programma, en dat was een echte kampioenswedstrijd. Wij zouden aan een gelijkspel genoeg hebben om herfstkampioen te worden, maar we gingen natuurlijk voor de volle winst.

We begonnen aan de wedstrijd, maar echt goed was het niet. Dat zullen wel de zenuwen zijn geweest. De aanval kwam er niet echt uit. Ballen werden bij de tegenstanders in de handen gegooid, en we namen doorloopballen op een wandeltempo. Het afvangen van ballen vergaten we gewoon helemaal. Celeritas begon heel fel aan de wedstrijd, en we moesten ook alle zeilen bijzetten om geen doelpunten tegen te krijgen. Helaas vergaten we dat we bij het uitbrengen van de bal nooit richting de korf moeten gooien. Celeritas profiteerde goed van deze fout en scoorde 1-0. Met deze stand gingen we ook de rust in. Voor de tweede helft hadden we de opdracht gekregen om veel feller te gaan spelen. Als we kampioen wilden worden zouden we toch zeker harder moeten gaan werken. Ook moest het 4-0 weer gespeeld gaan worden, met fopballen, afstandsschoten en fopschoten. Gelukkig had iedereen dit goed begrepen, en werkte iedereen de tweede helft keihard. Celeritas kreeg het hierdoor een stuk moeilijker, en aanvallend kwamen er voor hun nog maar weinig kansen. Onze verdediging had het goed dicht zitten, en de ballen gingen met grote regelmaat terug naar onze eigen aanval. Daar werd het spelletje goed opgezet en hierdoor konden we de 1-1 scoren. Maar we gingen nog steeds voor de winst. De aanval liet weer mooie dingen zien en uit een prachtige fopbal wisten we nog een keer te scoren.  Het was nog steeds heel erg spannend, want Celeritas had het zeker nog niet opgegeven. Maar gelukkig was het tijd en floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. En dat betekende dus dat wij KAMPIOEN zijn. We hebben alle wedstrijden gewonnen en zelfs maar 1 doelpunt tegen gehad in deze najaarscompetitie. Na de wedstrijd zijn we nog naar het clubgebouw gegaan om daar het feestje compleet te maken met taart en drinken.

Dames, gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Jullie hebben er keihard voor gewerkt. Nu gaan we ons voorbereiden op de zaalcompetitie, want ook daar willen we weer mooie dingen (en ook nieuwe dingen) gaan laten zien.

Altior E3 – Geko E1

We speelden snel over en de ballen werden goed gevangen. Ook het 4-0 ging al heel goed vandaag. We kwamen dan ook met 1-0 voor. We bleven goed spelen en de bal werd vaak door ons onderschept zodat de bal weer naar de aanval kon. Onze supporters konden goed zien wat we allemaal geleerd hebben van Myrna en Marieke. Zelfs het indraaien lukte goed. Vera werd mooi aangespeeld daardoor kon ze de 2-0 maken.

We hadden allemaal erg goed ons best gedaan en daarom ook verdiend gewonnen.

Altior E4 – Nijnsel E1                 Uitslag: 1-8

Altior F1 – Prinses Irene F2           Uitslag: 0-3       strafworpen: 1-2