altior-logoAltior 1 speelde de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie tegen ONA 1. Omdat “eerste wedstrijden van het seizoen” niet onze specialiteit zijn, moesten we waken voor een onscherpe start.

Ondanks dat het eerste kwartier van de wedstrijd niet op volledige concentratie was, kwamen we op een 0-5 voorsprong. ONA wist wat terug te doen, maar de rest van de eerste helft gingen we vrolijk verder met scoren. De ruststand was 1-12. In de tweede helft bleven we op hetzelfde tempo doorgaan, ONA wist er wat meer in te leggen, wat de eindstand tot 5-24 maakte. Junior Nicolle Habraken startte in de basis en speelde een sterke wedstrijd. Doelpunten kwamen vandaag van Jet van Gerwen (7x), Inge Ponsen (4x), Marly van Crey (3x), Loes van Gerwen (3x), Nicolle Habraken (3x), Jessica van Houtum (2x), Anne Lucius en Kim Langenhuijsen. Zondag spelen we thuis in de Zaert tegen De Horst om 13.00 uur.

NDZW 2 – Altior 2 Uitslag: 10-9

Altior 3 – Spes 3

Het 3e van Spes, en er stonden wel wat bekende dames (ook uit hun oude 2e) in, dus van tevoren dachten we dat we er een zware dobber aan zouden krijgen. Nadat we op 0-1 achter kwamen leek dat nog steeds zo, maar na een minuut of 10, en 6 doelpunten voor ons later, bleek het allemaal wel mee te vallen. Wij maakten mooie aanvallen die ook nog eens beloond werden met doelpunten. De tegenstander speelde steeds meer tegen zichzelf wat resulteerde in simpele foutjes en méér doelpunten voor ons. Wij verdedigden ook goed waardoor de tegenstander maar weinig kansen kreeg, terwijl wij doelpunten bleven maken. In de rust was het 15-5 (toch?). We waren ons ervan bewust dat we wel geconcentreerd moesten blijven spelen, want we moesten de voorsprong wel vast weten te houden. En we weten allemaal dat bij korfbal 10 doelpunten helemaal niet zo veel is… Het eerste doelpunt na rust liet vervolgens erg lang op zich wachten. Gelukkig viel hij uiteindelijk wel en scoorden we daarnaast nog 7 keer tegen 1 van Spes. De einduitslag werd zo een monsterscore: 22-6 !

Altior 4 – Spes 4 Uitslag: 12-3

Altior 5 – Nijnsel 1 Uitslag: 6-7

Altior A1 – Bladella A1 Uitslag: 10-4

Altior B2 – Tovido B1 Uitslag: 6-2

Altior C1 – Rosolo C1

We begonnen sterk aan de wedstrijd en waren het eerste kwartier gelijkwaardig zo niet sterker dan Rosolo. We kwamen wel achter maar door een strafworp van Kaylee werd het 1-1. Weer kwamen we op achterstand maar door een doorloopbal van Kim en een goeie aanval en slim doelpunt van Nieke-Janne kwamen we op voorsprong 3-2. Maar de gasten kwamen weer terug en daarna zakte we wat in waarvan Rosolo gelijk profiteerde en verder uitliep naar een ruststand van 3-5. Na rust liepen de gasten verder uit naar

3-7. Door een kort schotje van Kaylee kwamen we nog op 4-7 maar werd het gelijk weer 4-8. Het laatste doelpunt was een prachtig afstandsschot van invalster Demi die de eindstand van 5-8 op het scorebord zette. Al met al waren we toch tevreden en als we het niveau van het 1e en laatste kwartier kunnen vasthouden de gehele wedstrijd, komt die overwinning steeds dichterbij !!

Altior C2 – Fortuna ’74 C1

We gingen met de volle inzet beginnen aan deze wedstrijd. Helaas kwamen we al snel op achterstand. De stand liep uit tot 4-0 voor Fortuna. Uiteindelijk kwamen we terug in de wedstrijd. Maartje maakte een doorloopbal met aangeef van Anna en het werd 1-4. Het tweede doelpunt werd gemaakt door Ilona en aangegeven door Sanne. Ruststand, 2-4.

In de tweede helft kregen Demi en Kelly een paar mooie kansen maar ze zaten er helaas niet in. Uiteindelijk kwam er een mooi afstandsschot van Demi en was het 3-4. Helaas scoorde Fortuna nog een keer. Maar we bleven proberen om terug te komen. In de laatste halve minuut scoorde Charlotte de 5-4. We hebben met een klein verschil verloren maar we hebben goed gespeeld. Avanti D2 - Altior D1 Uitslag: 2-6

Altior D2 – Celeritas D1

De eerste wedstrijd in de binnen competitie, altijd weer even wennen. Al die mensen op de tribune. We gingen goed van start maar raakte de bal snel kwijt. Celeritas weet ook gelijk te scoren. Ondanks onze kansen weten wij niet te scoren en verdedigend kwamen een beetje tekort. De volgende keer beter ! Eindstand, 0-10.

Prinses Irene E1 – Altior E1

Het was alweer een tijdje geleden dat we tegen Prinses Irene hadden gespeeld. Het was dan ook erg de vraag wat we moesten verwachten. Al vanaf het begin was duidelijk dat we beter speelden dan de tegenstandsters. Waar wij al echt een systeem spelen en dit steeds verder uitbouwen, speelde Prinses Irene nog steeds door elkaar heen. Dit was af en toe wel lastig verdedigen, maar als je tegenstandster om een meisje heen loopt, en je loopt zelf binnendoor, dan gaat het een stuk gemakkelijker.

De eerste helft hadden we nog de nodige moeite om tot scoren te komen. De tweede helft ging dit beter (werd er ook beter gespeeld dan de eerste helft) en uiteindelijk lukte het ons om 7 keer te scoren en geen tegendoelpunten te krijgen. Al met al een verdiende overwinning. Goed gespeeld en gewerkt meiden, we gaan proberen dit de hele zaalcompetitie vast te houden!

Geko E1 – Altior E2 Uitslag: 1-9

De Korfrakkers E3 – Altior E3

Vrijdagavond een te gekke speurtocht en zaterdag alweer de eerste wedstrijd in de zaal. We moesten tegen Korfrakkers E3. In deze competitie mogen we tegen twee teams van hun. Nu dus de E3. Het ging heel goed vandaag. Je kunt al steeds beter zien wat we geleerd hebben. Helaas was de tegenpartij een beetje beter vandaag. We hebben veel kansen gehad, in allebei de vakken, maar de bal wilde er niet in. Die ene die erin ging, werd afgekeurd jammer genoeg. Dames er zit vooruitgang in, ga zo door ! Uitslag, 3-0.

Altior E4 – De Kangeroe E1 Uitslag: 1-3 Strafworpen: 4-1

Altior F1 – Be Quick F2 Uitslag: 2-8 Strafworpen: 1-3

Altior W1 – Avanti W1 Uitslag: 0-4 Strafworpen: 6-3

Ingezonden door: Altior