Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Turnen

sinecuraturnster.jpg Kim Kuypers van turn- en gymnastiekvereniging Sine-Cura uit Heeswijk-Dinther turnde  zaterdag 28 februari de districtsfinale van Zuid Nederland (regio’s Limburg, Zeeland en Oost- en West Brabant). In de categorie junior (14 en 15-jarigen) streden 36 turnsters om zeven startbewijzen voor het Nederlands Kampioenschap.
Kim startte op sprong. Voor haar mooie Yamasita halve draai kreeg ze 8.233 punten. Ook op brug turnde ze goed, met 8.65 punten als resultaat. Daarna moest zij op het zenuwslopende toestel balk turnen.
Kim had haar zenuwen vrij goed onder controle. Jammer genoeg ging het aan het einde van haar balkoefening mis. Ze viel met de losse koprol eraf. Dit betekende een half punt aftrek wat een score van 8.05 punten opleverde.
Tenslotte turnde zij op vloer naar verwachting een super goede oefening. Ze werd immers twee weken geleden op dit toestel nog regiokampioen. Met een totaal van 33.433 punten werd Kim verdienstelijk 14e.
Met slechts met een verschil van 0.15 punten op nummer 7, wist ze zich helaas niet te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Jammer Kim, volgende keer beter!