2012-11-11 AvesteynAvesteyn heeft afgelopen zondag de eerste thuisverliespunten moeten inleveren tegen het bezoekende Handel. De bezoekers bezorgden Avesteyn een moeilijke middag. De fysiek sterke ploeg  uit Handel had een week eerder al de volle winst weten te halen bij Stiphout Vooruit. Met deze wetenschap wisten de Dinthernaren waar ze aan toe waren.

In het begin van deze titanenstrijd kwamen de gasten het beste uit de startblokken. Al in de 6e minuut lieten zij zien mee te doen in de 4e klasse G. Een gevaarlijke schuiver ging toen maar net voorlangs het Avesteyn-doel. Het was net of Avesteyn nog niet wakker was, want Dirk de Laat moest een paar keer zijn uiterste best doen om zijn club op een achterstand te behoeden. Pas in de 24e minuut noteerden we de eerste kans voor Avesteyn. Spits Nick v.d. Heijden kreeg toen net te weinig ruimte om gevaarlijk te worden. Hierna kreeg de thuisclub wat meer vat op de wedstrijd. Uit een puntgave voorzet van weer Nick v.d. Heijden kon een Handelse verdediger ternauwernood via een hoekschop redding brengen. In de 31e minuut scoorde Bart Faro uit een hoekschop wel maar scheidsrechter van den Boom uit St. Oedenrode zag dat er een overtreding aan vooraf was gegaan en keurde het doelpunt dus af.

In het tweede bedrijf was aanvankelijk Handel wederom de betere ploeg. Het was duidelijk dat het fysieke spel van de gasten soms problemen opleverden voor de nummer twee van de rangschikking. Avesteyn knokte wel voor iedere bal, maar het spel van Handel kostte Avesteyn veel energie. Toch kwamen de oranjezwarten goed terug en toen in de 74e minuut Dries Heerkens kort bij de openingstreffer was, gaf dat de thuis de moed om door te gaan. Het laatste kwartier was duidelijk voor de Dinthernaren, maar men moest alert blijven op de zeer gevaarlijke counters van de bezoekers. In de 88e minuut had Nick v.d. Heijden weinig geluk, toen zijn inzet door de Handelse keeper Thijs v. Eldonk knap werd gekeerd. Toen iedereen zich had neergelegd bij de puntendeling sloeg het noodlot voor Avesteyn in de allerlaatste minuut toe. Een klein foutje van de Avesteyn- V.O.W. over de knie haalde.goalie werd de thuisclub fataal. Hij kon een bal niet goed onder controle krijgen en toen was de jonge spits van Handel er als de kippen bij om dit buitenkansje te benutten (0-1). Vlak voor het eindsignaal van de scheidsrechter werd het nog even onvriendelijk maar het eerste puntenverlies in eigen huis was toen al een feit.