111205Pupil_van_de_week_Vera_van_ZutphenAltior 1 – Avanti 1De pupil van de week Vera van Zutphen zag afgelopen zondagmiddag een spannende wedstrijd van Altior tegen de gasten uit Schijndel. Het werd uiteindelijk een zwaar bevochten overwinning en ging Altior met een eindstand van 13-11 van het veld. Door deze uitslag blijft Altior meedoen om de koppositie in de hoofdklasse.

Altior 2 – Avanti 2                  Uitslag: 9-10

Concordia/Boskant 3 – Altior 3

Buiten hadden we al tegen deze dames gespeeld en redelijk ruim gewonnen. We begonnen dan ook vol goede moed aan deze wedstrijd. Niet geheel onterecht want, ondanks dat zij een andere opstelling hadden dan in de 1e wedstrijd, kwamen we snel op een voorsprong en konden deze ook ruim uitbouwen. Er werd veel geschoten en met name Anja was de 1e helft erg trefzeker. Helaas floot de scheidsrechter erg snel voor verdedigd waardoor er ook mooie doelpunten afgekeurd werden, maar goed, de overwinning kwam toch niet echt in gevaar dus we hebben geprobeerd er niet té veel van te zeggen. Na de rust werden we een beetje overmoedig, gingen heel gevaarlijk verdedigen door veel voor de bal te gaan en de tegenstandsters teveel uit het oog te verliezen. Hierdoor kregen we uiteindelijk veel te veel onnodige doelpunten tegen. De einduitslag was 11-16, dus de punten zijn weer binnen.

We gaan ons nu opmaken voor de twee laatste wedstrijden van de eerste helft van deze competitie, die direct onze moeilijkste zullen zijn. We hopen de winning-mood vast te kunnen houden en ook hier punten te pakken zodat we vóór de feestdagen een veilige koppositie kunnen pakken. Jullie horen er nog van…

Concordia/Boskant 4 – Altior 4     Uitslag: 6-10

Tovido 2 – Altior 5                  Uitslag: 9-5

Alico 2 – Altior 6

In een onderling vriendschappelijke wedstrijd keken we met de rust tegen een 4-2 achterstand aan, dankzij 3 afgekeurde doelpunten. Hoewel we graag een gelijk spel hadden willen noteren verloren we de wedstrijd met 6-3. Doelpunten: Jolanda (2) en Chantal.

Emos A1 – Altior A1                Uitslag: 2-8

Emos B1 – Altior B1                 Uitslag: 2-7

Altior B2 – Corridor B1             Uitslag: 4-3

Prinses Irene C1 – Altior C1

In een spannende wedstrijd waar we aantraden tegen de koploper kwamen we vrij snel achter 1-0. Maar we herpakten ons en kwamen door een doorloopbal van Nieke-Janne en even later van Marleen op een voorsprong van 1-2. We bleven sterk en snel spelen en door een benutte strafworp van Kim werd het 1-3. Prinses Irene deed iets terug 2-3, maar door een kort schotje van Kaylee werd het 2-4. Na de 3-4 werd het door Marleen weer 3-5. Prinses Irene werd sterker en wij gingen meer kleine foutjes maken waardoor we zelfs op achterstand kwamen 6-5. Maar we bleven steeds in een goed resultaat geloven en het was Marlou die uiteindelijk de eindstand van 6-6 op het scorebord zette.

Prima dames, en nou proberen dit vast te houden, nog een tikkeltje slimmer, sneller

en preciezer dan hebben wij de volgende keer vast de 2 punten zelf.

De Horst C2 – Altior C2

Altior begon aan de wedstrijd met de gedachte dat we heel graag wel een keer wilde winnen. Na een paar minuten kwam helaas de eerste treffer voor De Horst al. We konden helaas geen tegenstand bieden, een paar minuten later was het al 2-0. Deze stand is lang aangehouden. In de pauze kregen we wat aanwijzingen van de coaches en we gingen met de volle inzet de tweede helft in. Marloes kwam erin voor Kelly en er kwamen veel meer mogelijkheden voor ons, maar die gingen er niet in !!  Helaas kregen we nog wel een tegentreffer en konden we zelf niks meer doen. Eindstand: 3-0.

Altior C3 – Emos C2

Vandaag na een weekje rust de wedstrijd tegen Emos C2. We begonnen de wedstrijd sterk en al gauw scoorde we ons eerste doelpunt, en we waren toch wel sterker dan onze tegenstandsters, we wonnen de wedstrijd dan ook met 7-0. Dit had nog wel meer kunnen zijn als al die kansen hadden gezeten die we gehad hebben, maar helaas gingen deze er niet in, volgende keer beter. Dames super gespeeld. Scores: Maaike 1x, Sanne 3x, Vera 1x, Jasmijn 1x, Demi 1x.Tessa bedankt dat je ons team wilde versterken.

Korloo D1 – Altior D1               Uitslag: 3-4

Prinses Irene D1 – Altior D2

Vol zelf vertrouwen begonnen we aan de wedstrijd. We wisten dat het moeilijk ging worden, maar we gaven ons niet zomaar gewonnen. We hebben ons goed verweerd, goed verdedigd en aangevallen, en de inzet was 100% . Helaas was dit alles niet goed genoeg maar toch super gespeeld. Eindstand 15 –0.

Altior E1 – Avanti E1

Zoals al eerder in de zaalcompetitie begonnen we niet zo goed aan de wedstrijd. We gooiden de ballen regelmatig in de handen van de tegenstandster en keken niet zo goed naar elkaar en elkaars meisjes. Hierdoor raakten we veel ballen onnodig kwijt. In de verdediging hadden we een paar keer geluk dat Avanti de bal er niet in gooide ! Gelukkig herstelden we ons heel snel en binnen 5 minuten bleek wel dat we toch genoeg kansen konden krijgen en deze ook een paar keer benutten. In de rust is nog een keer een paar belangrijke dingen uitgelegd: zo lang wij de bal hebben kan de tegenstandster niet scoren, de helft van korfbal is kijken naar wat de tegenstandster doet en meer van dit soort wijsheden. Na de rust werd duidelijk dat er goed geluisterd was naar aanwijzingen van de coaches. Er werd veel beter gespeeld en we kwamen op een terechte 5-0 voorsprong. Vervelend was het voor onze coaches en vooral voor de scheidstrechter dat de coaches van de tegenstander steeds meer commentaar gingen leveren op de scheidsrechter. Dit hoort uiteraard niet thuis op een sportveld, en al helemaal niet bij (jonge) jeugd-teams. Op een bepaald moment werd het zo erg dat de scheids één van de coaches van Avanti naar de tribune stuurde. Niet lang hierna stuurde hij ook de andere coach naar de tribune. Toen die weigerde te vertrekken heeft de scheids de wedstrijd, ruim 6 minuten voor het eind, gestaakt. Alle kinderen kwamen verwonderd van het veld. Zij hadden, logischerwijs, geen idee van wat er gebeurde. Onder applaus van de ouders voor alle 16 de speelsters (de meiden hebben heel goed gespeeld, ook die van Avanti. Het was een mooie wedstrijd om te zien en jammer dat de kinderen de dupe zijn geworden van de situatie), zijn we gaan douchen. Als coaches wil ik nog tegen onze meiden zeggen dat wij vinden dat jullie super gespeeld hebben en dat jullie heel goed geluisterd hebben naar de aanwijzingen. We zijn kei-trots op jullie !

Altior E2 – Flamingo’s E1           Uitslag: 5-0

Altior E3 – De Korfrakkers E4

Misschien wordt het een beetje saai om te zeggen maar het is erg leuk om naar dit team te kijken. Collectief worden ze elke week weer beter. De ballen worden beter rond gespeeld. Strakker en verder. Het vrij lopen en er tussenspringen begint voor iedereen ook gewoner te worden. Hierdoor krijg je een snel spel en steeds meer kansen. Ook vandaag hadden ze weer veel kansen. Gelukkig zijn er weer 2 door het mandje gegaan. Gewonnen met 2 – 0, kei goed dames ! We zijn weer benieuwd hoe de volgende wedstrijd zal gaan ! Riek bedankt dat je elke week voor iedereen klaar staat om te fluiten.

Altior E4 – TOG E1                  Uitslag: 2-5

Emos F3 – Altior F1

We moesten tegen Emos in Schaijk. Zonder Lise en Jaidy (ziek,,hopelijk al weer beter, anders beterschap) maar met Julia (welp) als reserve begonnen we aan de wedstrijd. Emos begon heel fel maar met Sjan als nieuwe coach bleven ze wel opletten. We gingen de rust in met 0-0. Na rust kreeg Demi een goede kans en scoorde ook de 0-1.

We speelde goed de wedstrijd uit en namen de eerste punten mee naar Dinther.

Met de strafworpen werd het 2-2. We zijn trost op jullie meiden !!!!

Concordia W1 – Altior W1          Uitslag: 2-0      Strafworpen: 1-2