Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Paardensport

britt_op_qinta.jpgZondag zijn er in Manege De Schutskooi te Berlicum springwedstrijden gehouden voor de ponyruiters uit deze regio. Omdat ik de grandioze prestatie van Britt van Kessel uit Heeswijk-Dinther lid van de Valianten uit Heeswijk-Dinther in de klasse D-Z toch even aan u wil laten weten ga ik hier even het een en ander over haar prestaties vertellen.
Britt is de dochter van Winny Westelaken en Hans van Kessel.

Winny heeft vroeger ook altijd bij De Cowboys in Berlicum gereden. Winny heeft veel van haar vader geleerd. De geschiedenis herhaalt zich want Winny is als begeleider van haar dochter nu in dezelfde positie. Zondag heeft haar dochter in De Schutskooi laten zien dat ze het nog beter kan dan haar moeder.

Wat heeft Britt dan gedaan... Ze heeft een geweldige prestatie neergezet. Ze heeft op twee verschillende onderdelen een eerste prijs kunnen bemachtigen. Het voorval heeft een extra speciale herinnering voor Britt. Dit concours heeft ze voor de laatste keer als springruiter bij de pony´s gereden. Met ingang van komende zondag zal ze als ruiter bij de paarden haar opwachting gaan maken. En dat zij deze laatste ronde op deze grandioze wijze een afsluiting maakte van haar pony carrière was toch wel heel specieaal.

De eerste ronde ging foutloos.
De barrage was grandioos goed want ze behaalde met haar pony Quinta de snelste tijd, de concurrentie was sterk, het verschil was een fractie van 10e van een seconden.

Daarna was er nog een 2-fasen parcours. Het werd daarbij heel spannend. Het ging om seconden verschil. Britt was de snelste en daarmee behaalde zij ook de eerste prijs bij het 2-fasen parcours, een hele knappe prestatie, en dus een hele speciale dag voor haar. Om op deze manier je  carrière bij de ponyruiters af te sluiten, bij de vereniging waar opa en moeder hun carrière  begonnen zijn, geeft een extra feestelijk tintje aan deze dag.

Bij deze wil ik Britt dan ook een goede start toewensen bij de rijvereniging en alle succes voor de toekomst. Als ze zo doorgaat dan gaan we nog veel van haar horen.
 
Tekst: Netty Sommers

britt_van_kessel.jpg