Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Tennis

120516Jongens_tot12Zowel op woensdag als op zondag wordt er door de jeugd van Tennisvereniging de Balledonk competitie getennist.
Wie tennist er in welk team en doen er teams mee om het kampioenschap?
Vandaag al weer de 4e wedstrijddag van de voorjaarscompetitie voor onze basisschooljeugd.

Het jongensteam t/m 12 jaar bestaat uit Joeri Dielissen, Seth v/d Brand, Tom v/d Heijden, Danny v/d Kuyl en Stijn Loomans. De laatste was er vandaag, thuis tegen Zaltbommel, niet bij (ook niet op de foto). De dubbels gingen goed van start. Seth en Danny speelden een goede partij, het ging gelijk op met de tegenstanders, maar ze wisten op het goede moment de punten binnen te halen. De wedstrijd werd in 2 sets gewonnen (6-3, 6-2). Tom en Joeri hadden het iets moeilijker. De tegenstander was net iets sterker. Maar er werd met veel plezier getennist, maar helaas gingen de punten naar Zaltbommel (3-6, 1-6).

Daarna waren de singles aan de beurt. Danny had een tegenstander die goede harde ballen sloeg, maar hij bleef koelbloedig en werkte hard. Dit zorgde voor de winst met ruime cijfers: 6-2, 6-0. Joeri had vandaag zijn dag niet. De wedstrijd ging gelijk op, hij stond vaak op deuce, maar helaas gingen de punten op de cruciale momenten meestal naar de tegenstander. Het werd 2-6, 3-6.

Met een tussenstand van 2-2 gingen Seth en Tom de baan op voor hun singlepartijen. Met een onderbreking door een flinke regenbui, lieten de jongens mooi tennis zien. Seth begon de wedstrijd met een achterstand. Gelukkig herstelde hij zich en kon de wedstrijd winnen met 6-4, 6-2. Tom begon de wedstrijd met goede moed. Zijn tegenstander had echter meer tenniservaring en was daardoor sterker. Maar Tom hield zijn hoofd omhoog en bood genoeg weerstand. Toch werd de stand 0-6, 0-6.

Dit bracht de einduitslag op 3-3 voor dit team.

 120516Gemengd_tot_12_1ste_team

Ook het eerste mixteam t/m 12 jaar (uitkomend in de 1e klasse) speelde vandaag thuis. Dit team bestaat uit 6 spelers: Lisanne van Lankvelt, Eva Boerdonk, Pieta Rolink, Nicky Saegaert, Koen van Sijes en Thijn van Kessel. Een echt team, want wekelijks gaan ze met veel plezier met z’n 6en op pad. Ze hebben een pittige competitie. Er wordt elke keer goed gespeeld, maar helaas valt het niet mee om wedstrijden winnend af te sluiten. Vandaag een nieuwe kans tegen Berlicum. Koen en Lisanne gingen als eerste de baan op voor hun singles en Pieta en Thijn startten met de mix-dubbel. Lisanne stond lekker te spelen, maar de tegenstander was sterker. De partij werd verloren met 0-6, 2-6. Koen wist zich goed te weren. De wedstrijd ging gelijk op. Maar helaas werd de 1e set verloren met 4-6. Daarna kwam Koen goed in z’n spel en wist de 2e set naar zich toe te trekken met 6-1. En dus een tiebreak (als 3e set). Gewonnen en dus 1e punt binnen! Ook de mix was een spannende (en lange) wedstrijd. De beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. Pieta en Thijn knokten voor de punten, ze zaten dicht bij winst, maar uiteindelijk trok Berlicum de punten naar zich toe: 4-6, 5-7.

Daarna was het de beurt aan Eva en Lisanne om de meisjes dubbel te spelen. Ook in deze wedstrijd werd er goed gespeeld door onze meiden, maar de tegenstanders wisten de juiste gaten te vinden (uitslag 2-6, 4-6). Als laatste partij stonden Koen en Nicky op de baan in de jongens dubbel. Ook nu was de tegenstander beter, maar onze jongens lieten zich niet op de kop zitten. Tijdens een flinke regenbui wisten ze nog goed weerstand te bieden. Helaas niet voldoende om de winst binnen te halen (uitslag 5-7, 1-6).

Einduitslag: 1-4.

Overige uitslagen van de andere 6 woensdagteams:

Meisjes t/m 10: Balledonk - Huros 3-3

Oranje (tennissen op een ¾ baan) team: Balledonk – Hertog Jan 9-9

Rood (tennissen op een minibaan) team: Telro – Balledonk 10-8

Gemengd t/m 10 jaar: Uden – Balledonk 0-5

Gemengd t/m 12 jaar 2de team:  De Raam – Balledonk 5-0

Jongens t/m 10 jaar: Mierlo – Balledonk 4-2

Op zondag wordt er door 3 jeugdteams competitie getennist.

Het 2de mixteam t/m 17 jaar dat bestaat uit Daphne Dielissen, Jenna van Gaal, Pam Boerdonk, Thijs van den Bosch en Joris van de Wijgert speelde uit bij Udenhout en verloor met 4-1.

120516_gemengd_tot_17Het eerste mixteam t/m 17 jaar speelde goede wedstrijden thuis tegen Edos uit Gassel en verloor met 2-3.

Het jongensteam t/m 14 jaar speelde uit in Uden en verloor met 4-2.

Volgende week staan er 2 andere woensdagteams en 1 ander zondagteam op de voorgrond.