Korfbal

18-12-2011_Lotte_BroerenAltior 1 – Corridor 1
De pupil van de week Lotte Broeren zag Altior moeizaam uit de startblokken komen waardoor de wedstrijd gelijk opging. Pas in de 2e helft wist Altior uiteindelijk verder weg te lopen en door deze overwinning van 15-9 werd Altior alleen koploper in de hoofdklasse B !!

Altior 2 – De Wilma’s 2                    Uitslag: 14-10

Emos 2 – Altior 3

Vandaag de zware wedstrijd tegen de nummer 2 op de ranglijst. Wij staan weliswaar bovenaan maar Emos heeft 1 wedstrijd minder gespeeld waardoor zij gelijk met ons kunnen komen. Al bij het vertrekken bleek dat iedereen wel wat zenuwachtig was (de een wat meer dan de ander). We hadden van ODIO wel íets gehoord over het spel van Emos, maar het blijft altijd afwachten hoe de wedstrijd verloopt. Dat het allemaal jonge meiden zijn (van een aantal van ons hadden er dochters bij kunnen zitten!), dat hadden we zelf kunnen zien toen ze vorige week bij ons op de tribune zaten. Dat ze snel zijn hadden we van ODIO al gehoord. Spannend dus! Meteen bij de start van de wedstrijd bleek dat we inderdaad vol aan de bak zouden moeten vandaag. We gaven Emos vrij veel ruimte waardoor zij redelijk veel konden schieten. Helaas voor hun zonder resultaat. Het eerste doelpunt was voor ons, we kwamen op 0-1. Even zo snel werd het weer gelijk en zo ging de hele eerste helft gelijk op. Net voor rust scoorde Emos 4-3, maar gelukkig kon Kim uit de hierop volgende uitbal in de laatste minuut nog gelijk maken. Met 4-4 gingen we rusten. Emos verdedigde heel kort zodra er bij ons een paalbezetting werd neergezet. Daarnaast stoorden ze het aangeven erg goed en namen ze ook goed over. Zaak dus om heel ruim te gaan spelen, geen steun neer te zetten en uit de ruimte te vangen. En verdedigend maar blijven proberen de steun eruit te halen en er dan aan de buitenkant goed op en geen schot toelaten.

De tweede helft verliep zoals de eerste: gelijk op. Er werd kei-hard gewerkt, er werden veel strafworpen toegekend (aan beide kanten en lang niet allemaal terecht!) en we gaven elkaar geen duimbreed toe. In de laatste paar minuten leek iedereen, zowel wij als de tegenstander, vooral te hopen dat we geen tegendoelpunt zouden krijgen. Op balbezit spelen, dat was het belangrijkst. De bal ging nog een paar keer van het ene naar het andere vak, maar de stand is de laatste 5 minuten hetzelfde gebleven: 9-9.

Zowel wij als Emos waren het erover eens dat het een terechte uitslag is. Van beide kanten is er fanatiek gekorfbald (zonder allerlei duw- en trekwerk) en we waren allemaal blij dat we weer eens een echte wedstrijd hebben moeten spelen. We sluiten de eerste helft van de binnencompetitie als gezamenlijk koploper af en zullen zeker proberen de tweede helft als enig koploper te eindigen!

ELKV/GIBO groep 2 – Altior 4      Uitslag: 6-16

Flash 2 – Altior 5                           Uitslag: 6-10

Corridor 5 – Altior 6

Wederom troffen we een tegenstander die tegen ons vandaag toevallig trefzeker was. Op het eerste tegendoelpunt hadden we direct een antwoord maar daarna liepen de meiden uit Son en Breugel uit naar 9-1 voordat wij, na vele mooie spelmomenten, eindelijk een puntje konden scoren. Daarna gingen we de rust in met een stand van 10-2. We hielden de moed erin, want vorige week hadden we ook een betere tweede helft laten zien dus dat moest nu ook kunnen. De eerste 2 doelpunten vielen aan de ander kant maar daarna wisselde dat af. De eindstand werd uiteindelijk 14-6 (een mooi gelijkspel in de tweede helft). Jammer dat we al die mooie kansen niet konden benutten.

Doelpunten van Angelique (2), Mariska (2), Wieneke, Marice

Prinses Irene Recr – Altior Recr    Uitslag: 7-4

SDO A1 – Altior A1                 Uitslag: 4-3

Oranje Wit B1 – Altior B1          Uitslag: 3-5

Altior B2 – Celeritas B1

Altior veel schot kansen, alleen willen ze er niet in. Celeritas scoort het eerste doelpunt.
Robin scoort 1-1 op afstand. Lobke scoort met schot 2-1. Lisa scoort met doorloopbal

3-1. Celeritas scoort snel achter elkaar 3-2 en 3-3. Net na rust 3-4 voor Celeritas.
Altior scoort 4-4 en 5-4, maar snel daarna weer 5-5. Het gaat heel snel, Robin maakt nog een slide over de vloer tussen alles door, en we missen nog een strafworp.
Celeritas scoort 5-6 en 5-7. Kim scoort nog 6-7, ook meteen de eindstand.
Wat een pech zeg, maar iedereen heeft er hard voor gewerkt, dus erg jammer dat we verloren hebben meiden.

Altior C1 – Spes C1

We begonnen super aan de wedstrijd en door een afstandsschot en doorloopbal van

Kaylee kwamen we op 2-0. Door een vrije worp kwamen de gasten uit Milsbeek op 2-1.

Marleen zette ons weer op 3-1 met een mooi afstandsschot. Toch wisten de gasten weer iets dichterbij te komen 3-2. Het bleef ontzettend spannend en we wisten niet verder uit te lopen. Het was toch weer Kaylee die met een doorloopbal ons op 4-2 zette. Maar weer wisten de meiden van Spes tegen te scoren 4-3. Dit bleef het een tijdje en daardoor bleef het kei-spannend !! Maar de doorloopbal van Marlou was wel lekker, 5-3.

We bleven strijden om wederom 2 belangrijke punten te pakken. Super, MEIDEN !!!!

Altior C2 – Geko C1

Het was een super spannende wedstrijd. In de eerste helft scoorde Altior 4 doelpunten. Twee gescoord door Charlotte en 2 door Maartje. Geko had veel kansen, maar ze gingen er niet in. In de tweede helft maakte Geko er 4-4 van.  Lobke scoorde het 5de doelpunt voor Altior. Geko maakte er 5-5 van en in de laatste minuut scoorde ze er nog één. Het werd 5-6. Jammer !!

Altior C3 – BMC C

Het is onze laatste thuiswedstrijd van dit jaar tegen BMC die we nog niet kenden als tegenstander, en dus niet wisten wat we moesten gaan verwachten, maar al gauw kwamen we achter met 0-1 en moesten we dus laten zien dat we meer konden, en dat deden we ook. Al gauw werd de stand weer 1-1 en hebben we weer laten zien dat wij ook mooie doorloopballen en afstandsschoten hebben en zo liepen we toch uit tot een eindstand van 5-2. Dames goed gespeeld nu lekker kerst vieren en in 2012 gaan we er

weer voor. Scores: (Lynn 1x, Demi 1x, Jasmijn 1x, Sanne 1x, Lieke 1x).

Tessa bedankt voor je inzet.

Emos D3 – Altior D1                 Uitslag: 2-10

Altior D2 – De Korfrakkers D2

We hebben goed gewerkt, de inzet was weer 100 % .

De tegenstanders waren een maatje te groot, toch hebben we laten zien dat we ons niet zomaar gewonnen geven. Volgende keer beter. Eindstand 0 -14.

Altior E2 – Boskant E1               Uitslag: 4-1

Altior E3 – Odisco E1                Uitslag: 4-0

Altior E4 – Fortuna ’74 E2          Uitslag: 3-5      Strafworpen: 2-2

Altior F1 – Prinses Irene F3        Uitslag: 1-3      Strafworpen: 2-1

Altior W1 – De Korfrakkers W3

Afgelopen week moesten onze welpen in gymzaal Bernrode spelen tegen De Korfrakkers uit Erp. Onze meiden hadden er veel zin in en er werd enthousiast begonnen aan de wedstrijd. Je kon zien dat er al goed getraind is want het vrij lopen gaat al best goed en ook het overspelen gaat steeds beter. We kregen een paar mooie kansen maar helaas ging de bal niet in de korf. We waren regelmatig in het bezit van de bal, maar het lukte de tegenstander ook om de bal terug te pakken. We moesten dan overschakelen van aanvallen op verdedigen en dat is soms best lastig (welk meisje had ik ook alweer tegen ???). De wedstrijd ging een beetje gelijk op, maar net voor rust scoorden De Korfrakkers. Na de rust gingen we fanatiek verder. Er werd goed gevangen en overgespeeld. Het werd even heel erg spannend toen we bijna scoorden in de korf van de tegenstanders (na de rust moeten we wisselen van korf en dat is steeds even wennen). De tegenstanders scoorden vervolgens weer en toen werd het spel steeds spannender. In de laatste zeven minuten werd de wedstrijd super spannend want we kwamen goed terug. Iris scoorde en vervolgens (binnen 2 minuten) scoorde Mirte ook. We kwamen op gelijke hoogte. Daarna kwam er veel actie. De Korfrakkers scoorden vervolgens weer en kwamen daardoor op 1 punt voorsprong. Er werd door ons geprobeerd om nog een doelpunt te maken, maar helaas. De Korfrakkers scoorden nog een keer en toen was de wedstrijd afgelopen. We hebben verloren met 2 – 4 maar het publiek zat op het puntje van de bank. Zo spannend eindigde de wedstrijd. Meiden goed gespeeld. De uitslag van de strafworpen was 2 – 5 voor De Korfrakkers.