Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Turnen

gymnastiekZondag 15 december hadden beide wedstrijdteams van turn- en gymnastiekvereniging Sine-Cura hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De Molenwiek uit Asten was te gast in sporthal Bernrode. Ook voor hen was dit de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

 

De wedstrijd was erg spannend; de turnsters waren aan elkaar gewaagd. De wedstrijd werd gejureerd volgens het nieuwe, aangepaste jurysysteem. Een turnster kan voor haar uitvoering maximaal 10 punten scoren en daarbovenop nog punten voor de moeilijkheid van de oefening. Tot afgelopen jaar was een 10 het maximaal haalbare. Nu kan bijvoorbeeld voor een handstandoverslag over de kast of pegasus maximaal een 14.50 behaald worden.   

 

De instap-pupillen begonnen de wedstrijd op sprong. Op dit toestel werd prima geturnd. Remi Herckenrath scoorde met haar handstandoverslag een 12.90 en Anouk Hermans een 12.95. Jelke de Wit kreeg zelfs een 13.70 van de jury, het hoogste punt van de dag! Joyce Kastelijn turnde op brug netjes met een hurksalto af. Zij kreeg voor haar oefening een 12.45. Ook op balk werd netjes geturnd. Jammer genoeg waren er ook een paar vallen. Met de nieuwe jurering betekent dit een aftrek van één vol punt. Nina Eijberts turnde op balk veruit de beste oefening die beloond werd met een 12.55. Janne van de Ven turnde net als alle andere pupillen 1 voor het eerste een vloeroefening op muziek. Zij kreeg hiervoor een prima 11.45. Met een puntentotaal van 198.15 waren de turnsters van Sine-Cura met ruim 6 punten verschil te sterk voor de tegenpartij. Proficiat!

Ook de jeugd-junior-senior turnsters kwamen deze ochtend in actie. Zij begonnen op brug. Ondanks de goede oefeningen van Lieke Goyaarts en Kim Kuypers, zij behaalde beide een 11.45, was de tegenpartij op dit toestel duidelijk sterker. Carmen Bissels wist met een val van balk nog een keurige 11.45 te scoren. Femke van de Ven kreeg voor haar handstandoverslag over de pegasus een 10.75. Ook Winnie Kronenburg turnde een prima eerste wedstrijd van het seizoen. Haar hoogste punt was een 10.80 op sprong.

Met een teamtotaal van 174 punten verloor het jeugd-junior-senior-team van Sine-Cura de wedstrijd met iets meer dan 5 punten.

In januari zullen de beide teams van Sine-Cura hun tweede competitiewedstrijd turnen.