Korfbal

altior-logoAltior kwam al snel achter in de wedstrijd en het werd een zenuwslopende partij. De gehele wedstrijd kon het aanvalsvak geen vuist maken en als de dames weer op gelijke hoogte waren gekomen, was het NDZW die weer als eerste scoorde. De dames van NDZW bleken een heel goed team te hebben die toch op het einde van de wedstrijd de voorsprong nog uit handen gaven en gelukkig Altior 8-8 wist te scoren. Dit bleek voor Altior voldoende om kampioen te worden in de hoofdklasse A … omdat Jes had verloren van VVO.

Volgende week rest nog de thuiswedstrijd tegen BMC 1 en zal er na de wedstrijd een feestje losbarsten !! Daarna volgt of volgen er weer een of twee promotiewedstrijd(en)  waarin de winnaar uiteindelijk in het nieuwe seizoen gaat spelen in de TOP-klasse. Dus zondag 20 mei bent u van harte welkom op de Droevendaal waar de wedstrijden al beginnen om 09.00 uur met Altior 5 die ook kampioen kunnen worden bij een overwinning !!!!  Tot dan !!

NDZW 2 – Altior 2                  Uitslag: 3-9

Altior 3 – Rosolo 4

De eerste helft gingen we goed van start waardoor we snel op een voorsprong kwamen. We creëerden veel kansen maar verzuimden om deze af te maken. Dit terwijl Rosolo weinig kansen kon creëren, maar wel zeer efficiënt was in de afwerking. Hierdoor gingen we met een 7-7 stand rusten. De enige opdracht voor de tweede helft was dan eigenlijk ook: maak de kansen zelf af en geef Rosolo er geen meer.

Deze opdracht werd wonderwel goed uitgevoerd. Al direct in de eerste minuut na de rust scoorden we de 8-7 en konden we ook vrij gemakkelijk verder uitlopen. Ook gaven we inderdaad amper meer iets weg waardoor de eindstand werd bepaald op 14-9.

Flash E1 – Altior E1

Voor rust kwamen we op een 0-1 voorsprong en omdat het ons steeds maar niet lukte om onze kansen af te maken bleef het heel lang bij deze stand. Uiteindelijk scoorde Flash uit een ‘lucky-shot’. Een van de weinige kansen die ze kregen ging erin. Hierdoor speelden we alsnog gelijk. Niet verdiend want we waren overduidelijk beter dan de tegenstander. En de welgemeende complimenten van de coach voor het zo goed uitvoeren van de opdrachten en mooie verdedigen !

Celeritas E1 – Altior E2

De een na laatste wedstrijd van het seizoen en nog steeds zijn we in de race om het kampioenschap. De opdracht van vandaag was veel dubbelen en proberen om een pootje te spelen. En dat is allebei gelukt. Vooral in de eerste helft liepen de aanvallen als een trein. En behalve het eerste pootje hebben we ook al het tweede pootje gespeeld. We wonnen de wedstrijd terecht met 1-4. De grote verrassing na de wedstrijd was dat we nu al KAMPIOEN zijn !!! Maar we willen de laatste wedstrijd ook nog graag winnen, dus we gaan er nog voor. Dames gefeliciteerd met jullie 3e kampioenschap dit seizoen, beter kan het niet. Jessie bedankt voor het meespelen..

Prinses Irene E2 – Altior E3

Met nog 2 wedstrijden op het programma en alleen nog maar gewonnen wedstrijden komt het kampioenschap wel héél dichtbij ! Natuurlijk is het leuk om met een feestje te kunnen afsluiten, maar we schrokken wel toen het eerste doelpunt van onze tegenstander Prinses Irene kwam. Dit is duidelijk niet de bedoeling en jullie hebben dan ook met z’n allen kei hard gewerkt om op voorsprong te komen. De dames creëerden heel veel kansen en gelukkig gingen er ook een paar in. Prinses Irene liet het er niet bij zitten en kregen ook een paar mooie kansen, maar de meeste tijd werd er geschoten bij de korf van Altior. Met de rust was het 1 – 5 en na de rust hadden jullie weer heel veel doelpogingen. De wedstrijd werd verdiend gewonnen met 2–8. Super dames !

Alico E1 – Altior E4           Uitslag: 11-6

Altior F1 – Flamingo’s F1     Uitslag:  0-1     Strafworpen: 2-2 (inhaal)

Jes F1 – Altior F1            Uitslag:  0-3     Strafworpen: 1-2

Altior W1 – BMC W1          Uitslag:  5-3     Strafworpen: 3-1

Altior W2 – BMC W2          Uitslag:  6-1     Strafworpen: 5-2