Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

2012-11-04 Heeswijk_-_Zwaluw_VFCHeeswijk boekt eerste zege op directe concurrent. Voor aanvang van de wedstrijd was er nog enige twijfel over de conditie van het veld op sportpark de Ballendonk maar met enige vertraging werd er toch afgetrapt voor een zogeheten 6-punten wedstrijd. Zwaluw VFC was vandaag de tegenstander in dit zeer belangrijke duel voor de Blauw-witten. Meer fotos.

Vanaf de eerste minuut bleek dat het voor beide ploegen een lastige wedstrijd ging worden op een glad en nat hoofdveld. Toch wist Heeswijk het initiatief te pakken door middel van vechtlust en goed veldspel. Tot echte kansen leidde dit echter nog niet. In het tweede deel van de 1e helft speelde de ploeg van Ton Berens met meer druk naar voren en dit resulteerde in een paar goede mogelijkheden. Wouter van Dijke was twee maal dichtbij een doelpunt maar via de paal en doelman Niels Mulders bleef de stand gelijk. Net voor de rust kwam Heeswijk tot nog een scoringskans, waarbij iedereen dacht aan een geldig doelpunt, maar Jordy van Houtum werd afgevlagd voor buitenspel.

Na de thee werd het veldspel er van beiden kanten niet veel beter op. Maar beide ploegen maakten er door middel van vechtlust en passie een bijzonder leuke wedstrijd van voor de neutrale toeschouwer. Heeswijk won, naarmate de wedstrijd vorderde, meer tweede ballen en ging duidelijk voor de 3 punten.
In de 65e minuut konden de handen van het thuispubliek dan eindelijk op elkaar. Danny Aarts zette goed door en leverde de bal panklaar af bij Jordy van Houtum die met links doelman Mulders in de korte hoek verschalkte. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. In de 71e minuut werd een corner matig verwerkt waarna de bal via de kluts en de binnenkant van de paal achter doelman Hulsen verdween. Heeswijk rechtte de rug en zette aan om de eerste overwinning van het seizoen te behalen. In de 76e minuut maakte “Good old” Frank Dobbelsteen een actie op de achterlijn waarna hij binnen de 16-meterlijnen werd neergehaald. De scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven. Aanvoerder Camiel van Doorn bleef koel en schoot de bal strak in de linker hoek.
In het restant van de wedstrijd gebeurde er weinig tot niks meer en na 95 minuten spelen floot de goed leidende scheidsrechter Hermus voor de laatste maal. De eerste overwinning voor Heeswijk in het huidige seizoen was een feit.

Na deze collectieve prestatie kan Heeswijk weer met een schuin oog omhoog kijken. Volgende week wacht de amateurvereniging van PSV uit Eindhoven. Er zal hard gewerkt moeten worden maar met de vechtlust van vandaag zullen er nog meer punten volgen.