Korfbal

01-04-2012__Merel_van_OorschotAltior 1 – Stormvogels 1  We moesten na al het feestgedruis van de laatste week tegen een geduchte tegenstander, want eerder in de competitie hadden we van Stormvogels verloren.

De pupil van de week Merel van Oorschot zag Altior maar moeizaam op gang komen maar wel op voorsprong komen. Er werd volop geschoten en er waren kansen genoeg maar het gat in de korf werd niet gevonden. Het was slechts 4-1 bij de rust. Na de pauze ging het niet veel beter maar Altior kwam eigenlijk geen moment in gevaar zelfs niet toen het erop leek dat Stormvogels iets meer gas gaven en misschien wel dachten dat er iets te halen viel. Altior ging uiteindelijk toch verdiend als winnaar van het veld, het werd 10-5 !

Altior C1 – Swift C1

We traden aan tegen de kampioen uit de zaalcompetitie en we maakte het de meiden toch lastig. We gaven goed partij maar wisten de vele kansen die we hadden niet te benutten. We verloren de wedstrijd met 2-6.

Emos C2 – Altior C2                  Uitslag:  0-4

Eendracht C1 – Altior C3

We moesten uit spelen in Mook tegen Eendracht, om 9.00 uur,  dus dat was vroeg vertrekken. Maar niet te min we hadden er zin in, de 1e helft hebben we veel ballen

laten vallen wat niet nodig was maar konden we toch scoren, en gingen we de rust in met 2-2 . Na een paar goede tips van de coaches voor de 2e helft hebben we laten zien dat we ook anders kunnen spelen en werd er wel goed het vier nul gespeeld en goede ballen gegooid en daar kwamen dan ook weer hele mooie kansen uit. We wonnen de wedstrijd met 3-4. Scores: Lynn, Sanne, Jasmijn en Vera. Ilona, Charlotte en Sanne bedankt.

Altior D1 – Miko ’76 D1                    Uitslag: 4-1

Altior D2 – Jes D2

Wij gingen met goede moed het veld op, we hadden vaak de bal.

Ook kregen we veel kansen maar wisten ze niet af te maken. Jes kreeg één kans en maakte 0-1. We bleven er voor gaan en het werd 1-1. Dit was ook de eindstand.

Super, volgende keer gaan we voor de winst.

Altior E2 – Altior E1

Wat zagen de coaches tegen deze wedstrijd op… Helemaal niet leuk om tegen je eigen zusje of vriendinnetje te moeten spelen. Maar goed, hadden we maar niet allebei kampioen moeten worden de 1e helft buiten ! Dat we allebei op een hoog niveau spelen was duidelijk en werd in de wedstrijd nog benadrukt. De E2 kwam voor op 0-1, de E1 maakte gelijk. De E2 kwam op 1-2 en zelfs 1-3. Een donder-preek volgde in de rust. We hadden getraind op het verdedigen van bal-lijnen, en vooral niet springen want de E2 weet óók wat fopballen zijn. Na de rust kwamen wij goed terug. We scoorden 2-3 en 5 minuten voor het eind maakten we gelijk. We konden de wedstrijd zonder tegendoelpunten en ook zonder zelf nog een keer te scoren uitspelen. De einduitslag was dan ook 3-3. Een terechte uitslag, fijn voor de stemming in huize Van der Sluijs en Vos en ook in klas 6a. Nu allebei de rest van de wedstrijden winnen, dan kunnen we aan het eind van het seizoen met zijn allen op de platte kar !

Altior E3 – Be Quick E2                    Uitslag: 3-0

Altior E4 – Alico E1                  Uitslag: 4-8

TOG F1 – Altior F1                  Uitslag: 2-2      Strafworpen: 0-0

Prinses Irene W1 – Altior W1             Uitslag: 4-4      Strafworpen: 9-1

Concordia W1 – Altior W2

Het was onze allereerste wedstrijd (behalve voor Julia) die we mochten spelen, dus we waren al de hele week ontzettend zenuwachtig hoe het zou gaan. Daarbij moesten we de bal ook nog eens proberen te gooien in een kleine korf, waar we tijdens de trainingen nog niet op hadden geoefend. Maar het ging erg goed , mede dankzij de vele aanwijzingen van de coaches  gingen we als winnaars van het veld ….. we wonnen met 2-4. Met de strafworpen werd het gelijk 1-1.  Kei-goed gedaan meiden ….wij zijn trots op jullie, ga zo door !!!!!