2012-11-11 PSV-HeeswijkDe Herdgang was het decor voor de uitwedstrijd van Heeswijk tegen de amateurs van PSV. Door de slechte staat van het hoofdveld werd de wedstrijd gespeeld op veld 7, dat er overigens prima bij lag.

De Eindhovenaren stonden met 13 punten in de middenmoot, waardoor Heeswijk vooraf al stiekem hoopte om een puntje mee terug te kunnen nemen. Meer fotos

De bezoekers uit Heeswijk begonnen sterk aan de wedstrijd en creëerden ook de eerste kans in deze wedstrijd. Bij een mooie aanval door het midden werd Danny Aarts door Frank Dobbelsteen vrij voor PSV-doelman Van Asseldonk gezet en met zijn linkerbeen kegelde hij de bal in de verre hoek, 0-1. Heeswijk bleef daarna de bovenliggende partij en de volgende kans ontstond na opnieuw een prima aanval. De bal kwam via Van Nuland en Aarts bij de opstomende rechtsback Sten vd Berg terecht. Vanaf 16-meter wist hij de bal hard langs Van Asseldonk in het Eindhovense doel te schieten, zodat de blauw-witten binnen het kwartier op een comfortabele 0-2 voorsprong stonden. Ook daarna was de thuisploeg nog niet wakker geschud. Na een aanval over links gaf Van Nuland de bal strak voor, maar spits Frank Dobbelsteen kwam net te kort om voor 0-3 te zorgen. Zijn poging verdween rakelings over het doel. Pas daarna gebeurde er iets bij de rood-witten, ze gingen verder vooruit spelen en gaven volop druk. Heeswijk-doelman Gerwin Hulsen wist met enkele knappe ingrepen de thuisploeg van scoren af te houden.

Na rust ging PSV met twee nieuwe krachten verder op zoek naar de aansluitingstreffer. Dit had al snel effect. In de 49e minuut was buitenspeler Gurbuz voor het eerst zijn tegenstander Wout Cuijpers te snel af en zijn afgemeten voorzet werd bij de tweede paal binnengekopt. Niet veel later kreeg Dobbelsteen vanuit een vrije trap van Van Doorn de kans om de marge weer op twee te brengen, maar zijn poging ging net voorlangs. Daarna volgde een lange tweede helft voor de bezoekers. De druk werd door PSV langzaam steeds verder opgevoerd, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Met schoten vanuit de tweede lijn en een kopbal werd het een enkele keer gevaarlijk, maar opnieuw gaf doelman Hulsen geen krimp. Na 93 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Van Hees voor het einde en konden de handen van de meegereisde supporters definitief de lucht in.

Een knappe zege voor Heeswijk waardoor het team van Ton Berens weer richting de middenmoot kruipt.