Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Turnen

thumb_gymnastiek.jpgOp zondag 8 maart 2009 turnden twee teams van Turn- en gymnastiekvereniging Sine-Cura uit Heeswijk-Dinther een competentiewedstrijd tegen Turnlust uit Budel.  Sine-Cura 1 (onderbouw divisie 5) startte de wedstrijd met brug. Kim van Engelen turnde een prachtige oefening en kreeg daarvoor 9.10 punten.

Na brug werd geturnd op de vloer. Maud van de Akker en Remi Herckenrath turnen een mooie oefening, die ze allebei beloond zagen met 9.00 punten. Op sprong liet Janne van de Ven een keurig nette sprong die werd beoordeeld met een 9.00 punt. Jasmijn de Looijer turnde pas voor de tweede keer een overslag op de pegasus tijdens een wedstrijd en kreeg daarvoor  8.50 punten. Het laatste onderdeel was balk. Bente van Bussel had hier een prachtige oefening die werd beoordeeld met een 7.90 punten. Deze mooie score had ze mede te danken door de salto als afsprong, die ze nog niet eerder in een wedstrijd had laten zien. De einduitslag: Turnlust 113.60 punten, Sine-Cura  134.50 punten. Sine-cura 1 won dus ruim van Turnlust.

Ook kwamen de dames van Sine-Cura 3 (bovenbouw divisie 4) in actie. Deze meiden begonnen hun wedstrijd op sprong. Sharon Oldenburg liet hier een prachtige sprong zien en kreeg daarvoor 7.85 punten. Op de balk werd netjes geturnd door alle dames. Vooral Carmen Bissels had een nette oefening van 8.05 punten. Op brug lieten Winnie van Kronenburg en Kim Kuijpers een nette oefening zien. Winnie van Kronenburg kreeg een 7.75 punten en Kim Kuijpers 8.50 punten. Als laatste onderdeel gingen de dames de vloer op. Ook hier presteerden ze goed. Femke van de Ven en Lieke Goijaarts sprongen eruit; Femke kreeg een 7.95 punt en Lieke Goijaarts zelfs 8.55 punten voor hun muziekoefening. In totaal behaalden  Sine-Cura 3 126.70 punten en Turnlust 136.70 punten. Helaas verloren de dames van Sine-Cura 3 daarmee de wedstrijd.