121028 BoekelSport-AvesteynAvesteyn heeft afgelopen zondag voetballes gekregen in Boekel. Als trotse leider in de 4e klasse G en kandidaat voor de eerste periode moest de Dintherse club toestaan dat de uit de derde klas gedegradeerde Boekel Sport verreweg de betere ploeg was in Boekel. Het Dintherse vlaggenschip moest met 5-1 bakzeil halen en miste hierdoor de eerste periode.

In het prille begin werd Avesteyn overrompeld door het offensief dat de thuisclub op het Boekels gras teweeg bracht. In de allereerste minuut hadden de oranjezwarten al geluk dat het men niet op achterstand werd gezet. Zij konden echter niet verhinderen dat hun opponent in de 24e minuut op voorsprong kwam. Noud v. Stiphout van Boekel Sport kreeg toen veel ruimte om te scoren en dat mag de defensie van Avesteyn zich aanrekenen (1-0). De thuisclub bleef aandringen en toen Avesteyn's aanvoerder Roy Wijlaars in de 35e minuut moest uitvallen was het hek van de dam. Een te hoog opgeheven been van een Boekelse speler trof de Dintherse aanvoerder het hoofd, die naar het ziekenhuis moest worden vervoerd om een gapende wond te hechten. Dat was een aderlating voor Avesteyn, want drie minuten later lag de tweede al in het net. Boekel Sport bleef druk op het Avesteyn-doel zetten, maar gescoord werd er in de eerste periode niet meer. Niet dat Avesteyn iets in te brengen had, maar men was niet bij machte om het de thuisploeg moeilijk te maken.

In het tweede bedrijf was de eerste kans voor Avesteyn, maar een schot van Nick v.d. Heijden was in de 46e minuut iets te hoog gemikt. Twee minuten later was er een dolkomisch situatie aan de andere kant. Uit een snelle aanval van de thuisclub kon keeper Jan v.d. Elzen met het hoofd toevallig redding brengen voor een zeker doelpunt van Boekel Sport. Het zou echter uitstel van executie zijn, want in de 50e minuut werd het toch 3-0, waarbij de Dintherse keeper niet geheel vrijuit ging.  Avesteyn was toen een geslagen ploeg en Dinthers resultaat was toen ineens ver weg. Zeker toen in de 65e minuut scheidsrechter v. Rossem uit Megen de thuisclub een handje hielp door een strafschop te geven voor een aangeschoten handsbal. Uiteraard wist Boekel Sport hier wel raad mee (4-0). De eretreffer kwam toch voor Avesteyn, toen Wesley Verkuijlen in de 69e minuut de aansluitingstreffer mocht scoren (4-1). Hierna kon Avesteyn meer aan aanvallen gaan denken, omdat de gastheren de teugels wat lieten vieren. Toen Avesteyn in de 79e minuut met 10 man stond, omdat de reserve-aanvoerder Wesley Verkuijlen met een blessure aan de kant stond voor een behandeling, werd de eindstand op 5-1 gebracht. Een fikse nederlaag dus, waar met name de verdediging van de oranjezwarten deels toch wel debet aan was. De eerste periode ging daarom naar Boekel Sport en moest Avesteyn genoegen nemen met de derde plaats op de ranglijst.