Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Turnen

pupillen_1_en_juniorOp 20 maart jongstleden deden turnsters van Turn- en Gymnastiekvereninging Sine-Cura uit Heeswijk-Dinther mee aan de regiokampioenschappen van Divisie 4. De wedstrijden vonden plaats in Tilburg en waren verdeel over de ochtend, middag en avond. 

 De instappers en jeugdturnsters beten het spits af. Instappers Benthe Charpentier en Juul Goyaarts turnden hun eerste grote wedstrijd. Ze begonnen gespannen aan de wedstrijd, maar hebben keurige resultaten behaald. Benthe viel met haar 11e plaats net buiten de doorstroming naar de regiofinale. Maar behaalde een toestelfinale op vloer en balk. Juul werd op vloer maar liefst 8e, met een 12.75 punt, waardoor ze ook door mag op vloer naar de toestelfinale. De jeugdturnsters Lieke Goyaarts en Carmen Bissels hebben al wat meer wedstrijdervaring, maar het blijft toch spannend. Lieke behaalde een podiumplaats! Ze werd 3e en is door naar de regiofinale, en heeft op sprong, brug en balk een toestelfinale. Carmen werd 10e, en op vloer met een 11.10 punt zelfs 5e! Carmen is op vloer door naar de toestelfinale.

 

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de pupillen 1: Nina Eijmberts, Sanne Kuijpers, Sarah Lelieveld, Anouk Hermans, Remi Herckenrath en Janne van de Ven. Nina werd 6e en daarmee door naar de regiofinale. Ook is Nina door naar de toestelfinale op brug en balk. Sanne eindigde als 17e. Ze turnde vandaag een super oefening op brug, ondanks de blaren. Sarah eindigde net onder Sanne. Anouk werd 19e, maar is wel door op sprong naar de toestelfinales. Anouk liet een prima handstandoverslag zien. Remi eindigde net onder Anouk. Janne turnde een super muziekoefening op vloer.  Bij de junioren verscheen Kim Kuijpers aan de start. Ze turnde een keurige wedstrijd. Kim is inmiddels zo ervaren dat er geen enkele spanning meer te bekennen is. Het lukt of niet. Kim behaalde de 2e plaats en is Kim ook door naar de regiofinale en op alle toestellen door naar de toestelfinale.

 

In de laatste wedstrijd startten de pupillen 2: Jelke de Wit en Joyce Kastelijn. Jelke eindigde op de 11e plek, dit betekent dat ze net niet door is naar de regiofinale. Maar de twee dames hebben zo goed hun best gedaan, dat ze met hun ‘favoriete’ onderdeel balk alle twee naar de toestelfinale mogen! Jelke werd 5e op balk en Joyce werd 9e. De senioren Winnie Kronenburg en Femke van de Ven hadden natuurlijk geen last meer van zenuwen. Beide turden een goede wedstrijd; Winnie vooral op balk en Femke op vloer. Turnsters: allemaal gefeliciteerd met de goede resultaten! En op naar het weekend van 27 en 28 juni voor de toestelfinales en de regiofinale!
instappers_en_jeugdtrainers
pupillen_2_en_senioren