Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Turnen

turnen2008.jpgZondag 7 december turnden alle wedstrijdturnsters van Sine-Cura hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De drie teams waren te gast bij Prins Hendrik in Vught. ’s Ochtends turnden de twee instap-pupillen teams. De wedstrijd begonnen we met een kleine handicap.

We konden bij beide teams maar vijf turnsters opstellen, terwijl er zes mogen turnen. De cijfers van de vier beste turnsters tellen mee voor het teamresultaat.

Het divisie vier team begon op sprong. Sharon van Vught wist met haar handstandoverslag over de pegasus 9.05 punten te scoren. Instapper Anouk Hermans behaalde voor haar handstandoverslag over kast een keurige 8.55 en ook de andere instapper Sarah Leliveld scoorde boven de 8 punten. Op brug werd heel goed geturnd. Ondanks dat pupillen 1 turnster Joyce Kastelijn nog een onderdeel niet turnt, behaalde zij 8.5 punten. Ditte Charpentier behaalde zelfs een 8.85. Op de twee andere toestellen, balk en vloer, was de tegenpartij sterker. Helaas verloor dit team de wedstrijd, maar toch een knappe prestatie dametjes!

Sine-Cura heeft ook nog een instap-pupillen team dat deelneemt aan de competitiewedstrijden in divisie 5. Zij startte de wedstrijd op brug. Pupil 1 turnster Maud van de Akker behaalde 8.8 punten. Op sprong behaalde Bente Bussels voor haar handstandoverslag een prima 8.40. Instapper Remi Kerckenrath turnde een mooie handstand platvallen en zag deze met 8.2 punten beloond. Jasmijn Looijer liet een mooie muziekoefening zien en kreeg hiervoor 7.9 putnen. Op balk was instapper Janne van de Ven veruit de sterkste turnster. Haar stabiele oefening werd beloond met 8.1 punten. Mede door dit mooie punt won dit team de eerste competitiewedstrijd; proficiat.

In de middag was het jeugd-junior-senior team, divisie 4, aan de beurt. Er werd zeer sterk op brug gestart; Kim Kuijpers wist zelfs 9.05 punten te scoren. De muziekoefeningen zagen er keurig uit. Helaas ging het mis op de balk alleen jeugdturnster Carmen Bissels wist zonder val haar oefening door te komen. Zij kreeg hiervoor een verdienstelijke 7.8. Deze dames verloren de wedstrijd met nipt 3 punten.