120307Senioren_1_KampioenCorridor 1 – Altior 1
Terwijl er in de hoofdklasse A van het dameskorfbal nog een wedstrijd op het programma staat kon Altior 1 het seizoen al doen slagen.Bij winst op de Corridor uit Son en Breugel zou de ploeg kampioen zijn  in deze klasse.

Onder aanmoediging van vele supporters begon Altior iet wat gespannen aan de wedstrijd. De meeste dames wisten deze spanning goed weg te spelen en na een 1-1 stand trok Altior dan ook snel het spel naar zich toe. Met de rust was het 3-7.

Corridor naderde een maal tot 3 punten maar Altior bewees een terechte kampioen te zijn en won de wedstrijd met 8-14.

Het kampioenschap was een feit ! Om een feestje te bouwen togen de dames met supporters naar De Zaert waar ook het, net gepromoveerde, derde was. Veel aandacht was er voor de heren die allen hun favoriete speelster op een shirt hadden staan. Na een kort woordje van de voorzitster barste het echte feest los. In polonaise sprong men door De Zaert maar dat was slechts een opwarmertje. Het feest zou nog lang doorgaan en ook op maandag stonden er activiteiten gepland: brunchen, bowlen en feesten waren de ingrediënten.  Na dit alles moeten de 12 dames onder leiding van Pieter en Tonnie hard aan het werk. Op zondag 18 maart volgt een promotiewedstrijd. Bij winst zal Altior promoveren naar de Top-klasse van het dameskorfbal.

De Wilma’s 2 – Altior 2                    Uitslag: 7-5

Altior 3 – Emos 2

Vandaag ging het erom… Winst zou betekenen dat we kampioen waren, bij gelijkspel is het afhankelijk van wat Emos volgende week doet en bij verlies hebben we niks. Hoewel, niks, gepromoveerd zijn we sowieso, want de eerste 2 teams uit onze poule promoveren. Dat was dus na de wedstrijd tegen ODIO al binnen. Maar vandaag dus een zeer spannende wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstandster.

Erg snel na de start kwamen we achter op 0-2. Gelukkig konden we de aansluiting wel direct pakken en scoorden we 1-2. We maakten de fout ons teveel te laten beïnvloeden door het haastige spel van Emos en door niet zelf onze rust te bewaren. Na een time-out ging dit beter en speelden we meer ons eigen spel. We konden de aansluiting houden en met een 4-4 stand gingen we, welverdiend, rusten.

Na de rust begonnen we hetzelfde als we de eerste helft begonnen waren. Gehaast, ongecontroleerd, opgejaagd. We kwamen op een 4-8 achterstand, als dat nog maar goed zou komen. Na nog een time-out, waarin opnieuw werd aangespoord om vooral rustig en meer vanuit de ruimte te gaan spelen, én twee wissels, herpakten we ons wederom. We wisten naar het einde van de wedstrijd toe nog zeer dichtbij te komen en in de laatste minuten kwamen we zelfs nog gelijk. Uiteindelijk werd het 8-8. Dames, SUPER gespeeld! We hebben er hard voor moeten knokken, maar ons uiteindelijk niet gewonnen gegeven. Sanne en Lisa: kei-bedankt, jullie vielen erg goed in. En nu maar hopen dat Emos volgende week puntjes laat liggen…

Altior 4 – ELKV/GIBO Groep 2      Uitslag: 10-7

Altior 5 – Flash 2                           Uitslag:  8-7

Odisco 2 – Altior 6

Odisco opende de score en binnen een paar minuten stonden we achter met 5-0. Tweemaal wisten wij te scoren alvorens de tegenstandsters er nogmaals 4 ingooiden voordat het rust was. In de tweede helft scoorden beide ploegen 3 keer. Eindstand 12-5. In deze zeer gezellige wedstrijd maakten we met veel pech en geen overtuigend spel geen schijn van kans tegen de zuivere schoten van Odisco.

Doelpunten van:  Janneke, Angelique, Juliënne, Chantal en Marice.

Altior A1 – SDO A1                 Uitslag: 6-4

Altior B1 – Oranje Wit B1          Uitslag: 4-5

Celeritas B1 – Altior B2                    Uitslag: 6-10

Spes C1 – Altior C1

We begonnen de wedstrijd met Maartje van de C2 in de basis en enkele dames die niet 100% waren. Spes begon heel sterk aan de wedstrijd en we kwamen achter met 3-0.

Maar door een prachtig afstandsschot van Maartje kwamen we terug in de wedstrijd

3-1. We begonnen meer vertrouwen te krijgen en gingen …..korfballen … !! Kaylee maakte met een kort schotje de 3-2 en even later kwamen we langszij door Nieke-Janne, ook met een kort schotje,  3-3. Toch wist Spes weer op voorsprong te komen maar met een doorloopbal van Kim werd het uiteindelijk 4-4.

Geko C1 – Altior C2                  Uitslag: 12-0

BMC C2 – Altior C3

De 1e helft die we speelden tegen BMC was Super gespeeld. Al kwamen we toch al gauw met 1-0 achter, en gingen onze kansen die we zo veel hadden er in het begin niet in. Toen we ons eerste doelpunt scoorde door een strafworp van Mijke ging het super en bleven we goed spelen. Na de rust zakte we erg in wat heel erg jammer was van deze wedstrijd maar dames al met al toch goed gespeeld. Einduitslag 2-5.

Doelpunten: Mijke, Maaike, Lynn, Vera en Demi.

Altior D1 – Emos D3                 Uitslag: 8-1

De Korfrakkers D2 – Altior D2

Na een paar weken niets te hebben gedaan , gingen we richting Erp.

De Korfrakkers begonnen fel aan de wedstrijd en scoorde meteen. We hadden hier geen antwoord op. Ze waren gewoon een maatje te groot. Toch super gespeeld en tot de laatste minuut hard gewerkt. Lieke bedankt. Eindstand 14-0

Boskant E1 – Altior E2               Uitslag: 2-9

Odisco E1 – Altior E3

Paar weken rust had iedereen schijnbaar zo super gemotiveerd dat er vandaag wel heel hard werd gewerkt. De balsnelheid was hoog en er waren prachtige aanvallen.

Foppen ging erg goed en iedereen kreeg ongeveer evenveel kansen. Er is dan ook door 5 verschillende mensen gescoord ! Dit is echt het verdienste van het hele team ! Niemand uitgezonderd. Het mooiste compliment kwam wel van de coach van Odisco. Hij vindt de E3 van Altior het beste team uit de poule, die er met nek en schouders boven uit steekt. Kristel en Isa bedankt voor het invallen.

Fortuna “74 E2 – Altior E4          Uitslag: 4-1

Prinses Irene F3 – Altior F1        Uitslag: 4-0      Strafworpen: 4-1

De Korfrakkers W3 – Altior W1    Uitslag: 1-3      Strafworpen: 5-6