120520Pupilvande_weekAltior 1 – BMC 1
De pupil van de week Isa van der Sluijs zag Altior dat al kampioen was een voorsprong nemen op de gasten uit Berlicum van 5-0 bij de rust. In de rust werden de diversen kampioensploegen van dit seizoen nog een keer door het bestuur in het zonnetje gezet. Na rust maakte Altior nog een keer 5 doelpunten en BMC maakte er 6, zodat er een eindstand op het scorebord van 10-6 stond. Nu kunnen de dames zich gaan opmaken voor de beslissingswedstrijd op 3 juni in Schijndel !!!

Altior 2 – De Wilma’s         Uitslag: 7-8

Bladella 3 – Altior 3

Voor ons stond er niets meer op het spel. Met name verdedigend zat het goed in elkaar en gaven we weinig weg. Zelf konden we mooie aanvallen maken met veel goede kansen die er helaas te vaak niet in gingen. We verloren met 11-7, of toch 11-8 ?

Altior 4 – Spes 4              Uitslag: 10-6

Altior 5 – Celeritas 2         Uitslag:  3-3

Altior 6 – Emos 6

Met enige spanning begonnen we aan deze wedstrijd, want vandaag konden we misschien kampioen worden. Voor de één de eerste keer in haar korfballoopbaan en voor anderen al heel wat jaartjes geleden. Met al dat publiek langs de kant wilden we natuurlijk vandaag de overwinning binnenhalen. We startten met 3 doelpunten aan onze zijde voordat Emos een tegendoelpunt kon scoren. Na de rust en enkele wissels werd het aan beide kanten een ander spel en maakten de dames uit Schaijk het ons nog even moeilijk door bij een stand van 5-1 met 2 doelpunten te naderen. Aan de kant was de spanning ook voelbaar maar gelukkig wisten we daarna weer regelmatig te scoren en benutte Emos hun kansen niet. De eindstand werd 12-3 en het feest kon gevierd worden! Bedankt publiek voor jullie support, wij vonden het erg bijzonder dat jullie in zulke grote getale aanwezig waren ! Doelpunten: Marice(3), Juliënne, Mariska, Angelique, Anja(3), Ilse, Wieneke(2).

Altior R1 – Spirit R1

Na twee mooie doelpunten van Astrid kwam er één tegendoelpunt maar Mireille scoorde meteen weer, 3-1. Spirit kon helaas de stand gelijk trekken en dit was ook de eindstand. Martine en Cindy, bedankt !
Oranje Wit A1 – Altior A1          Uitslag: 8-5

Altior B2 – Alico B1                  Uitslag: 6-3

Prinses Irene C1 – Altior C1

We waren vastbesloten om onze eerste punten te gaan halen, maar Prinses Irene bleek toch een maatje te groot. We kregen wel kansen en zelfs een paar strafworpen maar toch verloren we de wedstrijd met 6-2. Dames … keibedankt voor dit seizoen !!!

Altior C3 – Klimop C1

Vandaag speelden we alweer onze laatste thuiswedstrijd tegen Klimop. We kwamen al vrij snel achter met 0-2 dus kregen we van onze coaches in de pauze even goed te horen wat we beter konden doen, en dit namen we dan ook mee de tweede helft in. Hierdoor scoorde Demi al gauw ons eerste doelpunt met een heel mooi afstandsschot, waardoor we weer een beetje vertrouwen in ons zelf kregen. Hierna scoorde Fleur ook al snel ons tweede doelpunt met een mooi kort schotje genomen uit een vrije worp met Jasmijn, en stonden we toch weer gelijk. Maar we hadden de opdracht gekregen om te winnen dus moesten we nog 1 doelpunt maken en omdat tegenover onze coaches ook waar te kunnen maken en dat deden we dus ook, want ons derde doelpunt werd gescoord door Lieke met ook een kort schotje dus waren we allemaal SUPER blij en onze coaches ook... dus ondanks dat we met 0-2 achter stonden hebben we toch gewonnen met 3-2.

Meiden allemaal bedankt voor dit geweldige seizoen.

Korloo D1 – Altior D1         Uitslag: 0-9

NDZW D1 – Altior D2

De laatste wedstrijd van het seizoen, het is mooi weer dus we gaan er weer voor.

In de eerste helft gingen we gelijk op, met de rust was het 3-2.

In de tweede helft was NDWZ een stuk sterker. Eindstand 7-2. Charlotte bedankt voor het meespelen en meiden bedankt voor een fijn seizoen.

Altior E1 – Celeritas E1

Omdat we helaas al teveel verliespunten hadden doordat we 4 wedstrijden gelijk hebben gespeeld stond er vandaag eigenlijk niets meer op het spel. We konden dus vrij uit korfballen en vooral met plezier onze laatste wedstrijd spelen. En dat hebben we gedaan! Ook deze week werden de ballijnen goed verdedigd waardoor het de tegenstander niet lukte zelf goede en snelle aanvallen te maken. Daarnaast onderschepten we met deze manier van verdedigen veel ballen en konden we dus zelf veel in balbezit spelen. Aanvallend werd de gegeven opdracht, dubbelen, goed uitgevoerd waardoor we de wedstrijd met 2-0 konden winnen, zonder zelf echt in de problemen te komen. Na de wedstrijd hebben we afscheid genomen van Luna die ons gaat verlaten om zich te kunnen gaan richten op een musical-en danscarrière en haar school uiteraard. Luna we zullen je missen! Ook mochten we nog op de huifkar omdat we in de zaal kampioen zijn geworden. Ook de prestatie buiten is goed: 2e geworden in onze poule, na onze eigen E2! Dames jullie zijn in het afgelopen jaar enorm gegroeid en we zien al serieus wat inzicht in het korfbal bij jullie. Dat is iets om trots op te zijn, en dat mogen jullie dus zeker op jezelf zijn, net zo goed als dat wij als leiding dat zijn!

Altior E2 – Flash E1

De laatste wedstrijd van dit seizoen, en we wisten al dat we kampioen waren. Toch wilden we deze wedstrijd ook heel erg graag winnen. We hebben dit seizoen immers nog niet één wedstrijd verloren. We begonnen wederom erg fel in de aanval en de verdediging zat goed dicht. We wisten de eerste helft 1 keer te scoren. We gingen rusten met 1-0. De tweede helft kregen we weer veel kansen, maar er waren nu ook kansen voor de tegenstander. En de tegenstander ging erg goed met die kansen om! Van de 4 goede kansen die zij kregen, gooiden ze er zo maar 3 in. Wij wisten nog 1 keer te scoren. Helaas verloren we deze wedstrijd met 2-3. Maar kampioen waren we toch! We hebben dit gevierd door lekker samen te gaan eten, en met z’n allen in de huifkar door het dorp te gaan.

Altior E3 – Blauw Wit E1

Het zonnetje hoog aan de hemel. De spandoeken aan het hek. De toeters gereed. Vele toeschouwers en de wedstrijd kon beginnen.

Maar wat waren de meiden zenuwachtig! Kansen en nog eens kansen die er naast gingen. De tegenpartij had hier duidelijk geen last van en scoorden heel gemakkelijk.

Gelukkig werd er op de juiste momenten gescoord en met een gelijk spel op het scorebord kunnen jullie oprecht zeggen dat jullie alleen kampioen zijn in de poule.

De E2, de andere kampioen van vandaag, kwam ons als eerste feliciteren met een lekkere traktatie. Super bedankt.

Een huldiging door het bestuur met een mooie medaille en snoepzak en de vele felicitaties maakte het geheel wel heel bijzonder feestelijk.

Maar ook de ouders hadden nog een mooie verrassing; een eigen kampioensshirt met iets lekkers. Een sponsor kwam met de verrassing dat ze bij Halte 5 een lekker frietje mochten gaan eten met een lekkere ijsco na. Maar dat was nog niet alles, de E3 mocht samen met de E2 een ritje in de huifkar door Heeswijk-Dinther maken. Want iedereen mag het weten; rokjes wit, shirtjes groen, Altior E3 is KAMPIOEN!

Myrna en Marieke bedankt voor het fijne jaar bij de E3 !!!!

Altior E4 – De Kangeroe E1         Uitslag: 7-3

De Korfrakkers W3 – Altior W2    Uitslag: 9-0      Strafworpen: 5-5