Paardensport

2014-09-27 HDL kampioenschappen 1Op zaterdag 27 september was het dan zover. Ruitersport Vereniging de Valianten organiseerde op deze dag de eerste HDL kampioenschappen voor springen en dressuur.  In de vroege ochtend werden in een dichte mist de laatste voorbereidingen getroffen voor de ontvangst van zo'n 15 jeugdige ruitertalentjes, 30  dressuurruiters en zo'n 35 springruiters.

De zon liet zich al snel zien en in de ochtend hebben de dressuurruiters gestreden om een plaats in de finale. De wat jeugdigere talentjes gingen met hun pony's in de Bixie proeven ook in de ochtend van start. Er waren zoveel aanmeldingen dat deze rubriek in 2 groepen was verdeeld. In de eerste groep ging de 1e plaats naar de pas 4 jarige Boaz van Driel met zijn pony Lucy. In de tweede groep ging de 1e plaats naar Niek Verkuijlen, 6 jaar, met zijn pony Prince V. Onthoud de namen van deze aanstormende talentjes want met zo'n prestaties kunnen zij in de toekomst nog wel eens serieuze kans gaan maken op de grote HDL kampioenstitel!!

De dressuurruiters die zich voor de finale rubriek 2014-09-27 HDL kampioenschappen 4wisten te plaatsen waren Nienke Smits met haar paard Donny, Jeanette Heymans met haar paard Panda, Nicole Korsten met haar paard Huro's Collisan en tenslotte Johan Verkuijlen met zijn paard Nature's Valley Elegance V.  Na het verrijden van de spannende finale rubriek was het uiteindelijk Johan Verkuijlen die met de titel HDL Kampioen Dressuur 2014 aan de haal ging.

In de middagpauze was er voor de jeugdige ruiters een rubriek "de mooist verklede combinatie".  Wat zijn er toch veel mooi verklede combinaties in de baan voorbij gekomen!! Zo liepen er onder andere kinderen verkleed met hun pony als koe, bruid, zorro, mega toby en spaanse dames. De jury had het er maar moeilijk mee, zo moeilijk zelfs dat hij niet 1 maar 2 winnaars heeft gekozen. Het waren broer en zus, Stan en Lieke van Gorkum, die met hun pony's Didi en Blacky verkleed waren als ridder en hiermee de 1e plaats behaalden.

In de middag was het de beurt aan de springruiters. Ook hier werd in voorrondes gestreden om een plaats in de finale. Het waren tenslotte Pien Ruigrok met haar pony Erica, Indy Bekkers met haar pony Moonlight van Stal Dice, Nicole Korsten met haar paard Huro's Jewel Star R. en Elle van Daal met haar paard Evita die nogmaals het finale parcours mochten gaan afleggen. Hier was het de nog maar 14 jarige Indy Bekkers die met haar pony de titel HDL Kampioen Springen 2014 pakte. Een knappe prestatie want er was concurrentie van enkele (semi) professionals die hebben geprobeerd hier een stokje voor te steken!!

Kampioenen Indy en Johan gefeliciteerd, maar ook alle andere prijswinnaars proficiat met deze mooie prestaties.

2014-09-27 HDL kampioenschappen 2Er is sportief gestreden om de titels maar dit alles wel in een ontspannen en gemoedelijke sfeer.  Het was mooi om te zien dat de paardensport voor alle leeftijden is, er zijn deelnemers gestart die net uit de luiers waren tot (bijna) 65 plussers. Daarnaast kwamen de deelnemers uit alle uithoeken van HDL, van de Fokkershoek tot de Heische Wal en van Hazelberg tot aan Kaathoven.

Deelnemers en publiek bedankt dat jullie deze dag tot zo'n succes hebben gemaakt en hopelijk weer tot ziens op de volgende HDL Kampioenschappen in 2015!!

Johan Verkuijlen met Nature's Valley Elegance V

2014-09-27 HDL kampioenschappen 3Stan en Lieke van Gorkum met hun pony's Didi en Blacky

De rubriek: Mooist Verkleed