Voetbal

2012-10-28 Heeswijk-Beerse_boysVoor VV Heeswijk zijn nu de wedstrijden aangebroken waarin de punten behaald moeten worden. De komende vijf wedstrijden spelen de blauw-witten tegen vier concurrenten uit de onderste regionen van de ranglijst. Vandaag tegen Beerse Boys was dan ook de eerste mogelijkheid om de punten te pakken. Meer fotos.

De bezoekers uit Beers begonnen sterk aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap veroverden ze de bal en binnen de minuut was het eerste schot op invaller-doelman Hulsen een feit. De jonge Heeswijk-goalie speelde echter een sterke wedstrijd en liet zich dan ook niet verrassen door de doelpoging. Heeswijk nam daarna het initiatief over en de thuisploeg kon de druk op doelman Van Kollenburg dan ook langzaam opvoeren. Echt gevaarlijk werd de thuisploeg echter niet waardoor grote kansen uitbleven. Enkele doelpogingen werden eenvoudig verwerkt door Van Kollenburg en in andere gevallen strandde de aanval rond het zestienmetergebied. De 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

Na rust werd Beerse Boys steeds sterker. Heeswijk had moeite om de bal voorin vast te houden en daardoor konden de bezoekers de druk steeds verder opvoeren. Echt grote kansen leverde dit echter niet op. Daarbij greep Hulsen enkele keren overtuigend in voordat de aanvallers uit Beers gevaarlijk konden worden. 10 minuten voor tijd leek het dan nog mis te gaan voor de thuisploeg. Een voorzet van de rechterkant werd weggewerkt en kwam terecht voor de voeten van Van Heerbeek. Hij twijfelde niet maar zijn boogbal kaatste via de lat weer terug het veld in. In het restant van de wedstrijd deden zich geen kansen meer voor, dus daarmee bleef de stand zoals bij het begin van de wedstrijd, 0-0.

Een punt waar vooral Heeswijk niet veel mee opschiet, maar zoals gezegd zijn er in de komende weken meer kansen om de punten binnen te halen. Daarbij is het te hopen voor de blauw-witten dat de geblesseerde spelers snel herstellen. De club heeft momenteel iedereen hard nodig om weg te komen uit de onderste regionen van de 2e klasse F.