altiorkorf_Na het kampioenschap in de hoofdklasse mocht Altior  zondag 18 maart j.l. proberen om in de Topklasse te geraken. Met een bus vol  supporters en nog velen die met eigen auto kwamen vulden we de sporthal in Reuver. Ook de tegenstander, DSV uit Diessen, had veel supporters bij zich waardoor er een leuke sfeer ontstond op de tribune.

De ploeg van Pieter en Tonnie was erg gespannen maar kende een prima start. De speelsters namen het heft in handen, scoorde zowel uit de doorbraak als uit het afstandsschot en Altior kwam dan ook al snel een paar doelpunten voor. De tegenstander werd redelijk van scoren afgehouden en met rust was het dan ook 5-2 in het voordeel van Altior. De tweede helft werd een andere wedstrijd. Waar DSV in eerste instantie van scoren werd gehouden lukt het hen nu wel de korf te raken. Bij Altior leverde dit wat meer problemen op en het afkeuren van twee doelpunten door de scheidsrechter deed geen goed aan het vertrouwen. De voorsprong van 3 doelpunten met rust werd weggeven. De ploegen scoorde om en om  en zo’n tien minuten lang werd het heel spannend. Met nog 3 minuten te gaan keek Altior tegen een achterstand aan en was het 10-12 maar toch wisten de dames nogmaals te scoren: 11-12. Het werd een thriller eerste klas maar helaas was de wedstrijd voor Altior vandaag te kort.

11-12 was de eindstand. Altior toonde zich een waardige verliezer, feliciteerde de tegenstandsters en bedankte het publiek. Zoals al gezegd, Altior 1 mag op herhaling. Komende zondag, 25 maart, speelt de ploeg tegen de nummer 7 van de Topklasse een promotie/degradatie wedstrijd. Deze wedstrijd is om half drie in Sporthal Dongewijk, Dongewijkdreef 40 in Tilburg en we hopen wederom op veel publiek. Tot dan !!