Schieten

20140427 Selfie_Handboogschieten_in_ShanghaiDe Nederlandse handboogschutters hebben zondag een bronzen medaille behaald bij de wereldbekerwedstrijd in Shanghai. Op het olympische onderdeel recurve wonnen Rick van der Ven uit Oss, Sjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther

en Mick de Bakker uit Den Haag in de strijd om de derde plaats met 6-2 van Oekraïne.

In de halve eindstrijd werd Nederland verslagen door Australië, dat in de finale verloor van Japan. Het was het eerste succes voor De Bakker, die nieuw is in het Nederlands team. "Ik was heel rustig. Ik heb vooraf wat ademhalingsoefeningen en meditatie gedaan. Daarnaast heb ik veel tijd doorgebracht met mijn teamgenoten", laat hij aan het ANP weten.

Rick van_der_VenOok brons individueel toernooi
Van der Ven won ook brons in het individuele toernooi. Hij was met 6-4 te sterk voor de Australiër Taylor Worth. In de halve finales verloor hij van de Japanner Hideki Kikuchi, die het goud pakte.