Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Turnen

sinecuraturnster.jpgOp 31 januari en 1 februari jongstleden namen dertien turnsters van Sine-Cura deel aan de regiowedstrijd NTS (nationaal turn systeem) divisie 4 in Heesch. Dit weekend gingen ruim 400 turnsters de strijd aan om zich te plaatsen voor de toestel- en regiokampioenschappen op 14 en 15 februari in Oss.

Per wedstrijddag, per leeftijdscategorie stroomden de beste 16 turnsters door naar deze finale. De beste vier turnsters per toestel konden zich kwalificeren voor de toestelkampioenschappen.

Instappers bijten spits af
De instappers Nina Eijmberts, Anouk Hermans en Sarah Leliveld, mochten zaterdagochtend het spits afbijten. Alle drie de turnsters lieten mooie oefeningen zien. Op brug wist Sarah een 7.966 te scoren. Anouk had een mooie oefening op vloer en zag deze beloond met een 8.066, Nina kreeg voor haar vloeroefening zelfs een 8.7 en wist zich hierdoor te kwalificeren voor de toestelfinale. Nina stond met een puntentotaal van 31.416 net naast het podium en werd vierde. De junior turnsters Winnie van Kronenburg, Kim Kuypers en Femke van de Ven turnden zaterdagavond. De turnsters startten op balk en hadden zichtbaar de zenuwen niet onder controle. Op vloer lieten ze allen mooie muziekoefeningen zien, Winnie behaalde een 8.10 voor haar oefening, Femke een 8.45. Kim behaalde op sprong voor haar Yamasita een 8.20 wat een toestelfinale opleverde. Naast sprong wist zij zich ook op brug en vloer te kwalificeren. Met een totaal van 32.85 werd Kim all round 2e, een prachtige prestatie! Ook  Winnie wist als 16e (en dus laatste turnster) een startbewijs te bemachtigen voor de finalewedstrijd.

Ook zondag succesvol
Zondagochtend was het de beurt aan pupil 2 turnster Nienke Hoeksema. Ze liet een mooie sprong zien die werd beoordeeld met een 9.05.  De gehele wedstrijd verliep prima. Dit resulteerde dan ook in een 6de plaats. Tevens wist zij zich voor de toestelfinale brug en sprong te kwalificeren. Vroeg in de middags waren de pupillen 1, Ditte Charpentier, Joyce Kasteleijn en Jelke de Wit aan de beurt. In deze categorie turnden maar liefst 50 turnsters. Joyce had een goede brugoefening, die beoordeeld werd met 7.55 punten. Jelke had ook een nette oefening op brug, ze kreeg zelfs 8.65 punten. Ditte had een hele mooie sprong die werd beoordeeld voor 7.85 punten. Helaas wist geen van drieën zich te kwalificeren.
Tenslotte waren in de laatste wedstrijd de jeugdturnsters Jenti Bekkers, Carmen Bissels en Lieke Goyaarts aan de beurt. Ze moesten beginnen op balk. Jenti haalde ondanks een val nog een keurige 7.866. Carmen scoorde net wat meer en kreeg een 7.966. Deze goede start werd  door de turnsters voortgezet op alle onderdelen. Jenti wist zich ondanks een prima wedstrijd met een 18e plaats net niet te kwalificeren. Lieke wist zich met een puntentotaal van 31.866, als 12e te kwalificeren en Carmen werd 15e.
Het weekend werd dus door de turnsters van Sine-Cura goed afgesloten. Ga zo door! Nina, Nienke, Carmen, Lieke, Winnie en Kim veel succes in Oss.