Korfbal

altiorkorf_Jes 1 – Altior 1
De wedstrijd kwam langzaam op gang, het was een nerveus spel tussen de koplopers maar toch nam Jes al vroeg in de wedstrijd een voorsprong 2-0. Daarna duurde het ruim een kwartier tot Altior aan scoren toe kwam en de stand terug bracht tot 2-2. Altior ging iets beter spelen en Jes kwam niet meer aan scoren toe. Het werd zelfs 2-6 voordat de dames uit Venhorst weer gingen scoren. Ook miste Jes zelfs 4 strafworpen in de wedstrijd en kwam Altior niet echt in gevaar en was er na een fikse hagelbui maar een ploeg die echt de bui zag hangen. Altior won uiteindelijk de wedstrijd met 6-9 en gaat nu alleen aan kop in de hoofdklasse A.

Flamingo’s 2 – Altior 2            Uitslag: 8-6

Avanti 3 – Altior 3
We gingen  goed geconcentreerd en fanatiek van start. Dit resulteerde in no time in veel doelpunten van onze kant terwijl we het verdedigend goed dicht konden houden.
Eerlijk gezegd heb ik geen idee meer wat de ruststand was maar we stonden toen al ruim voor. Belangrijk dus om, ondanks de kou, gefocust te blijven en niet te verslappen. Dit lukte prima. We bleven scoren en zelf in de verdediging oplettend.
De einduitslag was totaal niet wat we er van tevoren van verwacht hadden maar wel zeer
positief voor ons, 4-18.

Emos 2 – Altior 4                Uitslag: 9-4

Altior 6 – BMC 3
Wij kregen veel kansen maar het lukte pas na de 2 treffers van de gasten om tot scoren te komen. Tot 5-2 kwamen de dames uit Berlicum er weinig aan te pas en vervolgens hadden wij het overwicht over de gehele wedstrijd. We wonnen deze dag met 11-6 door verschillende doelpunten. Zowel afstand, doorloop als kortschot kwamen aan bod, gescoord door veel verschillende mensen.

DSV A1 – Altior A1                        Uitslag:  5-5
BMC B1 – Altior B1                       Uitslag:  4-4
Altior B2 – Concordia B2             Uitslag: 10-2
Altior C2 – De Korfrakkers C3    Uitslag:  4-3

Altior C3 – Be Quick C1
We begonnen de wedstrijd goed maar al gauw scoorde de tegenpartij hun eerste doelpunt. Maar daardoor werden we alleen maar feller en hebben we dan ook heel veel kansen gehad, helaas wisten we maar 1 keer te scoren en hebben we dan ook verloren met 1-2. Maar dames super gespeeld. Mara, Lobke, Kim, Ilona en Charlotte bedankt.

Prinses Irene D1 – Altior D1        Uitslag: 5-4

Prinses Irene D2 – Altior D2
In de eerste helft gingen we gelijk op. Prinses Irene wist voor de rust een keer te scoren. Na de rust waren wij duidelijk sterker. We wisten 5 maal te scoren.
Eindstand 1-5. Super meiden, gefeliciteerd met deze overwinning. Esmee & Zoë bedankt.

Altior E1 – De Korfrakkers E1 (Wedstrijd van woensdag 18-04)
Al de hele competitie is dit een geduchte tegenstander en was het dus zeer belangrijk om hier beter te presteren dan de zaterdag ervoor. En dat lukte ! We waren fel, fanatiek en speelden zoals we geleerd hebben. Het lukte ons 2 keer om te scoren en
De Korfrakkers maar 1 keer. De winst was binnen. Joni en Luka, ook jullie inbreng was zeer waardevol, bedankt voor het meespelen.

De Korfrakkers E2 – Altior E1
We begonnen met druilerig weer en een beetje regen. Of het nou door ons spel kwam weet ik natuurlijk niet, maar al snel trok het open en is het de hele wedstrijd droog gebleven. Opnieuw werden de opdrachten (voor-verdedigen in de steun, ballijnen verdedigen en zelf 4-0 met fopballen spelen) goed uitgevoerd. We kregen veel strafworpen, vooral doordat De Korfrakkers onze fopballen niet goed konden verdedigen. Een paar ervan konden we zelfs afmaken. Uiteindelijk hebben we terecht gewonnen met 2-10. Klasse meiden! En met ‘meiden’, bedoel ik natuurlijk ook Jessie. Super-bedankt voor het meespelen !

BMC E1 – Altior E2            Uitslag: 0-4

Flamingo’s E1 – Altior E3
Op deze eerste dag van de herfstachtige meivakantie, ging de E3, als bikkels het veld op. Met 3 invalsters van de E4 die het wel spannend vonden om de 1e wedstrijd 8 tegen 8, in te vallen, ging het harstikke goed. Het was even zoeken naar elkaar. Al snel stonden we met 1–0 achter. Maar met de juiste vechtlust kwam het goed op gang. Voor de rust konden we toch nog 1 -1 scoren. Met iets teveel niet echte coaches langs de kant, werden de dames naar een volgend doelpunt geroepen. Goed dames dat jullie je eigen spel blijven spelen en luisteren naar Myrna en Marieke. Hierdoor viel nog een doelpunt paar seconden voor het eindsignaal. Het harde trainen en het vele lopen heeft toch wel resultaat gehad. Prima gespeeld dames ! Proficiat. Indy, Lieke en Emma bedankt voor het invallen.