Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Schieten

hediloIn het kader van door Sportstimulering Nederland geïntroduceerde en door gemeente Bernheze en Maasdonk  gesteunde “Sjors Sportief” heeft de jeugd massaal gekozen voor  de Dintherse Schietsportvereniging Hedilo. 39 inschrijvingen voor een kennismaking met de schietsport. “We moesten een stop instellen, anders waren er zeker meer dan 50 inschrijvingen geweest.”

Door de vele aanmeldingen hebben we de 2 x 1 uur op de vrijdagavond moeten verzetten naar 2 x 4 uur op zaterdagmiddag. Op zaterdag 24 november was de eerste middag. Na de verplichtte veiligheidscursus mocht iedereen 20 schoten met echte wedstrijdgeweren schieten. Hierbij werden hele mooie resultaten behaald. De 10 jarige Youri v.d.Loo uit Heeswijk-Dinther schoot met 20 schoten 165 punten, een dikke 8 gemiddeld.

De tweede bijeenkomst is zaterdagmiddag 8 december om 13.00u. Dan zal er meer in spelvorm worden geschoten. Ook zal Joep van Lankveld, onze gehandicapte schutter, het e.e.a. vertellen over de gehandicapten sport, maar in het bijzonder over “zijn” gehandicapte schietsport
 
Joep loopt op dit moment stage bij het NOC/NSF op Papendal om daar de gehandicapten sport te promoten. Vanaf januari wordt hij opgenomen in de selectie van Jong Oranje. Hij gaat dan “fulltime” trainen op schietbanen van het Sportcentrum Papendal, met als doel de Paralympics 2016 in Brazilië . Ook afgelopen zomer is Joep naar de Paralympics in Londen geweest, en heeft daar veel schutters zien schieten.
 
Tijdens deze laatste schietmiddag zal ook de wethouder van sport van Bernheze, Rien Wijdeven aanwezig zijn.

Voor meer informatie over de schietsport kan men terecht bij Frans Jacobs tel. 296200.