Korfbal

121014 Femke_van_VenrooijAfgelopen zondag 14 oktober zag de pupil van de week Femke van Venrooij een echte topper !! De dames uit Nuland zijn al  jarenlang een vaste waarde in de top 5 van de topklasse, maar heeft dit seizoen nog geen punten weten te pakken. De eerste vijf minuten beginnen goed voor Altior en al snel staat de 2-0 op het scorebord. Be Quick maakt 2-1, maar Altior bouwt rustig door naar een 8-4 voorsprong bij rust.

Toch kijkt de thuisploeg niet tevreden terug op de eerste helft, want een groter verschil had er zeker in gezeten. In de tweede helft moet het vizier dus weer op scherp. Na ongeveer een kwartier spelen, raakt Altior het spoor bijster en Be Quick weet de score van een 11-8 achterstand om te zetten in een voorsprong van 11-12 in de 30ste minuut. Anne Lucius schiet voor Altior nog één keer raak en daarmee weten de dames toch nog 1 punt veilig te stellen. Dit gelijkspel voelt echter als een verlies. A.s. Donderdag 18 oktober speelt Altior nog een bekerwedstrijd tegen Avanti in Schijndel  aanvang 20.00 uur en daarna beginnen de dames aan de voorbereiding voor de zaalcompetitie.

Altior 2 – DDW2                              Uitslag:  8-12

Altior 3 – ZIGO 2                             Uitslag: 10-10

Altior 4 – De Korfrakkers 4         Uitslag: 11-8

Altior 5 – Be Quick 5                      Uitslag: 18-10

Altior 6 – Nijnsel 2

Vandaag was het een wedstrijd van de mooie en goed uitgespeelde kansen waarin we allerlei soorten doelpunten maakten en van verschillende kanten van de korf wisten te scoren. In de eerste helft maakten we doelpunten van afstand, doorloop, vanuit de afvang, via een strafworp en onder de korf. De ruststand was 6-1. Na de pauze wist ook Nijnsel meerdere malen te scoren en waren er "gouden" wissels aan onze zijde. Zij wisten beiden meerdere malen te scoren wat de eindstand bracht op 12-5. Doelpunten van: Anja (2), Mariska (3), Marice, Wieneke (4) en Juliënne (2).

Flash R1 – Altior R1

De laatste wedstrijd voor de binnencompetitie hebben we voltallig en met een goed resultaat afgesloten! De mispoes van de vorige wedstrijd heeft zich keurig hersteld en scoort twee keer met goed samenspel op afstand en een doorloopbal. Na de wissel gaat het verdedigend soms mis en kan Flash op gelijke hoogte komen, waarna Astrid met een mooie doorloopbal ons weer op voorsprong zet. Flash vecht zich terug en na een lange poos wordt het helaas toch weer gelijk. We zijn erop gebrand om deze wedstrijd naar ons toe te trekken en dat lukt! Inge maakt op goed aangeven van Meriam het laatste doelpunt en gaan we met een 3-4 winst naar huis. Goed gespeeld, lady's! Op naar de zaal en een fijne vakantie allemaal!

Altior A1 – Emos A1

Alweer de laatste wedstrijd in de veldcompetitie. De goede inzet en opkomst van de dames wordt vandaag beloond. Van onze sponsor Van De Akker Aqua Service (Fred en Marina) hebben we een kratje met bidons en een waterzak gekregen. Hiervoor super bedankt !! We hadden veel geluk met het weer, het bleef droog, en we speelde tegen de nummer 2 in de poule. Het ging gelijk op en we speelde een goede 2e helft maar het werd uiteindelijk 7-7. Kei-knap dames !!!

Altior B1 – Be Quick B1                Uitslag: 6-5

Altior B2 – Emos B1                       Uitslag: 1-2

Altior C1 – Emos C1

In de eerste helft was het balbezit op enkele minuten na geheel voor ons. We verzuimde om met een grote voorsprong te gaan rusten, het was 4-0. Na rust zouden we de kansen die we nog gingen krijgen beter afmaken. Dit lukte in ieder geval beter dan voor rust, zodat we uiteindelijk wonnen met 10-0. We hadden eigenlijk te weinig tegenstand maar deze overwinning was wel goed voor het zelfvertrouwen !!!

Boskant C1 – Altior C2

Op naar Boskant waar we onze laatste wedstrijd al weer speelde van de buitencompetitie. Na wat woorden van onze coach begonnen we lekker aan de wedstrijd en scoorde we al gauw ons eerste doelpunt. We hadden er zin in ondanks de regen. Het liep erg goed, met heel veel kansen, waardoor we al gauw ons tweede doelpunt scoorde door goed samenspel. En zo gingen we eigenlijk maar door met onze kansen die zeker ook goed werden afgemaakt door de meiden en waardoor we de wedstrijd uiteindelijk wonnen. Eindstand 0-9.

Dames supergoed gespeeld. Doelpunten van: lynn 1x, Jasmijn 2x, Sanne van Eerd 2x, Ilona 2x, Maaike 2x.

Concordia C1 – Altior C3                             Uitslag: 10-1

Concordia D1 – Altior D1                             Uitslag: 6-0

Flamingo’s D1 – Altior D2                           Uitslag: 3-2

Altior E1 – De Korfrakkers E1                    Uitslag: 1-1

Altior E2 – De Korfrakkers E2                    Uitslag: 0-3

De Korfrakkers F1 – Altior F1

We moesten spelen tegen de meiden die nu op de tweede plaats staan. We begonnen supergoed aan de wedstrijd want het stond heel snel 0-1, door een doelpunt van Mirthe. Even later was het door een doelpunt van Mirthe 0-2 voor ons. We hebben heel goed gespeeld maar toch maakte De Korfrakkers 1-2. Na de rust bleven we heel goed spelen en zorgde we ervoor dat De Korfrakkers niet meer konden scoren. In de laatste minuut maakte wij nog een doelpunt. Mirthe zorgde ervoor dat de eindstand 1-3 werd. We zijn heeeeeel erg trots en blij dat we zo goed gespeeld hebben en dat we gewonnen hebben. Strafworpen: 2-2

Altior F2 – Flamingo’s F1                            Uitslag: 1-1        Strafworpen: 2-3

De Korfrakkers F4 – Altior F3

Voor de voorlopige laatste wedstrijd buiten gingen we richting Erp. Tijdens de wedstrijd gingen we gelijk op. De Korfrakkers kregen iets meer kansen, ondanks onze verdediging die super was wisten ze toch nog 1 keer te scoren en wij niet. Eindstand 1-0. Strafworpen: 1-1.