altiorkorf_Ook dit weekend is er weer gekorfbald door Altior. Een aantal spannende wedstrijden stonden op het programma. Lees hier de verslagen geschreven door de de vrijwilligers van Altior.

Altior 3 – Odio 2

De eerste van de twee moeilijkere wedstrijden stond het weekend op het programma. Gelukkig was Marleen fit (genoeg) en konden we met 8 eigen dames starten.

De eerste 10 minuten verliepen zeer voorspoedig en we kwamen snel op een redelijk grote voorsprong (6-1). Hierna kwam de aanval (aan beide kanten) moeilijker tot scoren waardoor de verdediging steeds meer onder druk kwam. En ondanks dat het verdedigend vrij goed in elkaar zat kon Odio toch inlopen. Met een stand van 6-4 (of 7-4…) gingen we rusten. Na de rust bleven we moeite houden om kansen te creëren en daarnaast ook om de gecreëerde kansen af te maken. We liepen een doelpuntje of wat uit, maar moesten ook vrij snel weer een tegendoelpunt incasseren. De wedstrijd werd wat grimmiger (althans, in het aanvalsvak) en er moest hard gewerkt worden. Uiteindelijk lukte het ons in de eindfase van de wedstrijd nog wel om verder uit te lopen en kwamen we uit op een eindstand van 12-7. We hebben eindelijk weer een wedstrijd gespeeld waarin we écht aan de bak moesten en het resultaat is gelukkig goed.

Flamingo’s 1 – Altior 1 Uitslag: 7-18

De Peelkorf 2 – Altior 2 Uitslag: 7-9

Altior 6 – Avanti 5

Met loepzuivere tegenstandsters keken we in de rust tegen een achterstand aan

van 3-11. Na de 1-1 ging het wel erg snel en hoewel we zelf ook genoeg kansen kregen maakten we daar geen gebruik van. We hadden echter geen zin in een "dikke jas" en streden in de 2e helft voor wat we waard waren en warempel wierp het ook nog vruchten af. Na verschillende mooie combinaties in onze nieuwe vakken scoorden we enkele doelpunten en werd het uiteindelijk 6-15. Dank je wel scheids voor het plotseling invallen en de tips. Doelpunten van Mariska, Jolanda (2x), Anja, Juliënne en Wieneke.

Altior Recreanten – Be Quick Recreanten

Met de coach weer langs de lijn begonnen we aan onze eerste thuiswedstrijd ! Het ging de gehele 50 minuten gelijk op, we stonden achter, maakten gelijk, stonden voor, maakt Be Quick weer gelijk. Erg spannend ! Er werden veel gooifouten gemaakt waardoor

Be Quick van profiteerde. De laatste 10 minuten leek het wel alsof de koek op was bij ons en Be Quick uit kon lopen naar 4-6. Dit was ook de eindstand:

De doelpunten kwamen van Ilse (2x) en van Jacqueline (2x). Altior A1 – De Merels A1 Uitslag: 4-3

Altior B1 – De Merels B1 Uitslag: 6-7

Avanti B1 – Altior B2 Uitslag: 4-2

Altior C1 – Oranje Wit C1

Het werd een moeizame wedstrijd waarin we meegingen in het tempo van hun. Als we gewoon ons zelf waren geweest en een tempo hoger hadden gespeeld hadden we het uiteindelijk niet zo moeilijk gehad. We kwamen achter met 0-1. Kaylee zette met een doorloopbal het weer recht 1-1. Door een fout van ons kregen de gasten een strafworp en werd het 1-2. Maar door een kort schotje van Marleen en later van Kaylee pakten we een voorsprong 3-2. We liepen nog iets verder weg want Pleun zette ons met een doorloopbal op 4-2. We kregen genoeg kansen in de 2e helft maar het ontbrak aan de afwerking , Oranje Wit scoorde nog wel, 4-3. De slotfase werd daarom nog spannend maar we wisten ons hoofd koel te houden en onze 1e overwinning binnen te halen.

Altior C2 – Flash C1

Iedereen wist al dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden.We begonnen, en Merle maakt een mooie doorloopbal 1-0. Flash liet het daar niet bij zitten 1-1.

Ze scoorde er nog meer.Toen scoorde Merle er nog 1 ! Het was rust 2-6.

We begonnen met de tweede helft. Altior was goed, en wilde er nog eentje scoren.

Jammer genoeg ging het niet zo makkelijk. De verdediging wou er ook geen doorlaten.

Dat hebben ze goed gedaan ! Nog 5 minuten was de wedstrijd.Toen lieten we er een door. Altior kreeg een strafworp! Ja, ja, ja na drie keer zit hij er in ! Goed zo Anna !

Flash zette er nog 1 ! De uitslag was geworden 3-8 ! Goed gespeeld meiden !

Geko C2 – Altior C3

We begonnen de wedstrijd in het aanvalsvak niet goed, we kwamen er niet doorheen, speelde op een hoopje, terwijl de verdediging van ons wel erg sterk stond te spelen. Het duurde dan ook vrij lang voor de eerste doelpunten vielen en zo gingen we de rust in met een 0-3 voorsprong. Na de rust en wat tips van de coaches begonnen we aan de tweede helft die beter gespeeld werd en dames jullie kunnen het wel, we wonnen de wedstrijd met 0-7. Scores, (Vera 1x, Fleur 1x, Lynn 1x, Demi 2x, Sanne 2x).Tessa bedankt voor het meespelen.

Altior D1 – Tovido D2 Uitslag: 4-1

De Korfrakkers E1 – Altior E1

Dat het er vandaag om zou gaan wisten we. De Korfrakkers stonden op de tweede plaats, maar hadden één wedstrijd minder gespeeld. We moesten er dus vol tegenaan.

En laten we nu juist dát niet gedaan hebben! We kwamen erg snel op een achterstand en De Korfrakkers liep zelfs uit naar een 3-1 voorsprong. Zij speelden een spelletje dat wij niet kennen, namelijk om het blok lopen, en waar wij verdedigend in eerste instantie ook moeite mee hadden. Nadat de coaches hadden uitgelegd dat je kort moet blijven volgen kon er gelukkig ook voor gefloten worden en kwamen we verdedigend iets minder in de problemen. Zelf hadden we veel moeite met het maken van goede fop-ballen. Dit komt doordat we, als we vanuit het 4-0 indraaien, dit niet fel genoeg doen en in hetzelfde tempo naar de korf blijven lopen. Voor de De Korfrakkers was dit erg gemakkelijk te verdedigen. In de rust werd er een donder-preek gegeven… Voor de wedstrijd waren we gewaarschuwd dat we er flink tegenaan moesten, en precies dat gebeurde niet!

Na de rust bleef het verschil in felheid aanwezig. Wel lukte het ons om terug te komen tot 3-3. Helaas maakte De Korfrakkers in de laatste 5 minuten binnen één minuut 2 doelpunten (ook gedeeltelijk aan onze eigen onoplettendheid te danken). We konden met een mooi genomen strafworp door Isa nog wel op 5-4 komen, maar helaas zat een gelijkspel er niet meer in. Een goede les voor de volgende wedstrijden: we zullen dus veel feller moeten spelen, het komt niet vanzelf !

De Korfrakkers E2 – Altior E2

Alweer de vijfde wedstrijd van de binnen-competitie, en we gaan nog steeds als een speer. Elke week zien we weer mooie aanvallen en goed verdedigend werk. Zo ook nu weer. We begonnen wat moeizaam aan de wedstrijd, maar toen we eenmaal onze draai gevonden hadden, liep het weer als een trein. We keken goed naar elkaar en naar onze tegenstanders. Daardoor hadden we al snel in de gaten, dat we vooral fopballen en fopschoten moesten spelen. Helaas gooiden we veel van onze prachtige kansen er niet in. We gingen de rust in met een 0-1 voorsprong. De tweede helft wilden de kansen er beter in, en konden we nog 3 keer scoren. De einduitslag was dus 0-4.

Dames, jullie hebben weer hard gewerkt. Jullie laten elke week weer zien, dat jullie in de wedstrijd proberen te doen, wat we in de training geoefend hebben. Ga zo door !

Prinses Irene E2 – Altior E3 Uitslag: 1-4

Altior F1 – De Korfrakkers F2 Uitslag: 1-2 Strafworpen: 2-2

Altior W1 – Flash W1 Uitslag: 6-0 Strafworpen: 2-3