Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Tennis

120521KampioensteamHet mixteam t/m 10 jaar moest woensdag nog 1 partij winnen om het kampioenschap op de voorlaatste speeldag al binnen te halen. Invaller Robin Roefs deed dit overtuigend door zijn single met 6-0 6-0 te winnen. Daarna werden ook de 4 andere wedstrijden gewonnen zodat voor de 5de week de einduitslag 5-0 voor de Balledonk was. Van harte gefeliciteerd dit team dat bestaat uit Byrthe Sikkema, Fleur Boerdonk, Simone Ketelaars, Mathijs Haeve en Ruben van de Weijer. Volgende week de laatste competitiewedstrijd en dan mag dit team zich opmaken voor de districtsfinale die eind juni gespeeld wordt.

 120521JeugteamOok het ‘Rood’ team mocht thuis spelen. Dit team bestaat uit 4 kinderen die allen ongeveer 1 jaar lid zijn van de tennisvereniging en externe competitie spelen op een minibaan. Voor de eerste keer wisten zij alle 6 wedstrijden te winnen. Goed gedaan en ga zo door Evi van Lamoen, Laurette van Abelen, Jaap van Eerd en Amanda van Lankveld. Deze kinderen van wie er 2 nauwelijks 6 jaar zijn, laten zien dat je al op hele jonge leeftijd goed tennissen kunt leren door les te volgen, volop mee te doen aan interne activiteiten en door zelfs al competitiewedstrijden tegen andere clubs te spelen in teamverband. Dit laatste mede gesteund door enthousiaste ouders die het team begeleiden.

120521Gemengd_teamOp de zondagcompetitie speelde het 1ste mixteam t/m 17 jaar thuis. Dit team dat bestaat uit Pauline van de Geld, Maxime van Maldeghem (niet op de foto), Meike Langenhuizen, Evert van der Heijden (niet op de foto), Joep Dortmans en Yorn van der Wijst laat zien dat met een goede teamgeest en inzet ook in de 1ste klasse punten gehaald kunnen worden. Op zondag 20 mei speelde dit team thuis tegen TC Volkel. Dat tot ieders verbazing met maar liefst 7 spelers kwam opdagen en 9 begeleidende ouders.

Er werd gestart met de dubbels waarbij de meisjes Pauline en Meike het zwaar hadden tegen hun tegenstanders die beide met ranking 7 een niveautje te sterk bleken te zijn. 1-6 1-6. De Jongens Yorn en Joep verloren de eerste set met 4-6 en vochten zich in de tweede terug met winst 6-4. De beslissende derde set ging na diverse spannende games toch naar het team van Volkel.

Meike en Yorn namen de singels voor hun rekening waarbij Meike de eerste set verloor, maar haar zelfvertrouwen terug vond in de tweede set. De meiden waren aan elkaar gewaagd in de rally die na vele slagen wisselingen over en weer gewonnen werd. De derde set verliep ook spannend en gelijkwaardig maar werd uiteindelijk door de Volkelse tennisster in een tiebreak naar zich toe getrokken. Yorn had in zijn partij ogenschijnlijk minder moeite met zijn tegenstander. Steeds weer wist Yorn de tegenstander op het verkeerde been te zetten of met mooie slagen te passeren. In een mooie twee setter toonde Yorn zich wederom meester van de singel partij.

Als laatste werd de Mix gespeeld. Pauline en Joep hadden zich hiervoor gemeld. De vermoeidheid en de warmte speelde het team van de Balledonk parten. Het daarentegen frisse duo van Volkel wist in een vrij korte partij de winst te behalen en wonnen met 1-6 1-6. Voor de gehele wedstrijd gaf dit een eindstand van 1-4 in het voordeel van TC Volkel.