2012-11-04 AvesteynNa de zeperd vorige week in Boekel heeft Avesteyn zich knap hersteld thuis tegen V.O.W.  De ruime zege in Dinther maakte een beetje goed met wat er bij Boekel Sport mis ging. Voor de oud-trainer van Avesteyn, Han van Rosmalen, die nu de scepter zwaait bij V.O.W., was het wat minder leuk. Op de grote overwinning was afgelopen zondag niets af te dingen.

De oranjezwarten wilden zich revancheren en daar hoefde trainer Antwan van Rijn niets aan te doen. Men was scherp en vanaf minuut één dicteerde Avesteyn de wedstrijd. Al na 13 minuten kwam de thuisclub op voorsprong. Nick v.d. Heijden kreeg veel ruimte in het vijandelijke strafschopgebied en scoorde knap. (1-0). De bezoekers uit Zijtaart lieten echter ook zien dat zij gevaarlijk konden zijn voor de goal van de tegenstander.  Avesteyn keeper Dirk de Laat moest in de 21e en 27e minuut twee keer handelend optreden en deed dat bekwaam. Avesteyn bleef de bovenliggende partij. Nadat Rob Kuijpers in de 30e minuut maar net over schoot, was het acht minuten later wel raak. Uit een corner wist Roel v.d. Leest met het hoofd de bal achter de Zijtaartse keeper te werken (2-0). Het  ging snel want in de 40e minuut werd het 3-0 toen Nick v.d. Heijden ook uit een hoekschop kon binnenkoppen.

In de tweede helft nam Avesteyn weer het initiatief. Zeker toen V.O.W. met 10 man kwam te staan. Mark v.d. Ven kreeg zijn tweede gele prent en kon zich gaan douchen. Kansen van Stefan v. Zutphen en Dries Heerkens in dezelfde 51e minuut waren de voorbode voor nog een ruimere voorsprong van de thuisclub. Dries Heerkens was de maker van de vierde en vijfde treffer in de 54e en 65e minuut. Was de wedstrijd nog niet gespeeld; de zekerheid was er nu wel. Met overmacht werd V.O.W. in de verdediging gedrukt en werd het stil in het Zijtaartse kamp. Ook Han van Rosmalen had toen de bui al lang zien hangen. Drie minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Theunisz uit Uden werd het zelfs 6-0, toen de opkomende verdediger Rolf Lenssinck zijn schot achter doelman Vincent Hokke zag verdwijnen.

Omdat Boskant thuis tegen A.S.V. '33 op 1-1 bleef steken, steeg Avesteyn maar de tweede plaats achter het nog ongeslagen Boekel Sport.

Opstelling Avesteyn:

Dirk de Laat, Rolf Lenssinck, Roy Wijlaars, Bjorn v.d. Berg, Rob Kuijpers, Stefan v. Zutphen, Wesley Verkuijlen (78. Ron v. Driel), Dries Heerkens, Roel v.d. Leest (69. Joep Konings), Nick v.d. Heijden en Bart Faro ( 62. Stan de Laat).

a.s. Zondag speelt Avesteyn wederom een thuiswedstrijd en is Handel, die afgelopen zondag in Stiphout de plaatselijke club knap klopte, te gast.