111121Julia_WillemsAltior 1 - De Horst 1
Afgelopen zondag 20 november speelde Altior 1 thuis tegen De Horst uit Groesbeek.
De pupil van de week Julia Willems zag samen met onze speciale gast Tiny, die deze middag afscheid nam als kantinedienstvrijwilliger en daarvoor in de bloemetjes gezet werd, Altior op voorsprong komen want met een doorloopbal en een afstandsschot opende Jet de score al snel op 2-0. Deze voorsprong wisten we de gehele eerste helft vol te houden en de ruststand was dan ook 8-6 in ons voordeel. In de 7e minuut na rust raakte een dame van De Horst vervelend geblesseerd aan haar enkel. Omdat er al 2x gewisseld was door de uitspelende partij en er verder geen wissels waren, betekende dit dat de tegenstanders met 7 dames verder moesten. Voor beide ploegen een vervelende situatie, maar voor De Horst natuurlijk fataal voor de wedstrijd. In alle verwarring lukte het de uitspelende ploeg nog wel om in een 3 tegen 4 situatie twee keer te scoren uit een strafworp en een vrije worp. Even leek het hierdoor nog een wedstrijd te worden, maar Pieter greep meteen in met een time-out en in de volgende minuut lag de 9-8 er alweer in. De rest van de wedstrijd speelden we netjes uit, met als eindstand

16-8. Natuurlijk zijn we blij met de punten, maar we hopen de volgende keer de hele wedstrijd met 8 tegen 8 te mogen spelen. Doelpunten kwamen vandaag van Jet van Gerwen (5x), Inge Ponsen (5x), Loes van Gerwen (3x), Jessica van Houtum (1x), Anne Lucius (1x) en Marly van Crey (1x). Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Klimroos.

Altior 2 – DDW 2                      Uitslag: 6-8

Lottum 2 – Altior 3                  Uitslag: 3-13

Be Quick 3 – Altior 4              Uitslag: 6-3

Geko 2 – Altior 5                     Uitslag: 7-5

Corridor R1 – De Kangeroe/Altior R1

De start van de zaalcompetitie tegen ook weer een oude bekende. Het was even wennen in het begin, we spelen binnen nl. in het rood (De Kangeroe) en de Corridor speelt in het groen. De coach moedigde soms de groene speelsters aan i.p.v de rode !!! Maar we gingen voortvarend van start en zetten mooie aanvallen op met als gevolg heel veel doelpunten voor onze doen ! Ik zal jullie het score-verloop besparen maar we wonnen met 3-13.

De doelpunten kwamen van Ellen(4x), Mireille(3x), Meriam(2x), Hannie(2x), Ilse en het mooiste doelpunt kwam van Renate ! Goed gespeeld, dames !

VVO A1 – Altior A1                   Uitslag: 6-5

Jes B1 – Altior B1                   Uitslag: 3-4

Flamingo’s B1 – Altior B2      Uitslag: 9-2

Be Quick C1 – Altior C2

Het begon goed voor Be Quick 1-0 en ze kunnen er wat van want ze maakten 2-0.  RUST.

Wij hadden een paar mooie kansen maar deze gemist. Een vrije worp voor Be Quick mis. Maar daarna scoren ze wel 3-0. Maar wij komen terug en maken 3-1. Dit pikt Be Quick niet en maakt 4-1. Hier trekken wij ons niets van aan en maken 4-2. Maar daarna zakken we weer weg en verliezen we met 7-2 . We hebben niet goed gespeeld, dus het moet volgende keer stukken beter en sneller meiden !

Altior C3 – Flash C2                   Uitslag:  3-9

Altior D1 – Prinses Irene D2    Uitslag: 16-0

Odisco D1 – Altior D2               Uitslag: 10-0

Altior E1 – Flash E1

Toen ik het kleedlokaal in kwam hoorde ik een paar van onze speelsters tegen elkaar zeggen: “het zijn wel heel grote meisjes, die tegenstanders van ons…” Tijd dus om meteen even op in te steken. Gezien de poule-indeling zullen we het in de zaalcompetitie beduidend moeilijke krijgen dan buiten. En dat is maar goed ook. Het is leuk, veel en gemakkelijk winnen, maar er iets van leren valt dan niet mee. Deze tweede wedstrijd in de zaal zou wat dat betreft beter zijn ! We lieten ons gelukkig niet van de wijs brengen van de grote en fysiek spelende meiden. We probeerden zoveel mogelijk ons eigen spelletje te spelen in de aanval, wat vrij aardig lukte. Helaas gingen lang niet alle kansen die we wisten te creëren erin, maar we konden toch 4 keer tot scoren komen. Verdedigend deden we goed ons best en bleven we proberen om de bal af te pakken. Heel goed meiden, gewoon zelf met lef blijven spelen, dat werkt vaak het beste ! Ook Flash lukte het om te scoren, echter maar 3 keer waardoor wij toch de wedstrijd wonnen. Jullie hebben super-hard gewerkt, hebben je niet van de wijs laten brengen door de grote tegenstandsters en sommige fysieke speelsters en hebben gedaan wat we geleerd hebben en wat de coaches zeiden. Een terechte overwinning tegen een tegenstander van niveau ! (En Nicole, bedankt voor het gast-coachen de 2e helft.)

Altior E2 – Concordia E1                  Uitslag:  6-0

Altior E3 – Spoordonkse Girls E1   Uitslag:  2-0

OVC ’63 E1 – Altior E4                      Uitslag:  3-3

Flash F1 – Altior F1                          Uitslag: 13-4     Strafworpen: 4-1

Be Quick W1 – Altior W1                 Uitslag:  4-2     Strafworpen: 6-2