Schieten

Sjef van_den_Berg_1Sjef van den Berg, de 17-jarige handboogschutter uit Heeswijk-Dinther, is zaterdag 7 juli Europees kampioen outdoor handboogschieten bij de cadetten geworden. Het EK junioren werd dit jaar in Nykøbing, Denemarken, geschoten. In de finale moest Sjef aantreden tegen een schutter uit Rusland.

Hij nam meteen de leiding in de eerste ronde en wist de partij te winnen met 6-0.

Eerder deze week wist Sjef met het cadettenteam de bronzen medaille te winnen.

Sjef schiet in de klasse t/m 17 jaar en is lid bij HBV Ontspanning in Sint Oedenrode.

Twee weken geleden is Sjef gekozen tot talent van het jaar op het Centrum voor Topsport en Opleiding op Papendal, Arnhem, waar hij sinds augustus 2011 traint en naar school gaat.

Rick van den Oever, de 20-jarige handboogschutter uit Sint Oedenrode, heeft zaterdag twee zilveren medailles gewonnen bij de junioren t/m 20. De eerste medaille won hij met het team. De finale verloren zij nipt met 204-208 tegen de Oekraïne. In de individuele finale moest Rick ook tegen een Rus. Beide schutters begonnen sterk met 30-30, zodat de stand 1-1 was. Helaas schoot Rick tweemaal 1 punt minder dan de Rus en nog een keer 29-29 gelijk. De eindstand kwam op 2-6.

Rick is lid bij Concordia in Sint Oedenrode.

De 18-jarige compoundschutter Mike Schloesser uit Hoensbroek werd Europees kampioen bij de junioren. Hij versloeg in de finale een Italiaan met 142-131.