1402_pupillenaltiorAltior 1 – Flamingo’s 1. De dames gingen gretig van start en door snel en goed korfbalspel stonden ze dan ook bij de rust met 10-1 voor. Na rust zakte het spel in mekaar en kwamen ze niet meer toe aan het niveau van de 1e helft. Flamingo’s deed wat terug en het werd zelfs 10-5. Na een paar wissels werd het spel weer beter en werd er weer gekorfbald en gescoord. De overwinning kwam niet meer in gevaar. Uitslag 13-6.

Odio 2 – Altior 3

We kwamen op 0-2 voor en hebben de hele eerste helft een voorsprong van 1 of 2 doelpunten kunnen houden. We gingen rusten met, volgens mij, 5-6 op het scorebord. Na de rust werd er gewisseld aan de zijde van ODIO en kwam er een snelle dame bij.Even raakten we in de verdediging de kluts kwijt. ODIO kwam gelijk en kreeg zelfs diverse kansen om voor te komen. Gelukkig herpakten we ons en kwamen we toch weer op voorsprong. Met nog 6 minuten op de klok stonden we met 8-10 voor. Rustig uitballen en goede kansen blijven zoeken, maar 6 minuten is nog wel lang! We hielden ons hoofd erbij, bleven inderdaad rustig spelen en wisten nog 2 doelpunten te maken. De promotie is een feit !!! Nu het kampioenschap nog….

Avanti 5 – Altior 6

Binnen 2 minuten stond de stand op 2-2, daarna konden we uitlopen naar 2-5. Helaas was de voorsprong in de rust weg en stond de stand op 5-5. Daarna liepen de kampioenen uit naar 7-5 maar wij streden hard om de stand gelijk te krijgen en dat lukte. De volgende 2 doelpunten waren weer voor de Schijndelse dames en konden we tot 9-8 naderen. In de laatste seconde hadden we een strafworp verdiend maar de scheidsrechter dacht daar anders over en gingen we helaas zonder punten naar huis. Doelpunten van: Chantal, Angelique, Wieneke, Juliënne 5x, mede mogelijk gemaakt door het zuivere aanspelen van de rest !

De Merels A1 – Altior A1 Uitslag: 9-10

De Merels B1 – Altior B1 Uitslag: 6-3

Altior B2 – Avanti B1 Uitslag: 3-3

Oranje Wit C1 – Altior C1

De wedstrijd ging in het begin gelijk op, maar bij een stand van 2-2 gingen we ineens korfballen en kwam er meer zelfvertrouwen. We liepen uit naar een voorsprong van

2-7. Eigenlijk hadden we vanaf dat moment de wedstrijd in handen en gingen uiteindelijk met de 2 punten huiswaarts. We wonnen met 5-10.

Flash C1 – Altior C2

De wedstrijd begon, en we begonnen allemaal met volle moed. We kwamen al vrij snel op een achterstand. Na een minuut of 15 stonden we al 4-0 achter. Dat was natuurlijk geen fijn begin. Flash bleef helaas maar scoren. Het enige lichtpuntje voor ons was dat Merle ons enigste doelpunt scoorde. Er had zeker meer ingezeten, volgende wedstrijd wordt hopelijk beter ! Eindstand: 12-1. Merle bedankt voor het meedoen !!

Altior C3 – Geko C2

We hadden vandaag onze thuiswedstrijd in Nistelrode, aangezien we pas laat moesten spelen hadden we er toch zin in en ging het super goed. We begonnen de wedstrijd met

een begin spel en al meteen werd er door Lynn gescoord. Dames super opgezet samen. Daarna bleven we scoren waaronder ook nog een mooie strafworp genomen door Lieke. De einduitslag was dan ook 13-1 voor ons. Super gespeeld. Doelpunten: Lynn 4x, Maaike 3x, Vera 4x, Demi 1x en Lieke 1x. Lobke en Tessa bedankt.

Tovido D2 – Altior D1

Na ons kampioensfeestje vorige week al willen we nu proberen om ongeslagen kampioen te worden. Vandaag moesten we tegen de nummer 2, dus dat kon wel eens moeilijk worden. We kwamen met 0-2 voor nadat we al heel veel kansen hadden gemist.

De kansen van Tovido werden wel benut waardoor de stand 2-2 werd.

In de laatste 5 minuten kregen we nog 2 strafworpen die knap gescoord werden.

Einduitslag 2-4. Lisa Vermeulen wederom bedankt voor het meespelen!

Altior E1 – De Korfrakkers E1

Deze wedstrijd was de belangrijkste van het seizoen. Uit hadden we verloren waardoor De Korfrakkers 2 punten boven ons stond. We moesten dus winnen om kans te blijven maken op het kampioenschap. De boodschap was duidelijk: veel GRRR! Dus fel spelen, je meisje kort volgen en zelf rustig aanvallen en kijken wat de tegenstandsters doen. En dat is gelukt ! Wij speelden mooi rond en konden verschillende keren een doorloopbal maken uit een fopbal. 3 keer leidde dit in de eerste helft tot een doelpunt. Verdedigend zaten we er kort op, friemelden we gewoon mee over het blok en bleven we goed verdedigen, hoe hard onze tegenstandster ook liep. Van ouders langs de kant hoorden we naderhand dat ook de ouders van De Korfrakkers wel zagen dat ons korfbalspel beter was dan dat van hun. In de tweede helft scoorden wij nog 2 keer en De Korfrakkers

1 keer waardoor we met 5-1 wonnen. Meiden: wij zijn super-, apetrots op jullie. Jullie hebben keihard gewerkt en veel GRRR laten zien. De laatste wedstrijd ook nog zo spelen, dan hebben we zeker een feestje te vieren. Joni, Evie en Lieke: bedankt maar weer en E2: van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap namens ons allemaal !!!

Altior E2 – De Korfrakkers E2

Omdat het de hele binnen competitie al erg goed gaat met ons team, zouden we vandaag al kampioen kunnen worden. We moesten dan wel eerst winnen. De eerste aanval ging zeer goed van start, en we stonden binnen korte tijd al met 4-0 voor. De tweede aanval ging gewoon verder en wist ook nog 2 keer te scoren. Verdedigend hadden we het goed dicht zitten, er waren maar weinig kansen voor De Korfrakkers.

De tweede helft waren we wat minder geconcentreerd, en speelden we een stuk rommeliger. Gelukkig zat het verdedigend nog steeds goed en konden we de wedstrijd afsluiten met een 6-0 overwinning. Dus: KAMPIOEN.

Dames, jullie hebben al het hele jaar kei hard gewerkt, en daarom is dit kampioenschap zeer verdiend. Ga zo door, enne… ons feestje komt nog !

Altior E3 – Prinses Irene E2

Door duidelijk coachen hebben we weer veel van ons spel kunnen laten zien. De tweede helft werden we wat slordiger. De ballen kwamen niet zo goed meer aan en de kansen die we kregen wilden er niet meer in. Uitslag: 3-0. Maar na al dat harde werken hebben we nu 2 weken rust verdiend en kunnen we lekker carnaval gaan vieren.

De Korfrakkers F2 – Altior F1 Uitslag: 6-0 Strafworpen: 2-0

Flash W1 – Altior W1 Uitslag: 1-2 Strafworpen: 5-2