Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Turnen

gymnastiek.jpgZaterdag 7 februari turnden twee teams van Turn- en gymnastiekvereniging Sine-Cura uit Heeswijk-Dinther een competitiewedstrijd. Te gast waren GV Best uit Best en De Meere uit Boxmeer.

De instap-pupillen startten op sprong. Joyce Kastelijn sprong een mooie overslag over de pegasus en kreeg 8.20 punten. Instappers Nina Eijmberts en Sarah Leliveld wisten beiden boven de 9 punten te scoren op de brug! Op balk werd door bijna iedereen stabiel geturnd. Nienke Hoeksema kreeg zelfs 8.00 punten voor haar oefening. Op dit toestel was Sine-Cura duidelijk sterker dan de tegenstanders. Tot slot kreeg Ditte Charpentier op vloer voor haar muziekoefening 8.10 punten en Jelke de Wit zelfs 8.25 punten. Dankzij prima oefeningen, met name op balk, wist dit team met ruim 13 punten verschil te winnen van De Meere.

Goede wedstrijd voor jeugd-junior-senior team
Het jeugd-junior-senior team van Sine-Cura turnde ook een goede wedstrijd. Het begon op brug, waar de tegenstander een voorsprong wist op te bouwen doordat een aantal turnsters van Sine-Cura voortijdig het toestel moest verlaten. Junior Kim Kuypers behaalde 8.60 punten op dit onderdeel. Jeugdturnster Lieke Goyaarts behaalde op sprong 7.90 punten. Senior Sharon Oldenburg scoorde met een tiende meer een 8.00. Op balk liet jeugdturnster Jenti Bekkers een voortreffelijke oefening zien en deze werd beloond met 8.45 punten. Ook vloer werd goed geturnd. Femke van de Ven behaalde 8.15 punten voor haar muziekoefening en Carmen Bissels kreeg een 8.25. Ondanks een goede wedstrijd wist het team van GV Best de wedstrijd met iets meer dan vier punten verschil te winnen.