Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Schieten

150830blinde schutter_Patrick_SchuurmansOp 6 september organiseert de Dintherse Schietsportvereniging Hedilo weer een Open Dag in het Cultureel Centrum Servaes in Dinther.

Tijdens deze open dag, van 11.00u. tot 17.00u., kan men onder begeleiding van een van de leden van schietsportvereniging Hedilo, met de nieuwste luchtwapens schieten. Behalve geweer, kan er ook met pistool geschoten worden.

Naast gewoon schieten, zowel staand als opgelegd, kan men deze dag ook Teilerschieten.

Dit Teilerschieten was een paar jaar geleden het grote succes tijdens het Benefietwedstrijd voor de toen13 jarige ernstig zieke Iris van Oosterhout. Bij het Teilerschieten gaat het om de perfecte 10 te schieten. Iedereen kan met een beetje geluk een 10 schieten, dus kan ook iedereen met een beetje geluk, de perfecte 10 schieten. Onze meetapparatuur is in staat om op 1/1000ste millimeter nauwkeurig de afstand tot het middelpunt te berekenen.

Sv. Hedilo looft een leuke prijs uit voor de schutter met de beste Teiler.

Daarnaast geeft onze blinde schutter, Patrick Schuurmans, elk halve uur een demonstratie. De kijker op het geweer bij Patrick zet het licht om naar geluid. Wij zeggen ook wel eens: “Patrick schiet met zijn oren”. Denk maar eens aan een achteruitrijsensor op uw auto. Ervaar zelf eens wat het betekent om als blinde te schieten.

En tenslotte wordt er bij voldoende belangstelling s’ middags ook nog een heuse finale geschoten.

Hebben wij u belangstelling gewekt of heeft u interesse in de schietsport, loop dan even binnen en probeer eens enkele luchtwapens uit. Er zit wellicht iets voor u bij.

We zien u graag op 6 september.

Voor telefonische informatie:

Secretaris sv. Hedilo: Frans Jacobs tel. 0413-296200.