Korfbal

20120910Pupillen F2Altior 1 – De Korfrakkers 1.

Op een warme zomermiddag mochten we aantreden tegen De Korfrakkers. Dit is een wedstrijd die we met open blik tegemoet kunnen zien en waarin we vrij zouden kunnen korfballen. Wat staat er immers op het spel als de promovendus tegen de veld- en zaalkampioen van afgelopen seizoen speelt? Erg benieuwd naar wat we 'kunnen maken', starten we aan de wedstrijd. Een verkeerde instelling blijkt al snel, want we korfballen met ontzag voor onze tegenstandsters. Het resultaat is dat de focus mist in de aanval en dat we het laatste stapje niet durven te zetten in de verdediging. Voordat we er erg in hebben staat er 0-3 op het scorebord, waar Inge gelukkig met een mooi afstandsschot 1-3 van weet te maken. Nog steeds komen we niet in ons eigen spel en de ruststand is 2-10. In de rust zijn we het er allemaal over eens dat we beter kunnen en we zijn vastbesloten dat te laten zien. Duidelijk sterker starten we aan de tweede helft. We bieden fysiek wat meer weerstand en maken het de dames van De Korfrakkers wat moeilijker in hun aanval. Het resultaat is dat we ons de rest van de wedstrijd niet meer zomaar aan de kant laten spelen en de eindstand is 6-14. Deze tweede helft geeft vertrouwen voor de toekomst, maar maakt het des te zuurder dat we de eerste 35 minuten zo gemakkelijk hebben weggegeven. A.S. Zondag spelen we om 15.00 uur een uitwedstrijd tegen DSV in Diessen. DSV is net als wij afgelopen seizoen naar de Topklasse gepromoveerd. We hopen op net zoveel supporters als de afgelopen wedstrijden.

Altior 2 – De Wilma’s 2                                               Uitslag:  7-9

Altior 3 – Bladella 2                                       Uitslag:  8-8

Altior 4 – De Wilma’s 3                                               Uitslag: 14-3

Altior 5 – Emos 3                                            Uitslag:  7-6

Altior 6 – Flamingo’s 4

Deze eerste wedstrijd probeerde we om de afsluiting van het vorige seizoen voort te zetten en de eerste punten te pakken. Na vele doelpogingen kwamen we met rust voor te staan met 4-1. Eén punt werd gescoord uit het beginspel zoals we geoefend hadden. Over en weer kregen we vele kansen en waren ook aan elkaar gewaagd. In de tweede helft scoorden wij eerst alvorens de tegenstandsters een antwoord hadden, daarna wij weer met 3 doelpunten en toen de dames uit Mariahout met 3 doelpunten. Het laatste punt was van ons en gingen we met de stand van 9-4 met de winst aan de haal. Doelpunten: Marita (3), Wieneke (2), Ilse (2), Juliënne en Marice.

Altior A1 – MKV A1                                       Uitslag: 4-8

Altior B1 – DSV B1

Al snel in de wedstrijd blijkt dat DSV een stapje verder is dan wij in hun korfbalspel. Ze spelen met een sterke verdedigende tactiek, waar we niet goed een antwoord op kunnen vinden en ook hun aanvalsspelletje weten we niet goed op te lossen. Het resultaat is een 0-6 achterstand in de rust. Dat betekent niet dat we onze koppen laten hangen en we zullen zeker een stapje bij moeten zetten en feller gaan korfballen. In de tweede helft weet Robin de korf te vinden met een afstandsschot, maar helaas blijft het daarbij. De eindstand is 1-11. We hebben deze wedstrijd veel geleerd en zijn gedurende de wedstrijd steeds beter gaan verdedigen.

Altior B2 – Diosa B1                                       Uitslag: 13-2

Altior C1 – Diosa C1

We begonnen goed aan de wedstrijd en kregen veel kansen. Alleen we vergaten te scoren. Het scoreverloop ging gelijk op en pas laat in de  2e helft gaven we een eventuele overwinning uit handen. Uitslag: 4-5.

Tovido C1 – Altior C2                                    Uitslag:  2-2

Be Quick C2 – Altior C3                                Uitslag: 11-1

Celeritas D1 - Altior D1                                Uitslag:  1-2

Emos D2 – Altior D2                                      Uitslag:  1-6

Altior E1 – Concordia E1

Zoekende naar de juiste opstelling en naar de juiste instelling liepen we al snel achter de feiten aan. De tegenstandsters waren fanatieker. De ballen werden perfect onderschept door hen. Voor ons was het moeilijk om de bal ook bij de juiste persoon te laten komen. Ondanks dat hadden we toch wat kansen gecreëerd, maar de tegenstanders scoorden beter en makkelijker. Verdedigend was het deze week niet zo best. De eerste helft stonden we met 0-3 achter en de eindstand was 1-6. Volgende week gaan we nog meer onze best doen.

Altior E2 – Concordia E2                              Uitslag: 0-0

SCMH F1 – Altior F1

We begonnen goed aan de wedstrijd. Na een paar minuten scoorde Floor de 0 - 1 en even later Iris 0 -2. Na de rust scoorden we nog 3x, Mirthe maakte de 0 - 3, Floor maakte even later haar tweede doelpunt en toen was het 0 - 4. Ook Mirthe scoorde voor de tweede keer en zo kwam de eindscore op 0 - 5 . Super goed gespeeld Floor, Iris, Eva, Mirthe en Marleen. Heel goed gedaan. De strafworpenstand was 1 - 1.

Flamingo’s F1 – Altior F2

Zaterdagochtend gingen we op weg naar Mariahout. Het zonnetje scheen al lekker. Het beloofde een mooie dag te worden...en dat werd het! Onze dames (Didi, Julia, Marit, Sofie, Nikita en Floor) waren er klaar voor. We stonden met de rust 0-2 voor. Ze zijn al zo goed vooruit gegaan. Het treintje gaat goed en het verdedigen gaat ook steeds beter. Na de rust maakten de Flamingo's 2-2, maar daar was nog het schot van Julia en 2-3 voor Altior!!! Helemaal super! De strafworpen gingen er deze week niet in, 0-0, maar dat mocht de pret niet drukken. Maartje en Melanie zijn hartstikke trots op jullie! Ga zo door dames!

Emos F2 – Altior F3

De eerste wedstrijd naar een andere club, we mochten naar Emos in Schaijk.

We hadden er heel veel zin in. De wedstrijd ging ook super goed, we gingen de rust in met 0-0.

In de tweede helft scoorde Emos een keer en wij helaas niet ,ondanks de mooie kansen.

Volgende keer beter. Eindstand 1-0 en met de stafworpen 3-0. Super gespeeld.

Altior W1 – De Korfrakkers W2                               Uitslag: 0-4        Strafworpen: 2-2