altiorkorf SVSH 1 – Altior 1

Het was voor Altior de allereerste wedstrijd in de Topklasse. De tegenstander is SVSH uit Someren-Heide, het team dat afgelopen met een beslissingswedstrijd tegen Avanti de zesde plaats veilig wist te stellen. Het eerste gedeelte van de wedstrijd gaat erg gelijk op en na 10 minuten is de stand 3-3. In de 15e minuut komt Altior voor het eerst op voorsprong en twee minuten later is het al 3-5. In het laatste gedeelte van de eerste helft is Altior duidelijk de betere partij en loopt uit naar een ruststand van 6-11. De wedstrijd lijkt dan gelopen, maar na de rust komt Altior wat moeizamer uit de startblokken en is niet meer scherp in de afwerking. SVSH weet terug te komen tot 9-13, maar Altior weet zich te herpakken. Met nog drie minuten op de klok gooit Lisan de wedstrijd op slot met een treffer van korte afstand 9-14. De thuisploeg weet via een strafworp de 10-14 nog te scoren, maar de wedstrijd is dan al gelopen.

Flamingo’s 2 – Altior 2                                 Uitslag:   7-9

SVSH 2 – Altior 3                                            Uitslag: 10-5

Miko ’76 2 – Altior 4                                      Uitslag:  8-11

Odos A1 – Altior A1                                       Uitslag:  12-8

Avanti B1 – Altior B1

Door meteen in het begin van de wedstrijd een paar verdedigende fouten te maken, kijken we al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Dat was niet de bedoeling ! Gelukkig herpakken we onszelf snel en via een afstandsschot van Marlijne en een doorloopbal van Lisa, is het vijf minuten later alweer 2-2. Hierna blijft de wedstrijd gelijk opgaan. We komen op voorsprong via een doorloopbal van Robin, maar Avanti maakt snel gelijk en even later staan we weer met 4-3 achter. Mara maakt het net voor rust nog 4-4 met een afstandsschot. In de tweede helft  gaan we er weer volop tegenaan, maar toch maakt Avanti het eerste doelpunt, maar gelukkig scoort Merle meteen daarna een doorloopbal. Daarna is het weer Avanti die op voorsprong komt, maar Robin maakt koelbloedig een vrije worp af: 6-6. Weer kunnen we het gelijkspel niet vasthouden en nadat het 7-6 is geworden krijgt Avanti een strafworp. We houden allemaal onze adem in en gelukkig gaat de bal mis. Het aanvalsvak weet dat er nog maar een paar minuten op de klok staan. De opdracht is simpel: rustig de aanval opbouwen en natuurlijk scoren. De uitvoering is ook simpel: we bouwen met het hele vak een mooie en rustige aanval op, waaruit Kim met een doorloopbal de gelijkmaker scoort. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor einde wedstrijd , eindstand 7-7 .

Flash B1 – Altior B2                                       Uitslag: 2-4

BMC C1 – Altior C1

We gingen vol vertrouwen naar Berlicum om onze eerste wedstrijd in de C-klasse te gaan spelen.

We zagen de grote meiden van BMC maar we waren vast besloten om er flink tegenaan te gaan knallen. We stonden echter binnen 10 minuten achter met 2-0. Maar we pepte ons op en waren vastbesloten om dit ongedaan te maken. Met een mooie doorloopbal van Evie kwamen we voor de rust op 2-1. In de 2e helft kregen we verschillende kansen en miste we ook nog een strafworp zodat het lang 2-1 bleef. De verdediging was de gehele wedstrijd supergoed en liet gelukkig BMC niet meer scoren. Wij kregen net voor tijd nog een strafworp en Mijke bleef supercool en scoorde de 2-2.  We sprongen een gat in lucht na het laatste fluitsignaal want het 1e punt was binnen.

Altior C2 – Blauw Wit C1                             Uitslag: 5-3

Altior C3 – Alico C1                                        Uitslag: 1-7

Altior D1 – Flash D1                                       Uitslag: 8-5

Altior D2 – Celeritas D1                                               Uitslag: 3-4

JES E1 – Altior E1

Met super sportersmentaliteit zijn we de eerste wedstrijd van dit seizoen begonnen.

De een was onderweg ziek geworden maar heeft toch de hele wedstrijd meegedaan.

De ander was zijn schoenen vergeten en dat werd onderling goed opgelost.

Omdat het heet was zorgden de reserves goed voor water voor de spelende teamgenoten. Zo hielp iedereen elkaar in –en uit het veld. Ook werd er hard gewerkt voor en met elkaar. Geweldig dames, houdt dit vol !!! Alleen als je je zo gedraagt, kun je winnen. Het was een leuke sportieve wedstrijd, die heel gelijk op ging, maar wij scoorden wat makkelijker.

Proficiat met de 1e overwinning van 0-3 !! Iedereen heeft heel goed zijn best gedaan.

Celeritas E2 – Altior E2                                 Uitslag: 6-0

Altior F1 – Flash F1

Wij hebben de eerste wedstrijd thuis gespeeld tegen Flash.  We moesten voor het eerst op een kleine korf spelen. Dat was wel even wennen. Veel kansen gehad maar ze wilden maar niet in de korf vallen. Flash had maar 1 kans nodig 0-1. We hebben super goed gespeeld maar helaas verloren.  De strafworpen hebben we gewonnen met 3 -2. Ga zo door: Mirte, Senna, Floor, Eva, Marleen en Iris.

Altior F2 – Prinses Irene F2                                        Uitslag: 3-3        Strafworpen: 0-2

Altior F3 – Concordia F1

Onze eerste wedstrijd ,super spannend. Er werd goed overgegooid en we hebben zelfs een paar keer op de korf geschoten. Helaas wist Concordia 4 keer te scoren en wij niet. Eindstand 0-4 .

De stafworpen verloren we net met 0-1. Super gespeeld meiden.

Be Quick W1 – Altior W1

De eerste wedstrijd van de welpen is meteen een overwinning. De meiden zijn nog maar 3 weken bezig en lieten de bal netjes over het veld gaan. We speelden goed samen en kregen kans op kans. Veel ballen vonden de korf en uiteindelijk telden er 5 ! Ook het verdedigen ging goed, ook al was het moeilijk om al die meisjes uit elkaar te houden. We zijn een superieur en fanatiek team en we gaan zo door. Kaylee, Maud, Maya, Lois, Lotte, Nine zet hem op ! Uitslag: 0-5, strafworpen 2-1.