Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Turnen

090215_turnen.jpgIn het weekend van 14 en 15 februari werden in Oss de individuele kampioenschappen divisie 4 van regio Brabant oost en de toestelkampioenschappen gehouden.

Drie turnsters van Turn- en gymnastiekvereniging Sine-Cura uit Heeswijk-Dinther hadden zich voor een of meerdere toestelfinales geplaatst. En daar werd succes geboekt!  

 

Onze jongste deelneemster, Nina Eijmberts (instapper), mocht haar kunnen op vloer laten zien en werd met een puntentotaal van 8.75 keurig derde. ‘s Ochtends was het ook de beurt aan juniorenturnster Kim Kuypers. Zij turnde op brug, sprong en balk. Op sprong werd ze met een 8.35 net vierde. Echter op vloer wist ze het hoogste punt te behalen:  8.95 punten, waarmee ze het goud won. Pupillen 2 turnster Nienke Hoeksema nam tenslotte in de middagwedstrijd op sprong, met 9.275 punten het zilver mee naar huis.

 

Meerkampwedstrijden
Op zondag werd de individuele meerkampwedstrijden gehouden. Instapper Nina Eijmberts had zich hier ook voor weten te plaatsen. Zij turnde een mooie wedstrijd met hier en daar nog wat kleine fouten en werd 29e. Ook jeugdturnsters Lieke Goyaarts en Carmen Bissels hadden zich twee weken geleden voor deze wedstrijd gekwalificeerd. Zij turnden op alle toestellen verdienstelijk. Helaas net niet genoeg om door te stromen naar de districtswedstrijd in Eindhoven. Juniorenturnsters Kim Kuypers en Winnie van Kronenburg turnden in de middag. Beide turnsters presteerden prima. Kim werd met een puntentotaal van 33.25 vierde. Zij turnt dan ook op 28  februari de districtswedstrijd van Zuid-Nederland. Veel succes!